شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

کمک کردن به مردم زلزله زده، تنها وظیفه مردم استان آذربایجان شرقی نیست،‌ بلکه وظیفه‌ای بر دوش همگان است؛ از این رو همه باید به مردم زلزله زده کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، ‌ظهر امروز در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، به تفسیر آیه 24 سوره مبارکه احزاب پرداختند و گفتند:‌ خداوند در این آیه،‌ راه را برای توبه منافقان باز گذاشته است.

این مرجع تقلید افزودند:‌ خداوند به اندازه‌ای مهربان و بخشنده است که به افرادی که در میدان احزاب کفر گفتند، آبروی اسلام را بردند، دل مؤمنان را به درد آورده‌‌اند، راه توبه را برای آنها باز گذاشته بود.

ایشان در ادامه به راه‌های خدا برای نجات انسان‌ها اشاره کردند و گفتند:‌ خداوند سه در نجات بر روی گنهگاران باز کرده است که نخستینِ آن، در توبه است. امام سجاد، ‌در مناجات توبه کنندگان می‌فرمایند: ‌خدایا تو کسی هستی که دری به سوی مغفرت گشودی به نام توبه، و به همه اجازه ورود داهی؛ آنهایی که از این درب وارد نمی‌شوند و به سوی مغفرت و آمرزش نمی‌آیند، چه عذری دارند؟

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی شفاعت را باب دیگری برای نجات انسان‌ها معرفی و بیان کردند: خداوند برای کسانی که گناه کرده و موفق به توبه نشدند، در شفاعت را باز گذاشته است که شفیعان درگاه خدا، از این بندگان شفاعت کنند. البته شفاعت بی حساب و کتاب نیست، بلکه باید حلقه اتصالی میان ما و شافعان باشد.

ایشان افزودند: اگر ما تمام رابطه‌های خود را با علی(ع) قطع کنیم، در روز قیامت چگونه می‌توانیم بخواهیم که ما را شفاعت کنید؛ اگر کسی گناهی هم انجام می‌دهد، نباید به گونه‌ای عمل کند که ارتباط قطع شود.

معظم‌له درباره موضع‌گیری‌های وهابیت درباره شفاعت اظهار داشتند: جمعیت وهابی که درهای نجات را به روی خودشان بسته‌اند، می‌خواهند درب‌های شفاعت را بر روی دیگران نیز ببندند؛ آنها این کار را مانند کار بت‌پرستان که می‌گفتند ما بت‌ها را وسیله‌ای برای تقرب به خدا می‌پرستیم، شرک می‌دانند.

ایشان ادامه دادند: این در حالی است که خدا در آیات مختلفی گفته است که شفیعانی قرار دادیم. چطور شفیعان وجود داشته باشند، ولی ما شفاعت نخواهیم؟ افراد نادان این بت سنگی و چوبی را با امام و پیامبر(علیهم‌السلام)با آن مقام والایشان، یکی می‌دانند؛ ببینید کجا را با کجا قیاس می‌کنند.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در تبیین مهم‌ترین آیات درعرصه شفاعت در قرآن گفتند: خداوند در آیه 3، سوره مبارکه یونس می‌فرمایند که هیچ شفاعت کننده‌ای نیست، ‌مگر این که خدا اجازه دهد. این آیه صراحتاً‌ بیان می‌دارد که در روز قیامت اجازه شفاعت داده می‌شود.

ایشان به آیه 109 سوره مبارکه طه، مبنی بر این که  در روز قیامت شفاعت مؤثر نمی‌شود، مگر کسانی که خدا اجازه شفاعتشان را بدهد، ادامه دادند: در آیة‌الکرسی نیز می‌خوانیم که « من ذالذی یشفعو عنده الا باذنه»؛ چه کسی می‌تواند شفاعتی نزد خدا کند، مگر به اجازه خدا. این آیات نشان می‌دهد که در روز قیامت شفیعانی با اجازه او وجود دارد و ما باید دست به دامان این شفیعان شویم.

این مرجع تقلید در ادامه‌ عفو الهی را راهی دیگر در نجات افراد معرفی و عنوان داشتند:‌ ممکن است خدای ناکرده، بدون توبه از دنیا برویم و اجازه شفاعت هم داده نشود، در این شرایط باز هم ممکن است خداوند به دلیلی از دلایل، بندگانش را عفو کند.

ایشان با تأکید بر این که عفو الهی حساب و کتابی دارد، تصریح داشتند: بر اساس آیه 18 سوره مبارکه نساء: خداوند شرک را نمی‌بخشد.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به امیدبخش‌ترین آیه قرآن کریم گفتند: خداوند در یکی از آیات انسان‌های گنهکار را هم بنده خود خطاب می‌کند، ما باگناه به خدا ضرری نمی‌زنیم بلکه به ضرر خودمان است،‌ مأیوس نشدن از رحمت خداوند، آمرزنده و مهربان بودن خداوند از دیگر مسائلی است که در برخی از آیات قرآن آمده است.

ایشان در پایان با اشاره به زلزله دلخراش آذربایجان شرقی اظهار داشتند:‌ کمک کردن به مردم زلزله زده، تنها وظیفه مردم استان آذربایجان شرقی نیست،‌ بلکه وظیفه‌ای بر دوش همگان است؛ از این رو همه باید به مردم زلزله زده کمک کنند.

15 / 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha