یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه گفت: شناسایی طلاب مستعد و راه اندازی کانون پرورش استعداد طلاب از گامهای موثر در رفع دغدغه‌های مراجع عظام تقلید است.

به گزارش مرکزخبر حوزه؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین عماد، پیش از ظهر امروز در دیدار با آیت الله العظمی مکارم شیرازی با گزارشی از روند کارهای پژوهشی در حوزه اظهارداشت:پژوهش در حوزه‌های علمیه هنوز جایگاه واقعی خود را در پیدا نکرده است .

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با اشاره به فعالیت‌های این معاونت تصریح کرد: برای تولید دانش و فعالیت‌های پژوهشی نیازمند، شناسایی وضعیت هر یک از دانش‌ها هستیم؛ البته شناخت نیاز‌ها و بایسته‌ها که در قالب کلان طرح نیازسنجی دانش در حال انجام است که سرآغاز نقشه جامع علمی حوزه محسوب می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عماد ادامه داد: در بخش کتاب ، نشریات و پایان نامه‌ها و نیز کتاب سال حوزه با توفیقات خوبی روبرو بوده ایم ، گرچه ضعف‌ها و قوت‌هایی وجود دارد، به طور نمونه در حوزه فقه و اصول ، کاربسیار کمی صورت گرفته، برخلاف حوزه کلام که آثار پژوهشی زیادی انجام شده است.

وی به انتشار نشریات حوزه اشاره کرد و افزود: امروز 90 نشریه حوزوی علمی دینی توسط محققین و پژوهشگران در قالب‌های علمی- ترویجی ، علمی- تحقیقی و علمی- تخصصی تولید محتوا می‌گردد که تا کنون سه نشست تخصصی با حضور سردبیران نشریات تشکیل شده است.

معاون پژوهش حوزه تصریح کرد: در بخش واحد‌ها و انجمن‌های علمی با رشد کمی و کیفی قابل توجهی مواجه بوده‌ایم؛ به طوری که هم اکنون 130 مرکز فعال علمی در حوزه حضور دارند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عماد با اشاره به فرهنگ سازی پژوهش، ابراز داشت: فعالیت‌های پژوهشی با ایجاد و برگزاری کارگاه‌های پژوهشی زیر نظر اساتید در مدارس برگزار می‌شود که در نهایت مجموع فعالیت‌های علمی در جشنواره علامه حلی به عنوان نموداری برای نشان دادن فعالیت‌های پژوهشی طلاب عرضه خواهد شد.

وی، جشنواره علامه حلی را در رشد فعالیت‌های پژوهشی موثر دانسته و گفت: برگزاری جشنواره علامه حلی در گسترش فعالیت‌های پژوهشی طلاب نقش به سزایی داشته است؛ به طوری که در سال اول برگزاری این جشنواره در دوره نخست2400 اثر در دوره دوم و سوم 4500 و در دوره چهارم 7000 اثر به دبیر خانه جشنواره واصل شد.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، استعداد یابی طلاب را از مهمترین دغدغه‌ها مراجع عظام عنوان کرد و گفت: شناسایی طلاب مستعد و توانمند و سامان بخشیدن و حمایت از کارهای پژوهشی آنان از مهمترین دغدغه‌های مراجع عظام است که این کار با مطالعه مدل استعداد یابی در طول سه سال گذشته انجام شد و با ایجاد کانون پرورش استعداد پژوهش گری، طلاب در سطح دروس مکاسب و رسائل مورد حمایت قرار می‌گیرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha