به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین رمضانی در جمع طلاب و فضلای مدرسه علمیه علوی قم، هدف طلاب از ورود به حوزه را ارتقای وجودی و صعود به معراج روحانی و معنوی برشمرد و اظهار کرد: مقوم روحانیت جنبههای روحانی، معنوی و ملکوتی است. البته ممکن است انسان تخصصهای مختلف را در فقه، اصول، عرفان، حدیث و... به دست آورد، ولی روحانیت، معنویت و عروج صورت نمیگیرد.
وی افزود: دروس حوزه همچون صرف و نحو، سیوطی، مغنی، مکاسب،رسائل، کفایه و... باید ابزاری برای دستیابی طلاب به روح معنویت و روحانیت باشد؛ البته انسان شاید به یکباره به خود بیاید و ببیند که مدتهاست علوم حوزوی و دینی میخواند،ولی به آن عروج معنوی دست نیافته است.
این استاد حوزه با اشاره به اهمیت تهذیب نفس در زندگی طلبگی، بیان داشت: برخی همه چیز را درعلوم رسمی حوزه خلاصه میکنند؛ در صورتی که اگر انسان خود را مهذب کند، انتشار یک کلمه از او جهان را متحول میکند، ولی اگر این گونه نباشد، هزاران کلمه هم بگویید، تأثیری نمیگذارد.
وی خاطرنشان کرد: اینکه انبیا توانستند دنیا را متحول کنند، برای این بود که خودشان را ساخته بودند؛ آنها ملکوتی بودند؛ از این رو توانستند آثار ملکوتی را در جهان نشر دهند.
حجتالاسلام والمسلمین رمضانی، با بیان این که طلاب قدر فرصتی را که در اختیار دارند، بدانند، خطاب به آنان گفت: حال که خداوند بهترین لباس را بر تن شما پوشانده است، شما را در بهترین مسیر که مسیر انبیاء است، قرار داده و بهترین کالا که علوم و معارف میباشد را در اختیار شما داده است؛ بنابراین نباید تعلل کرد و شکر این نعمتهای بزرگ الهی را به جای آورید.
وی، توجه به قرآن را از دیگر ضروریات عرصه طلبگی دانسته و خاطرنشان کرد: طلاب باید در کنار توجه به دروس حوزوی، به قرآن نیز توجه داشته باشند و به گونهای باشند که در خواندن قرآن و احادیث، با کلماتی که در فهم آن مشکل داشته باشند، وجود نداشته باشد.
این استاد اخلاق حوزه با بیان این که طلاب باید فاصله بین علم و عمل را نزدیک کنند، گفت: زندگی طلبگی نباید این گونه باشد که علم فراوانی در وجود انسان باشد، ولی عمل او فاصله زیادی با آموزههایش داشته باشد.
وی در پایان با گرامیداشت 13 آبانماه گفت: 13 آبان با نام و یاد امام خمینی(ره) عجین است و دلیل این که امم راحل توانست تحولی بزرگ در جهان ایجاد کند، خودساخته بود و منیت در ایشان اثری نداشت.