به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیتالله سید یوسفطباطبایی در این کنگره گفت: از زمان تبعید حضرت امام خمینی (ره) به نجف و ترکیه تا زمان پیروزی انقلاب دوران سختی برای آیتالله العظمی گلپایگانی در جهت حفظ و نشر حوزههای علمیه بود که از جمله خدمات ارزشمند و تحولگرایانه این مرجع فقید پایهگذاری تحصیل به صورت کلاسیک در حوزههای علمیه بود.
امام جمعه اصفهان افزود: اخلاص و عشق به اهلبیت (ع) از ویژگیهای بارز آیتالله العظمی گلپایگانی (ره) بود و در جهت پرورش طلاب و گسترش سیره اهلبیت علیهمالسلام تلاش فراوان نمودند.
وی با اشاره به اینکه علما و مراجع تقلید بزرگی از شهرهای گلپایگان، خمین و خوانسار برخاستهاند، گفت: باید به این نعمتهای الهی افتخار کنیم و قدر آنها را بدانیم و خانوادهها باید بکوشند فرزندان خود را برای رفتن به حوزههای علمیه تشویق کنند تا این خطه همچنان عالمپرور بماند.
آیتالله طباطبایی یادآور شد: جامعه شیعه از لحاظ تربیت طلبه بسیار ضعیف عمل کرده و این در حالی است که در سال 1383 بیش از یکمیلیون طلبه وهابی در پاکستان گزینش شدند.
امام جمعه اصفهان با بیان اینکه در دنیای تشیع جمعیت طلبهها کمتر از 100 هزار نفر میباشد تاکید کرد: باید برای ادامه راه این بزرگان بیش از اینها کار فرهنگی در کشور صورت گیرد و افراد بیشتری جذب حوزههای علمیه شوند.
وی روحانیت را دلسوزترین قشر برای مردم دانست و تصریح کرد: برای بسط و گسترش اهلبیت، روحانیون و حوزه های علمیه بهترین گزینه هستند و روحانیت تنها قشری هستند که میتواند هدایتگر جامعه اسلامی باشد.
امام جمعه اصفهان در ادامه به مسایل اقتصادی و مشکلات موجود در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط اقتصادی در کشور غرض آلود است و قانونی هم اجرا نمیشود، بنابراین باید این شرایط به دست روحانیون و یا افرادی که توسط روحانیون تربیت شدهاند، سپرده شود.
وی به جایگاه علمی و فقاهت آیت الله گلپایگانی (ره) اشاره کرد و افزود: آیت الله بروجردی، ایشان را «فقیه گلپایگانی» نام نهاده بودند و همچنین به خاطر اینکه بیش از یک هزار بیت از اشعار عرب را حفظ کردند، ایشان را «ادیب گلپایگانی» خطاب میکردند و همواره به ایشان ارادت خاصی داشتند.