شهید دستغیب بیان خوبی هم داشت و سخنرانی های ایشان هم از برنامه های پرشنونده و پرخواهان رادیو بود.
آن زمان که هنوز سیطره تلویزیون و پدیده اینترنت و شبکه های مجازی در کار نبود مردم با رادیو مأنوس بودند و سخنرانی های روحانیون خوش سخن و روایتگران خوش بیانی همچون مرحوم راشد و مرحوم کافی و مرحوم دستغیب و مرحوم توسلی و دیگر خطبای دوست داشتنی آن دوران ساعاتی خوش و مفید و پربهره و گرمی برای مردم فراهم می نمود.
اینک اما دیگر شاید کمتر نشانی از آن دوران و آن حس و حال باقی است و سیطره برنامه ها و شبکه ها و رسانههای مختلف بر زندگی مردم، دیگر کمتر فرصت و توان و حسی برای بازآفرینی آن بارقه های زیبای زندگی باقی گذاشته است.
این اشاره بدان جهت بود که مرحوم دستغیب چه در عرصه تألیف و چه در میدان بیان، مردی راد و دارای عزمی خجسته و قامتی استوار و بیان و بنانی مستحکم بود و به خوبی می توانست با مخاطبان ارتباط برقرار کند چه در عرصه قلم و چه در پهنه زبان.
این همه اما در آوردگاه زندگی روحانی و حیات اجتماعی و سیاسی و فرهنگی آن مرحوم شکل می گرفت. مروری بر این تاریخ و سیره، خود گویای دوران طیبه زندگی متبرک شهیدی است که آن چنان ارج و قربی نزد خدای خویش یافته بود که در محراب عبودیت به دیدار معشوق و معبودش شتافت.
باری؛ سید عبدالحسین دستغیب شیرازی متولد ۱۸ آذر ۱۲۹۲ معروف به شهید دستغیب، مجتهدی برجسته، رئیس حوزه علمیه فارس، نماینده ولی فقیه در استان فارس، امام جمعه شیراز و نماینده استان فارس در مجلس خبرگان قانون اساسی فرزند مرحوم سید محمدتقی دستغیب بود.
آموزش و فراگیری علوم پایه را به سان آن زمان و دوران از درس مکتبخانه آغاز نمود و با فراگیری قرآن و نصاب الصبیان و خواندن چند کتاب منظوم و منثور فارسی دوره مکتب را پشت سر گذاشت. پس از آن شروع به تحصیل علوم اسلامی نمود و درسهای ابتدایی حوزه علمیه را نزد پدر خواند. پس از فوت پدر، تحصیلات را در مدرسه خان شیراز ادامه داد و نزد اساتیدی همچون مرحوم شیخ اسماعیل، ملا احمد دارابی و ملا علیاکبر ارسنجانی دوره مقدماتی و سطح را به پایان رساند. در سال ۱۳۱۴ به نجف اشرف هجرت نمود و در طول هفت سال تحصیل و تحقیق و پژوهش، به درجه رفیع اجتهاد نایل آمد.
از جمله اساتید ایشان می توان به سید ابوالحسن اصفهانی، آقا ضیاءالدین عراقی سید باقر اصطهباناتی و محمدکاظم شیرازی اشاره نمود.
تألیفات ایشان همانطور که گفتیم بسیار مشهور و معروف است و مردم با آن خیلی مأنوسند که از آن جمله می توان از آثاری همچون آدابی از قرآن سرای دیگر معارفی از قرآن رازگویی و قرآن قلب قرآن حقایقی از قرآن معراج قیامت و قرآن بهشت جاویدان فاتحهالکتاب صلوةالخاشعین بندگی راز آفرینش ایمان گناهان کبیره گنجینهای از قرآن سیدالشهداء زندگانی صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) قلب سلیم استعاذه شرح فوائد الاصول شیخ انصاری شرح کفایة الاصول آخوند خراسانی تقریرات درس فقه و اصول محمدکاظم شیرازی داستانهای شگفت و... یاد کرد.
شهید دستغیب در ۲۰ آذر سال ۱۳۶۰ به دست منافقین کوردل در محراب عبادت به درجه رفیع شهادت رسید. یادش گرامی، راهش پر رهرو و روح پرفتوحش قرین رحمت واسعه الهی باد!