به گزارش سرویس علمی- فرهنگی حوزه نیوز:آموزههای فقه مدنی در شماره اخیر خود به هشت عنوان علمی و فقهی پرداخته است.
«شرط خیار در عقد ضمان»عنوان نوشتاری به قلم مصطفی محقق داماد و غلامرضا یزدانی است که در این مقاله آمده است:فقها و محققان عقود را از یک حیث به عقود لازم و جایز تقسیم کردهاند. فسخ عقود لازم ممکن نیست مگر در جایی که برای یکی از طرفین قرارداد خیار، ثابت شود یا طرفین بر فسخ آن تراضی نمایند. عقود لازم از یک جهت دیگر نیز قابل تقسیم هستند و آن عقود لازمی که خیار پذیرند و عقود لازمی که خیار پذیر نیستند،برخی از عقود لازم خیار پذیر نیستند و امکان جعل خیار در آنها خلاف مقتضای ذات آنهاست. نظیر عقد رهن؛ زیرا مال مرهونه در دست مرتهن بهعنوان وثیقه قرار میگیرد و جعل خیار برای راهن، منافات با وثیقه بودن مال مرهونه دارد. یا نظیر عقد نکاح،بنابراین باید ابتدا بحث کنیم که آیا عقد ضمان از عقود لازم است یا جایز و اگر از عقود لازم است آیا خیار پذیر است یا خیر؟
نگارندگان در ادامه به تبیین تاریخچه بحث در کتب شیعه و اهلسنت میپردازند و ضمن تاسیس اصل در این مسئله به صور مختلف آن پرداخته اند.
عناوین سایر مقالات
بررسی اشکال تخصیص ناپذیری قاعده حرمت اخذ اجرت بر واجبات،وضعیت تصرفات ناقل عین مرهونه از سوی راهن،واکاوی مفهوم ناصب و محرومیت او از حقوق مدنی در احادیث و فقه امامیه، بررسی احکام فقهی بدهکاران مهریه، حکم اولی و ثانوی درقرآن معیار و نمونهها و... از مقالات ارائه شده در آخرین شماره آموزههای فقه مدنی است.
آموزههای فقه مدنی به صاحب امتیازی دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر میشود.
علاقه مندان با تلفن 2230772-0511 تماس بگیرند. پایگاه اینترنتی www.magiran.com/razavi در دسترس علاقهمندان است.