به گزارش سرویس علمی – فرهنگی مرکز خبر حوزه، این نشریه، با سابقه بیش از نیم قرن، در ششصدوهفتمین شماره خود مقالاتی را با مباحث موضوعات گوناگون اعتقادی ارائه نموده است.
«اعتقاد به بدا » عنوان مبحثی است که آیتاللهالعظمی سبحانی در ادامه مباحث شمارههای قبل، به آن پرداختهاست. ایشان در این نوشتار، ضمن ارائه روایاتی به عنوان شاهد مینویسند: بداء در امور جزئی و سرنوشتهای شخصی است و هرگز معارف کلی، در قلمرو بداء قرار نمیگیرد. مثلا نبوت پیامبر گرامی یا خاتمیت او یا خبرهای غیبی که از معجزات او به شمار میروند و یا ظهور حضرت مهدی(عج) و علائم آن، که یکی از عقائد قطعی اسلام است، در قلمرو بداء قرار نگرفته و پیوسته ثابت و پابرجا خواهدبود.
بنابراین اگر مسیح، از ظهور پیامبری به نام احمد گزارش داده است، هرگز بداء در آن رخ نمیدهد و آن وعده تحقق میپذیرد؛ زیرا وقوع بداء در اینگونه مسائل ریشهای، مایه ابطال دین میگردد، در نتیجه قلمرو بداء، قضایای جزئی و شخصی است.
«سپاه اسلام و لزوم تهیه ساز و برگ نظامی» عنوان دیگر مقالهای است که به قلم آقای یعقوب جعفری نگاشته شده است. وی در این نوشتار به بررسی آیات (60 الی62) سوره انفال میپردازد که خداوند به مسلمانان دستور میدهد در مقابل هجوم دشمنان، خود را آماده نگه دارند. وی در این مقاله مینویسد: در این آیه به مسلمانان فرمان میدهد که هرچه در توان دارید برای مقابله با دشمن، نیرو و اسب تهیه کنید. منظور از نیرو در اینجا، نفرات نیست، بلکه سازو برگ نظامی و ابزار جنگی است و مسلمانان باید در هر عصر با بهترین سلاحهای روز مجهز شوند. وی در این نوشتار ادامه میدهد: اگر ملتی به انواع سلاحها، مسلح شود، دشمن از آن ملت میترسد و به فکرحمله به او نمیافتد. بنابراین نفس داشتن سلاح، خود تضمین کننده امنیت آن ملت است.
وی اضافه میکند: قرآن در عین حال که مسلمانان را به تهیه نیرو و بالابردن توان رزمی خود، فرامیخواند.]تصریح میکند که اسلام[ دین صلح و آرامش است و همواره منادی صلح میان ملتهاست و لذا در آیه بعدی به پیامبر (ص) دستور میدهد که اگر دشمن مایل به صلح شود و تو را به سوی صلح بخواند، تو هم مایل به صلح باش و دعوت صلح را بپذیر و به خدا توکل کن که خدا شنوا و داناست و از نقشههای دشمن خبر دارد.
«لباس،فرهنگ و جامعه» یکی دیگر از مقالاتی است که خانم زهرا نساجی زواره، آن را به رشته تحریر درآورده است. وی در این نوشتار ضمن بررسی جایگاه لباس از نظر تاریخی مینویسد: یکی از ترفندهای دولتهای استعماری، سعی در تغییر لباسهای بومی، ملی و مذهبی ملتهاست.
وی ادامه میدهد: تجربه نشان داده است که مردم به ویژه جوانان، به دنبال جاذبه هستند و هرگاه الگوی خود را، خوانندهای سرشناس، بازیگری مشهور و یا ورزشکاری مطرح میبینند، از او تقلید میکنند و این در حالیاست که در بسیاری از موارد چهرههای یاد شده، خود مقلّد مُدهای غربی هستند!
دیگر عناوین نشریه شامل:«روح مجسّم، مقالهای از آیتالله احمد بهشتی»، «ویژگیهایی از زندگی شهید مدرس، نوشتاری از غلامرضا گلیزواره»، «یونس پیامبر، در شکم ماهی!، نوشتاری از فرجالله فرجاللهی»، «بخش دوم بازگشت به قرآن، به قلم محمود حکیمی»، «عشق خدا(شعر)، سروده مسعود عالمپور رجبی» و «سرماخوردگی، به قلم دکتر منصور اشرفی و دکتر مرتضی اشرفی» میباشد.
ششصدوهفتمین شماره ماهنامه «درسهایی از مکتب اسلام» به صاحب امتیازی، مؤسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع) و مدیرمسئولی، فرجالله فرجاللهی، در 74 صفحه منتشر شده است.
علاقهمندان جهت ارتباط با دفتر نشریه میتوانند به نشانی: قم، خیابان آیتاللهالعظمی نجفیمرعشی (ره)، دفتر مرکزی مکتب اسلام مراجعه و یا با صندوق پستی 441-37185 مکاتبه نمایند و یا با تلفن 7742384-0251 تماس بگیرند.