به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، وی در دیدار گروهی از اساتید و فضلای حوزه علمیه قم که به کشور بوسنی سفر کرده بودندU ابراز داشت: 4 سال از راه اندازی این دانشگاه می گذرد و موفقیت های فراوانی در این مدت نصیب این دانشگاه شده است و نیازمند اهتمام دو جانبه برای ارتباط با مجامع علمی ایران هستیم.
وی تاکید کرد: همکاری و ارتباط بین کشورهای بزرگ اسلامی باعث تأثیرگذاری بیشتر در سطوح بین المللی می شود.
رئیس دانشگاه بورچ، نظام علمی آموزشی این دانشگاه را مطابق با سیستم بلونیا دانست و گفت: این سیستم یکی از پیشرفته ترین سیستمهای آموزشی اتحادیه اروپا است و بر اساس3 + 2 + 3 ( سه سال کارشناسی، 2 سال ارشد، 3 سال دکترا) می باشد.
وی با بیان اینکه از 15 کشور دنیا در این دانشگاه تحصیل می کنند گفت:دانشجویانی از بوسنی، ترکیه، رومانی، مولداوی، آمریکا، مصر، آلمان و .... در این دانشگاه تحصیل می کنند و وجود دانشجویان از قومیت ها و ادیان مختلف، باعث افزایش غنای فرهنگی دانشجویان شده است.
وی افزود: زبان اصلی در این دانشگاه، زبان انگلیسی است و تنها در رشته ترکی و شرق شناسی به زبان ترکی می باشد. از دانشجویان هنگام ورود آزمون زبان گرفته می شود. در صورتی که در حد مناسب نباشند باید یک سال آموزش زبان را در دانشگاه بگذرانند. تمام اساتید باید زبان مادری آنها انگلیسی یا ترکی باشد مگر در برخی دروس غیر اصلی که از اساتید با زبان مادری بوسنیایی استفاده می کنیم.
رئیس دانشگاه بورچ اظهار داشت: دانشگاه دارای سه دانشکده می باشد که دانشکده آموزش شامل رشته های : زبان و ادبیات انگلیسی و زبان و ادبیات ترکی، دانشکده اقتصاد ؛ شامل رشته مدیریت در سه گرایش : مدیریت اقتصاد، مدیریت مالی و مدیریت تکنولوژی اطلاعات و دانشکده مهندسی انفورماتیک؛ شامل رشته های : تکنولوژی انفورماتیک، مهندسی ژنتیک، الکتروتکنیک و معماری است و یکی از درسهای رشته ادبیات ترکی، زبان فارسی می باشد.
وی گفت: در کتابخانه 7 هزار عنوان کتاب داریم همچنین 5 هزار کتاب الکترونیک داریم که در خوابگاه و سالن مطالعه برای دانشجویان قابل دسترسی می باشد.
وی ادامه داد: هزینه تحصیل در این دانشگاه در دوره کارشناسی به طور متوسط سالیانه 5 هزار مارک می باشد. و در دوره کارشناسی ارشد 4 هزار مارک می باشد که برای دانش آموزان نخبه و نفرات اول کنکور آزمایشی، بورسیه هایی از 20 تا 100 درصد انجام می گیرد.
رئیس دانشگاه بورچ گفت: ورود به این دانشگاه از طریق کنکور سراسری که در دو مرحله برگزار می شود انجام می پذیرد که البته تعدادی از دانش آموزان نخبه مدارس بدون کنکور وارد دانشگاه می شوند.
خاطر نشان می شود در ابتداری این دیدار حجت الاسلام رزاقی به نمایندگی از گروه اعزامی از حوزه علمیه قم، هدف از این دیدار را آشنایی با مراکز علمی بوسنی و ایجاد زمینه فعالیت های دینی فرهنگی بین مراکز علمی بوسنی و حوزه علمیه دانست و گفت: کشورهای اسلامی منطقه همچون ترکیه، ایران، مالزی و ... که در زمینه های مختلف علوم پیشرفت های مناسبی داشته اند باید تعاملات خود را با یکدیگر بیشتر کنند تا به احیای تمدن اسلامی و الگو شدن برای کشورهای دیگر برسیم. در حالیکه در حال حاضر اینگونه نیست و غربزدگی در مراکز علمی ما مشهود است.