به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، آیتاللهالعظمی ناصر مکارم شیرازی در پاسخ به این سؤال بر لزوم الگوبرداری از بزرگان دین از سوی طلاب و شیوههای شناسایی افراد موفق اشاره کردند.
معظمله در پاسخ به این سئوال ضمن مهم دانستن آن بیان داشتهاند: روش صحیح برای رسیدن به مقصد، این نیست که انسان خودش از بیراههها برود و از سنگلاخها بگذرد و تجربه بیاموزد، تا به راه راست برسد، بلکه باید به کسانی که با موفقیت این راه را پیموده و تجربه اندوختهاند، مراجعه کند و از آنها رهنمود بگیرد. استفاده از تجربهای که افراد موفق در طول عمر خویش به دست آوردهاند، در واقع مثل این است که عمری به عمر انسان افزوده شود.
شناسایی افراد موفق نیز چندان کار مشکلی نیست. کسانی که در تدریس، تألیف، تحقیق، خطابه و ... موفق هستند، در حوزهه معمولا مشهور و شناخته شدهاند. طلبههای جوان باید با آنها ارتباط داشته باشند، رمز موفقیتشان را بپرسند و پاسخها را یادداشت کنند. طبعاً پاسخها متفاوت است و هر کس میتواند پاسخهای مناسب با روحیات خود را یافته و مطابق آن عمل کند و این در واقع مثل پیمودن یک راه میانبر است.
مثلاً گاهی از خود ما سؤال میکنند رمز موفقیتتان در چه بوده است؟ میگویم: اگر موفقیتی داشتهام در سه چیز باید جستجو کرد:
1-نظم در کار: ایجاد نظم در کارها سبب میشود، محصول کار یا به قول امروزیها راندمان کار،بالا برود و گاه چند برابر شود.
2-پشتکار: داشتن پشتکار و اراده لازم برای انجام کاری که بر عهده گرفتهایم، سبب میشود که در برابر مشکلات، از ادامه کار خسته نشویم و با همت و جدیت به انجام آن بپردازیم و به مقصد برسیم.
3-خلوص نیت. خلوص نیت، پایه و اساس کار است. هر چه خلوص بیشتر باشد، امکان موفقیت بیشتر است.
مراجعه به افراد موفق و بهرهگیری از تجارب آنها، بسیار کارگشا است. مجموعه پاسخهای آنها میتواند گنجینهای از تجارب مفید و درسهای آموزندهای برای رسیدن به موفقیت باشد، که به عقیده من سرمایه خوبی است و طلبههای جوان حتماً باید روی این مسئله کار کنند.