پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

چهل و ششمین شماره دوماهنامه فرهنگی، اجتماعی‌ »آفاق» از سوی مجتمع آموش عالی امام خمینی‌(ره) وابسته به جامعةالمصطفی‌العالمیه منتشر شد.

به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبرحوزه، در شماره اخیر این نشریه بخش‌هایی همچون: «عرفان، اخلاق و تربیت»، «آموزش و پژوهش»، «و اما طلبگی»، «بین‌الملل»، «دیدار و گفت وگو»، «سیاست و اجتماع»، «فرهنگ و هنر» و  بخش «اخبار» درج شده است.

«سیری در ابعاد جایگاه و وظایف اوتو العلم» عنوان سخنانی است که این نشریه از حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حریری ارائه داده است. وی در این مبحث ابتدا معنای اوتوالعلم را بیان نموده و سپس وظیفه آنها را طبق آیه 11 سوره مجادله و 54 سوره حج بر شمرده در ادامه توأم بودن تعلیم و تربیت و چگونگی رشد انبیا را به بحث گذاشته است.

«امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه امام علی‌(ع)» عنوان پژوهش دیگری به قلم آقای علی قدیری است، وی در این نوشتار به شرایط این  دو امر در سخنان امیرالمومنین‌(ع) در نهج‌البلاغه پرداخته و به شرح آنها می‌پردازد، نویسنده، شرایط امر به معروف و نهی از منکر را در کلام آن حضرت همچون«علم و آگاهی»، «هماهنگی در حرف و عمل»،‌«تحت تاثیر جو و محیط قرار نگرفتن» و «درجات امر به معروف و نهی از منکر» برشمرده است.

«نگاهی به وضعیت حدیث در عصر صادقین‌(ع)» به قلم ابوالحسن فدوی بنده قرایی، عنوان نوشتار دیگری است که در این نشریه درج شده است. وی در ابتدا نگاهی کوتاه به زندگی سیاسی،‌اجتماعی و علمی و فرهنگی امام صادق‌ و امام باقر‌(ع) داشته و سپس به زندگی حدیثی این دو امام، پرداخته است در این بخش، تشریح موضوعاتی همچون: اهل بیت‌(ع) و کتابت حدیث، تالیف کتب از سوی اصحاب، مجالس درس صادقین‌(ع)، شیوه آموزشی صادقین‌(ع) در برخورد با اصحاب، برخی شاگردان، اصحاب اجماع و مقابله با انحرافات فکری در جامعه، ارائه گردیده است.

«اهداف و انگیزه‌های طلبگی» یکی دیگر از مباحث این مجله می‌باشد که آقای کاظم اسلامی به آن پرداخته است وی در این موضوع راه کارهای تقویت انگیزه‌های طلبگی را به بحث گذاشته است از جمله راه‌کاری که وی ارائه نموده می‌توان به «توجه به رفعت جایگاه و ارزش والای طلبگی، تقویت روحیه توکل، توجه به خدای متعال، توجه و توسل به اهل‌بیت‌(ع) تقویت روحیه تقوا،‌ صبر و استقامت، خوف از خدا و....» اشاره کرد.

آقای حکیم جان کمال‌اف، در نوشتاری با عنوان «نظام سیاسی مطلوب حضرت امام خمینی‌(ره) از حیث محتوا» به ویژگی‌های این مساله پرداخته است، وی در این نوشتار مهم‌ترین ویژگی‌ نظام مطلوب سیاسی از دیدگاه امام راحل را، همگرایی، دین و سیاست می‌داند، سپس شاخص‌های دیگری همچون «ارزش‌گرایی، تکلیف‌گرایی،‌سعادت بخشی و هدایت‌گری حفظ حرمت انسانی، جهان شمولی و برخورداری از دیپلماسی اسلامی» را نام برده و به بررسی آنها پرداخته است.

برخی از عناوین دیگر این نشریه شامل‌«باید دست به شستشو بزنیم»، «بند‌های تکان دهنده امیرالمومنین‌»، «به سمت خدا گزارش از اعتکاف»، «هر پایان‌نامه باید پاسخی به یک نیاز»، «همهمه با طعم طلبگی»، «تعادل بین ظاهر و باطن»، «چرا فلسفه بخوانیم؟»، «نشست علمی جایگاه و ضرورت فلسفه»، «یک روز در مدرسه»، «فرهنگ طلبگی»، «بررسی تاریخی تعامل و چالش میان شیعه و سنی در کشمیر»، «مقایسه حقوق بشر از دیدگاه اسلام و غرب»، «علی‌(ع) همانند کعبه، اهداف و فلسفه آزمایش در قرآن کریم»، «نگاهی به قناعت در سخنان امیرالمومنین‌(ع)»، «فعالیت‌های اقتصادی امام حسن‌(ع)»، «ترنم احساس»، «گلچینی از خاطرات طلبگی و دفاع مقدس حجت‌الاسلام‌‌والمسلمین علی عربی»، «زینب‌(س) اسوه صبر»، «پشت خاکریز» و «اخبار مجتمع و اخبار جهان» می‌باشد.

چهل و ششمین شماره از دو ماهنامه آفاق به صاحب‌امتیازی مجتمع عالی امام خمینی‌(ره) و مدیر مسئولی سید سجاد هاشمیان در 132 صفحه منتشر شده است علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌تواند به نشانی قم میدان جهاد، مدرسه عالی امام خمینی‌(ره) مراجعه نمایند و یا با تلفن 7110638-0251 تماس بگیرند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha