شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

سومین شماره از دو فصلنامه علمی تخصصی حدیث حوزه به همت مرکز آموزش تخصصی علوم حدیث مرکز مدیریت حوزه علمیه استان قم منتشر شد.

 در این شماره از این مطبوعه وزین علمی مطالبی چند در حوزه حدیث و مباحث پیرامونی آن به چشم می خورد و از آن جمله؛

تعامل حدیث با دانشهای بشری، پژوهشی در مذهب غیاث بن کلوب البجلی، تخریج حدیث و قواعد آن، ساختار علوم حدیث با نگاهی جدید، سید بن طاووس و حوزه های گوناکون روایی، داوری داوران معصوم در حدوث و قدم ماسوی الله و بالاخره بازشناسی جایگاه رجالی اسحاق بن عمار.

مطالبی به قلم رنجه عبدالهادی مسعودی، سید علیرضا حسینی، محمدرضا جدیدی نژاد، حیدر مسجدی، محمدامین حسین پور، سید علی اصغر پیشکش و محمد علی ارجمند.

مطالب این شماره از دو فصلنامه حدیث حوزه هم رویکردهای کاملا تخصصی و فنی را در مباحث رجالی و موضوع شناسی مقولات حدیثی دربر دارد و هم نیم نگاهی به مسایل مبتلابه و امور روزمره تر دارد.

که از آن جمله می توان به دو مقاله تعامل حدیث با دانش های بشری و نیز ساختار علوم حدیث با نگاهی جدید اشاره کرد.

نوشتار اول که موضوعی مبتلابه و جدی در حوزه حیات فردی و اجتماعی بشر امروز را از منظر علم حدیث و تاریخ و ساختار آن در تعامل و مراوده با جهان کنونی مطرح کرده با رویکردی نوین و رهیافتی ضروری و زمان سنج، به این موضوعات مهم و اساسی پرداخته است.

بارور شدن علوم اسلامی، زاییده رویارویی همه جانبه آنها با زندگی بشر است. برای نمونه، هنگامی که دانش فقه، خود را متکفل پاسخگویی به بایدها و نباید زندگی دید و افزون بر بایسته های زندگی، به شایسته ها پرداخت و دروازه پرسش را به سوی هر مکلفی گشود، نیازمند نگاهی نو به سرمایه های خود شد.

هم آنچه را داشت، ژرف تر کاوید و هم آنچه را در سبد سرمایه هایش نمی یافت، از دیگر دانش ها وام گرفت و به استخدام درآورد.

فقه، به متون دینی تکیه کرد، اما بنای عقلا، ارتکازات فطری آدمیان، سیره رفتاری دینداران، و اتفاق و اجماع عالمان را نیز به یاری گرفت.

اکنون حدیث و دیگر متون دینی نیز به این رویکرد نیاز دارند.

در تعامل با حدیث، ضروری است که آن را سرمایه ای ماندگار و نه کالایی مصرفی ببینیم.

نیازمند آن هستیم که احادیث را نه جملاتی کوتاه بلکه اصل هایی بنیادین  و قابل جریان در بسیاری از صحنه های زندگی بدانیم تا هرجا و هر زمان، میوه های شیرین آن رابرچینیم.

سومین شماره از مجله ارزشمند حدیث حوزه به صاحب امتیازی مرکز آموزش تخصصی علوم حدیث و مدیر مسوولی حجت‌‌الاسلام والمسلمین جعفر الهادی و سردبیری حجت‌‌الاسلام والمسلمین مهدی غلامعلی در 200صفحه منتشر شده است.

علاقه‌مندان جهت تهیه این نشریه می‌توانند به نشانی قم بلوار شهید صدوقی، مجتمع آموزشی شهید صدوقی فاز 3، مرکز آموزش تخصصی علوم حدیث مراجعه و یا با تلفن 09138215285 تماس حاصل نمایند.

ضمناً پایگاه اینترنتی www.hadith.hawzahqom.ir در دسترس علاقه‌مندان است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha