شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

سرویس علمی-فرهنگی خبرگزاری حوزه، شهید سید مصطفی خمینی که از جمله پیشقراولان نهضت اسلامی و اولین فدائیان امام بود را می توان و باید شخصیتی برجسته و بایسته و شایسته در منظومه انقلاب اسلامی در دوران نهضت ضد ستمشاهی دانست.

 این برجستگی را از چند جهت باید به نظاره نشست؛

یکی از مهم ترین ابعاد آن، شخصیت علمی ایشان است. هم در تاریخ زندگی و سیره علمی و هم در کلام بزرگان این ویژگی کاملا محسوس است.

ایشان یکی از تلامیذ برجسته و شاگردان نخبه حضرت امام در حوزه نجف بوده اند و تلاشهای علمی و پژوهشهای معرفتی شان زبان زد بوده است.

این شخصیت علمی در حدی بوده که آقا سید مصطفی را به یک محقق و پژوهشگر برجسته و نامدار تبدیل نموده است.

و این همان چیزی است که در بیان مقام معظم رهبری هم آمده است:

ایشان اگر نگوییم بهترین شاگردان، جزء بهترین شاگردان درس امام(س) بود و در عین حال خود یک مدرس معروف بود و فلسفه و فقه درس می داد. او به عنوان یک چهره برجسته در میان طلاب، فضلا و مدرسین حوزه، معروف بود.

اما نگاهی به زندگی ایشان می تواند تا حدی ما را در جریان وقایع و مقتضیات مقاطع مختلف دوران حیاتشان قرار دهد و به درک بهتر ارزش و سترگی حضور ناب و تابناکشان مستحضر نماید.

در 21 آذر 1309 در محله عشقعلی قم متولد شد. پدر ایشان برای زنده نگاهداشتن یاد و نام پدر بزرگوارشان نام او را مصطفی قرار داد.

در سال 1324 وارد حوزه شد و دروس سطح را در 6 سال به پایان برد و در این مدت از محضر اساتیدی همچون شیخ مرتضی حائری، شهید صدوقی، سلطانی و شیخ عبدالجواد اصفهانی بهره برد.

و در درس خارج حضرات آیات عظام حجت، بروجردی، محقق داماد، امام خمینی، شاهرودی، خویی و حکیم شرکت نمود.

فلسفه را از آیات عظام فکور یزدی، والد محقق، طباطبایی و رفیعی قزوینی آموخت.

در بیست و چهار سالگی در سال 1335 با دختر آیت الله شیخ مرتضی حائری در سن شانزده سالگی اش ازدواج نمود.

4 فزرند داشت که دو تن در کودکی و قبل از میلاد فوت کردند. حسین که مشغول دروس حوزوی شد و مریم که تا دکترا پیش رفت.

یک سال در شهر برسای ترکیه تبعید شد و به همراه پدر مبارزش از ترکیه به عراق تبعید و در 1344 وارد نجف گردید.

و بالاخره در شب یکشنبه اول آبان 1356 در سن 47 سالگی توسط ایادی استکبار و استعمار و عماّل رژیم سفاک پهلوی به طرز مشکوکی مسموم و به شهادت رسید.

در حالات و عادات مرحوم آقا سید مصطفی نکات جالب توجه و تأثیرگذاری ذکر کرده اند.

عبادت شبانه و مطالعه تا اذان صبح و نیز قرائت قرآن در تمام روزهای سال که هیچ وقت ترک نمی شد و بر مداومت و استمرار آن همت می گمارد.

آنچه از ایشان برجای مانده چه در قالب مصنفات و تألیفاتشان و چه در سیره و عادات و رفتارهایشان گویای یک عالم ربانی و مجتهد نخبه است که عبادت و پرهیز و کسب علم و پژوهش عنصر اصلی و همت جدی و علاقه اولیه اش بوده و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار ننموده است.

و این ویژگی ها وقتی، علاوه می شود بر همراهی و همقدمی با امام راحل در راه نهضت اسلامی از آقا سید مصطفی نماد و نمونه ای از مجاهدان فی سبیل الله می سازد که نامشان تا همیشه تاریخ بر تارک عشق و ایمان و اطمینان و در آستان جهاد و اجتهاد خواهد درخشید.

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha