شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

قائم مقام رئيس كل دادگستري استان قم با اشاره به تاثير همگاني شدن تذكر لساني در كاهش آسيب‌هاي اجتماعي گفت: نبايد نسبت به احياي امر به معروف و نهي از منكر كوتاهي كنيم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمين نورالله قدرتي در همايش آمرين به معروف استان قم كه با حضور شوراهاي امر به معروف و نهي از منكر مساجد قم در مسجد قدس برگزار شد، به نقش تاثيرگذار امر به معروف و نهي از منكر در كاهش آسيب‌هاي اجتماعي اشاره كرد و گفت: اگر فردي مرتكب تخلف يا گناهي در انظار عمومي شود هم خودش آسيب مي‌بيند و هم جامعه را دچار آسيب مي‌كند.

وی با اشاره به مجاهدت‌هاي انبياي الهي و علما در طول تاريخ براي احياي اين دو واجب الهي، تصريح كرد: در مسير امر به معروف و نهي از منكر كه يكي از مهم‌ترين وظيفه انبيا و اولياي الهي است، خيلي‌ها صدمه ديدند و شكنجه شدند.

وي با قرائت حديثي از امام صادق(ع)، به تشريح شرايط آمران به معروف و ناهيان از منكر پرداخت و اظهار داشت: اگر بخواهيم امر به معروف و نهي از منكر در جامعه تاثيرگذار باشد، طبق فرمايش امام صادق(ع) كسي كه امر به معروف و نهي از منكر مي‌كند بايد معروف و منكر شناس باشد، به آنچه كه دعوت مي‌كند عمل كند و در امر و نهی خود مرز عدالت را رعايت كند و با نرمی و مهربانی امر به معروف و نهی از منکر کند.

حجت‌الاسلام قدرتي در تشريح اين ويژگي‌ها گفت: ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر بايد با جزوه‌اي، مصاديق معروف‌ها و منكرهاي سياسي، اخلاقي، اجتماعي و... را به مردم معرفي كند.

وي با بيان اين كه بخش زيادي از مشكلاتي كه در جامعه وجود دارد به خاطر عدم ورود خود مردم به عرصه امر به معروف و نهی از منکر است، ادامه داد: بايد با رعايت تمامي شرايط اقدام به تذكر لساني كنيم و نبايد نسبت به احياي اين دو واجب الهي كوتاهي كنيم.

قائم مقام رئيس كل دادگستري استان قم به تلاش‌هاي گسترده معاندان و دشمنان براي تضعيف روحيه امر به معروف و نهي از منكر در مومنان و تقويت بي‌تفاوتي مردم در قبال منكرات اشاره كرد و گفت: دشمن بر روي قم سرمايه گذاري كلاني مي‌كند و ما بايد ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر را حمايت كنيم و جنبه عمومي و همگاني به مقوله تذكر لساني ببخشيم.

وي در توصيه‌اي به آمران به معروف و ناهيان از منكر، از آنها خواست كساني كه مرتكب تخلف يا گناهي مي‌شوند را همانند دوستان نزديك خود در نظر بگيرند و از اين منظر به آنها امر و نهي كنند.

حجت‌الاسلام قدرتي تصريح كرد: كساني كه مرتكب منكر مي‌شوند، يا جاهل هستند كه بايد با آنها صحبت كرد، يا غافل هستند كه بايد آنها را با تذكر لساني از غفلت بيرون آورد و يا معاند هستند كه ممكن است منشأ عمد آنها از روي لجاجت باشد و فردي كه به آنها امر و نهي مي‌كند بايد منشأ لجاجت را پيدا كند.

وي ادامه داد: بعضي‌ها از روي حسد و هواي نفس مرتكب تخلف يا گناه مي‌شوند كه بايد به آنها تذكر داده شود و اگر تذكر لساني كفايت نكرد بايد ضابطان قضايي را مطلع كنند.

قائم مقام رئيس كل دادگستري استان بخشي از آسيب‌هاي موجود جامعه را در اثر بيكاري و عدم ازدواج دانست و تاكيد كرد: اگر مشكل ازدواج و شغل جوانان حل شود بسياري از آسيب‌هاي جامعه برطرف مي‌شود.

وي در عين حال برخورد با منكرات را وظيفه دستگاه قضايي عنوان کرد و افزود: اگر امر به معروف و نهي از منكر همگاني شود جايي براي ارتكاب گناه يا تخلف در جامعه نمي‌ماند و قبل از اينكه با عاملان منكر برخورد قضايي شود، رفتار آنها اصلاح مي‌شود و براي ارتكاب گناه احساس ناامني خواهند داشت.

حجت‌الاسلام قدرتي اظهار اميدواري كرد كه با تلاش تشكل‌هاي امر به معروف و نهي از منكر، استان قم به عنوان يكي از استان‌هاي نمونه و سرآمد در راستاي همگاني كردن تذكر لساني معرفي شود.

وي درپایان با تاكيد بر لزوم حمايت جدي قضايي و انتظامي از آمران به معروف و ناهيان از منكر، به معاون دادستان عمومي و انقلاب كه در جلسه حضور داشت تاكيد كرد كه در اين زمينه اهتمام جدي داشته باشد.

براساس اعلام ستاد امربه معروف قم،، در پايان اين مراسم از تعدادي از آمران به معروف و ناهيان از منكر كه در تشكيل شوراهاي مساجد و شركت در كلاس‌هاي آموزشي فعاليت بيشتري داشته‌اند تقدير شد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha