به گزارش مرکز خبر حوزه، رجبی دوانی، استاد تاریخ و تمدن دانشگاه تهران، در نشست نقد فیلم موهن "الاسباط"، روز گذشته در مجتمع آموزش عالی جامعه المصطفی العالمیه مشهد با اشاره به این مطلب، افزود: متن و فیلم نامه این سریال مورد تأیید برخی از مراکز علمی، فنی و دینی کشورهای مرتجع می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) تصریح کرد: بعضی از علمای اهل سنت به خاطر نمایش چهره صحابه به این فیلم ایراد گرفتهاند، اما بیان این مطلب ترفندی برای فریب شیعه می باشد.
وی با بیان این که سازندگان این فیلم، آن را پاسخی در برابر فیلم های دینی ایرانی عنوان کرده اند، اظهارداشت: اشتباه سازندگان سریال های دینی ما این بود که علاوه بر ذکر منابع اهل تسنن، منابع شیعی را هم ذکر کرده بودند؛ در حالی که نیازی به این کار نبود، زیرا با استفاده از منابع اهل سنت هم می توان آنها را محکوم کرد.
این پژوهشگر تاریخ و تمدن اسلام، با اشاره به این که سازندگان این سریال تلاش کرده اند بنیانگذار مذهب شیعه را فردی به نام عبدالله بن سبأ یهودی معرفی کرده و به مخاطب القاء نمایند، گفت: می توان بر اساس خود منابع اهل تسنن، باطل بودن این ادعا را اثبات کرد.
همچنین حجت الاسلام جواهری، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، در این نشست، جریان وهابیت را عامل ساخت این سریال عنوان نمود و با بیان این که وظیفه حوزه و دانشگاه آگاه سازی، اطلاع رسانی و توانمند سازی جامعه در رابطه با دفاع از شیعه می باشد، اظهارداشت: سریال موهن "الاسباط" موجب شده تا با نگاهی جدید به فرهنگ تشیع، نظریه دقیقی را تدوین و به شبهاتی که از سوی وهابیت در این فیلم آمده، پاسخ دهیم.
وی با بیان این مطلب که وهابیون در این سریال کوشیده اند تا با گزارش های غلط و نادرست، رخدادهای تاریخی صدر اسلام را تحریف کنند، به تلاش آنان در علمی نشان دادن این سریال اشاره و خاطرنشان کرد: سازندگان این سریال در پاسخ به تصویر سازی و نمایش چهره صحابه در تیراژ آغازین این فیلم، یادآور شده اند که با فتوای علما، این امر بلااشکال بوده و اجازه داده شده است.
گفتنی است در این نشست که روز سه شنبه نوزدهم مهرماه برگزار شد، بیش از 200 تن از طلاب مجتمع آموزش عالی مشهد حضور داشتند.