به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، تنوع نهادهای علمی بر اساس رشته و موضوع و ماموریت، بهویژه پس از رشد علوم و دانشها تا حدودی طبیعی و پذیرفته شده است.
وحدت نخبگان از مهمترین عوامل نشاط، هماهنگی و پویایی جوامع انسانی است. و این وحدت به آرامش، امید، خودباوری و دوراندیشی جامعه میانجامد.
همگرایی و همکاری دوسویه حوزه و دانشگاه در عرصه فرهنگ، سیاست و دانش دستاوردهای پربرکت و با ارزشی تا امروز داشته است.
براین اساس کتاب «وحدت حوزه و دانشگاه» با توجه به سخنرانیها و مصاحبهها و آثار حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی جمعآوری و تدوین شده است.
مباحث کتاب در چهار بخش تنظیم شده است که در آن ابتدا با مسائل و جنبه های مختلف حوزههای شیعی آشنا میشویم و در همین راستا به بررسی و واکاوی مباحث دانشگاه می پردازید، بعد نوبت به تبیین مواجههها، دغدغهها و مباحث مشترک میرسد که بیشتر علوم انسانی و اجتماعی در نظر است و در پایان، پیوند حوزه و دانشگاه مورد اهتمام، تجلیل و تاکید واقع میشود.
در بخش نخست که در 4 فصل تدوین شده مباحث تاریخ تطور حوزههای علمیه، ویژگیهای تاریخی حوزههای شیعه، قوتها و فرصت های حوزه در دوره معاصر، کاستیها و چالشهای حوزه در روزگار معاصر گردآوری شده است.
پیشینه تعریف و عناصر دانشگاه،مزیتهای نظام آموزشی و پژوهشی دانشگاه، رسالت و وظایف و نیز دانشگاهها در ایران اسلامیکردن دانشگاه، مباحث بخش دوم است.
در بخش سوم که به مواجهه حوزه و دانشگاه پرداخته، مباحثی چون تبار شناسی مواجهه، علوم انسانی محور مواجهه، امکان سنجی ارتباط بین علوم انسانی و معرفت و... مورد بررسی قرار گرفته است.
در بخش چهارم نیز که تحت عنوان وحدت یا جدایی میباشد، عناوینی چون: تعریف، ضرورت و اهداف وحدت حوزه و دانشگاه، آسیبشناسی وحدت، راهبردها و راهکارهای وحدت، قلمروهای وحدت حوزه و دانشگاه و قلمروهای رویکرد های وحدت حوزه و دانشگاه، کامیابیها و ناکامیهای وحدت، وحدت حوزه و دانشگاه منشور ارتباطی و تعاملی حوزه و دانشگاه منعکس شده است.
وحدت حوزه و دانشگاه از سوی انتشارات موسسه فرهنگی هنری اشراق و عرفان منتشر شده است.
علاقهمندان با تلفن 774854-0251 تماس بگیرند و یا به نشانی قم،خیابان معلم، کوچه 8، کوچه شهید محقق پلاک 59 مراجعه کنند.