یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

سرویس علمی و فرهنگی خبرگزاری حوزه، شماره هشتاد و سوم نشریه اخبار شیعیان که مجموعه ای از خبر و تحلیل و مصاحبه و گزارش را در حوزه مباحث و مسایل مربوط به شیعیان در بر می گیرد منتشر شد.

 در این شماره از مجله مطالب متنوع و مختلفی در قالبهای مختلف به چاپ رسیده است که از آن جمله می توان به گفتگویی با صالح الوردانی با عنوان تشیع و شیعه گری، هویت اصلی مردم مصر، آشنایی با زابینه اشمیتکه شیعه پژوه غربی، آشنایی با خوجه ها به عنوان نماد شیعیان موفق، پرونده مفصلی از اعلام موضع و ابراز خشم مراجع تقلید شیعه در برابر فیلم موهن آمریکایی علیه پیامبر اسلام(ص)، گزارش تصویری رونمایی از ضریح مطهر حضرت اباعبدالله(ع)، مطلبی درباره بحرین با عنوان اصلاحات همراه با احکام سنگین دادگاههای نظامی!، و میناکاری، نیازمند توجه جدی مسئولان به عنوان متنی در بررسی و تحلیل جایگاه کنونی هنرمندان میناکار اشاره کرد.

اما یکی از خواندنی ترین و مهم ترین مطالب این شماره نشریه اخبار شیعیان که پرونده اصلی آن هم به شمار می رود مطلبی است درباره خوجه ها که شیعیان هنری هستند و سرگذشت و دوران و ویژگی های قابل توجه و جلب نظرکننده ای دارند.

شیعیان خوجه اثناعشری اقلیت کوچک و در عین حال منسجمی به شمار می روند که با وجود جمعیت اندک 125 هزار نفری، از نظم و انضباط قابل ملاحظه ای برخوردار هستند.

این اقلیت کوچک اکنون در پنج قاره جهان حضور دارند و در هر کشور دارای جماعات مستقلی هستند.

خوجه های اثناعشری اصالتا مردمانی از ایالت گجرات و منطقه کچ هندوستان به شمار می روند که چند صد سال پیش از آیین هندو به مذهب اسماعیلیه گرویدند و در حدود 140 سال پیش به مذهب شیعه اثناعشری پیوستند.

آنان طی این مدت با عشق و علاقه خاصی به تحکیم ساختار دینی جامعه خود پرداخته و سعی کرده اند اعضای جماعت خود را به دستورات و تعالیم دین مبین اسلام و مذهب اهل بیت(ع) رهنمون سازند.

این امر موجب شده که امروزه خوجه های اثناعشری در تمامی کشورهای محل اقامت به جایگاه مناسبی دست یافته با ایجاد جوامعی سالم و منزه از آلودگی های اخلاقی، موجبات تحسین میزبانان خود را فراهم آورند.

آنان طی چند دهه گذشته موفق به ایجاد تعادل مناسبی بین سنتها و آداب و رسوم بر جای مانده از اجداد و پیشینیان خود و مقررات و تعالیم دین اسلام شده اند.

از این رو هر چند سعی کرده اند از طریق ارتباطات درون گروهی هویت فرهنگی و ویژگیهای قومی خود را به عنوان مردمانی هندی الاصل حفظ کنند ولی همواره بر مذهب خود و عضوی از جامعه نسبتا بزرگ شیعیان جهان تأکید نموده و بر شیعه بودن خود افتخار می کنند.

علاقمندان می توانند با صندوق پستی 6139/37155 یا شماره تلفن 02512804657 تماس حاصل نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha