به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین شوزب شیری، در نشست خبری با اشاره به هفته وقف که از اول تا هفتم بهمن میباشد، گفت: وقف از حقایق امضایی شرع اسلام است؛ البته قبل از اسلام هم در ادیان دیگر بوده است و از روزی که بشر قدم به عالم خاک نهاده وقف و احسان در سرلوحه برنامه های انبیاء و اولیاء الهی بوده است.
وی ادامه داد: وقف در اسلام موضوعی تاسیسی نیست و از قبل از اسلام نیز وجود داشته است؛ از این رو موقوفات زیادی در میان بودائیان، یهودیان و مسیحیان نیز وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین شیری تاکید کرد: بیش از 200 آیه در قرآن در باب وقف و احسان و نیکوکاری آمده و آن را تایید کرده و اولین واقف اسلام پیامبر(ص) و بعد از آن امام علی(ع) و حضرت فاطمه (س) هستند، همچنین یکی از کارهای اجتماعی ائمه (ع) راه اندازی موقوفات بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه سابقه وقف در قم بالای هزار سال است و حدود 2 هزار موقوفه با 14 هزار رقبه در این شهر وجود دارد، اظهارداشت: از میان این تعداد 90 نفر واقف زن و مابقی از آقایان هستند . وی در آمد موقوفات در نیمه اول امسال حدود 14 میلیارد و 700 میلیون ریال اعلام کردوبا بیان اینکه قریب به 70 درصد موقوفات قم برای برپایی مراسم عزاداری و تبیین معارف الهی و ... وقف شده است، گفت:15 وقف جدید در سال جاری در قم داشته ایم که بالای یک میلیارد تومان ارزش دارد و چند موقوفه هم شناسایی شده است.
حجت الاسلام والمسلمین شیری تصریح کرد: طبق متون تاریخی مربوط به قرن چهارم هجری 444 امامزاده در قم مدفون شده اند. با توجه به اینکه قم در قرن چهارم هجری بزرگتر از قم امروز بوده و بخشی از کاشان ، ساوه ، محلات،تفرش ،آشتیان و حتی ری نیز جزء قم محسوب می شدند، لذا تعدادی از این امامزادگان در قم قدیم جزء استان بوده و امروز در استانهای همجوار واقع شده اند، از طرفی تعدادی از امامزادگان که در کتب انساب به دفن آنها در قم اشاره شده است مکان مشخصی برای بقعه آنها وجود ندارد و در طول تاریخ از دسترس خارج شده اند برای مثال در قبرستان بابلان حد فاصل گلزار شیخان تا حرم مطهر، 25 امامزاده مدفون هستند که مکان دقیق هیچکدام از آنها مششخص نیست.
وی با بیان اینکه 700 محدث بزرگوار مانند ابن بابویه و ... در بین چهارراه بازار تا حرم مدفون هستند، تصریح کرد: 170 امامزاده دارای شجره نامه در سطح استان در قالب 95 بقعه مدفون هستند. که در سال 90 حدود 5 میلیارد تومان نذورات و بالای 10 میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.
مدیر کل اوقاف قم با بیان اینکه 40درصد نذورات و درآمدهای امامزادگان جهت خدمات عمرانی، 20 درصد فرهنگی و 40 درصد هزینه های مدیریتی و نگهداری بقعهها صرف می شود، بیان داشت:امامزاده ها ردیف بودجه دولتی ندارند، لذا بقاع متبرکه با حمایت نیکوکاران و خیرین اداره می شوند، از طرفی بسیاری از امامزادگان برای خود املاکی داشته اند که امروز به صورت مسکونی و تجاری در اجاره مستأجرین بوده و درآمد حاصله صرف امور مربوط به بقعه می گردد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم خاطرنشان کرد: قریب به 880 مسجد، 297 حسینیه، زینبیه و تکیه در استان وجود دارد.
حجتالاسلام شیری افزود: در سال جاری مبلغ 51 میلیارد رالد از منابع دولتی استان برای کمک به عمران و امور فرهنگی مساجد ابلاغ شده که از این مبلغ 15 میلیارد رالد اختصاص یافته است، مچنین از محل سازمان اوقاف مبلغ 2 میلیارد رالو برای عمران مساجد اختصاص یافته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خدمات فرهنگی اوقاف،گفت: در محرم و صفر سال جاری قریب به 1200 مجلس روضه خوانی و سوگواری از محل موقوفات روضه خوانی برگزار شده است.
حجت الاسلام شیری با اشاره به برنامه های هفته وقف، ابراز داشت: در هفته وقف که از اول بهمن ماه شروع و تا هفتم بهمن ماه ادامه دارد، برنامه هایی همچون همایش خیرین و واقفین، دیدار نماینده مقام معظم رهبری و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با مراجع عظام تقلید، پرده برداری از ضریح امامزاده ابراهیم(ع) وسید معصوم(ع) پیش بینی شده است.