پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حوزه نیوز، بیست‌وسوم ربیع الاول سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه‌(س) به قم است، ضمن تبریک و خیر مقدم به بانویی که قبر مطهرش تجلی‌گاه قبر گمشده مادر سادات است، توجه ارادتمندان به ساحت قدسی حضرت فاطمه معصومه ‌(س) را به چند کرامت از عمه سادات جلب می‌کنیم.

* محل فرود آمدن حضرت فاطمه معصومه عليها السلام در قم

خانه موسى بن خزرج كه محل فرود آمدن حضرت فاطمه معصومه عليها السلام است در آن روزگار در منتهااليه جنوب غربى شهر قم بود و امروز جاى آن مشخص است .

يكى از محله‌هاى قديمى قم امروز به نام ميدان مير است ؛ هنگام ورود حضرت فاطمه معصومه عليها السلام همان طور كه گفته شد در منتهااليه جنوب غربى بوده است ؛ زيرا شهر قم از روى آثار و اطلاعى كه هنوز باقى است درست در شمال شرقى شهر فعلى قرار داشته و به تدريج به طرف غرب و جنوب كشيده شده است و محله درخت پير به نام «سر بازار» در ميان شهر بوده است .

امروزه در محله ميدان مير، محلى است به نام «ستيه» كه مسجد و مدرسه اى در اطراف آن ساخته اند و از زمان‌هاى قديم، سينه به سينه رسيده است كه اين مكان جاى فرود آمدن حضرت فاطمه معصومه عليها السلام است.

اقامت حضرت فاطمه معصومه عليها السلام در قم هفده روز بود و پس از اين مدت، از دنيا رحلت فرمودند.

* شصت سال نماز جماعت در حرم حضرت معصومه عليهاالسّلام

در برخى از يادداشتهاى مرحوم آیت الله العظمی مرعشی آمده است : ((هنگامى كه در قم سكونت كردم (1343 ق )، صبحها در حرم حضرت معصومه عليهاالسّلام اقامه نماز جماعت نمى شد و من تنها كسى بودم كه اين سنّت را در آنجا رواج دادم و از شصت سال پيش به اين طرف صبح زود و پيش از بازشدن درهاى حرم مطهر و زودتر از ديگران مى رفتم و منتظر مى ايستادم . اين انتظار گاهى يك ساعت قبل از طلوع فجر بود تا خدّام درها را باز كنند زمستان و تابستان نداشت . در زمستانها، هنگامى كه برف همه جا را مى پوشاند، بيلچه اى كوچك به دست مى گرفتم و راه خود را به طرف صحن باز مى كردم تا خود را به حرم مطهر برسانم . در آغاز، خود به تنهايى نماز مى خواندم . تا پس از مدتى يك نفر به من اقتدا كرد و پس از آن كم كم افراد ديگر اقتدا كردند و به اين ترتيب نماز جماعت را در حرم مطهر آغاز كردم و تا امروز كه شصت سال از آن تاريخ مى گذرد، ادامه دارد. آهسته آهسته ظهرها و شبها نيز اضافه شد و از آن پس روزى سه بار در مسجد بالاسر حضرت معصومه عليهاالسّلام و صحن شريف نماز مى خوانم.

حضرت معصومه‌(س) اهل ولایت است

حضرت آیت الله جوادی آملی نقل می‌کند سّر اینکه وجود مبارک امام هشتم و امام نهم(سلام الله علیهما) فرمودند؛ هر کس کریمهٴ اهل‌بیت فاطمهٴ معصومه (سلام الله علیها) را زیارت کند بهشت برای او لازم است، این است که او اهل ولایت است .

* كى به فكر تو نبوده ايم !

آيت اللّه مرعشى مى فرمود: روزگارى كه جوانتر بودم، روزى بر اثر مشكلات فراوانى كه داشتم، از جمله آن كه مى خواستم دخترم را شوهر دهم، ولى مال و ثروتى نداشتم تا براى دخترم جهيزيّه تهيّه كنم، با ناراحتى به حرم حضرت فاطمه معصومه عليهاالسّلام رفته و با عتاب و خطاب، در حالى كه اشكهايم سرازير بود، گفتم اى سيده و مولاى من، چرا نسبت به امر زندگى من اهميّتى نمى دهى ؟ من چگونه با اين بى چيزى دخترم را شوهر دهم ؟ سپس با دلى شكسته به منزل بازگشتم . در اين حال حالت غشوه اى مرا فرا گرفت و در همان حال شنيدم كسى در مى زند. رفتم پشت در و آن را باز كردم . شخصى را ديدم كه پشت در ايستاده، وقتى مرا ديد گفت : سيّده تو را مى طلبد، با عجله به حرم رفتم و چون به صحن شريف آن حضرت رسيدم، چند كنيز را ديدم كه مشغول تميز كردن ايوان طلا هستند. از سبب آن پرسيدم . گفتند هم اكنون سيّده می‌آيد. پس از اندكى حضرت فاطمه معصومه عليهاالسّلام آمد، در حالى كه بسيار نحيف و لاغر و رنگ پريده و در شكل و شمايل چون مادرم فاطمه زهراعليهاالسّلام بود (چون جدّه ام فاطمه زهرا را سه بار پيش از آن در خواب ديده بوده و مى شناختم ). به نزد عمه ام رفته و دست وى را بوسيدم . آنگاه آن حضرت به من فرمود؛ اى شهاب : كى ما به فكر تو نبوده ايم كه ما را مورد عتاب قرار داده و از دست ما شاكى هستى ؟ تو از زمانى كه به قم وارد شدى، زير نظر و مورد عنايت ما بوده اى . در اين حال از خواب بيدار شدم و چون دانستم كه نسبت به حضرت معصومه عليهاالسّلام اسائه ادب كرده ام، فوراً براى عذرخواهى به حرم شريف رفتم . پس از آن حاجتم برآورده شد و در كارم گشايشى صورت گرفت.

* افطار روزه با بوسه بر ضریح

آيةالله اميني می‌گوید:علاّمه طباطبايي در ماه رمضان روزه خود را با بوسه بر ضريح مقدس حضرت معصومه عليها السلام افطار مي کرد. ابتدا پياده به حرم مطهر مشرف مي شد، ضريح مقدس را مي بوسيد، سپس به خانه مي رفت و غذا مي خورد. اين ويژگي او است که مرا به شدّت شيفته ايشان نموده است».

علامه طباطبایی نسبت به اهل بيت عليهم السلام توجّه و عنايت مخصوصي داشتند... مادامي که در قم بودند، هفته اي يک بار يا بيشتر به حرم حضرت معصومه عليها السلام مشرّف مي شدند. در ايام تابستان غالباً به زيارت حضرت رضا عليه السلام مي شتافتند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha