حجت الاسلام والمسلمین محسن آقا میری مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران در گفتگو با خبرگزاری حوزه در تهران با اشاره به ضرورت و لزوم حفظ وحدت حوزه و دانشگاه ابرازداشت: وحدت حوزه و دانشگاه باید از حالت تشریفات و شعارزدگی خارج شود و به کمک متولیان امر خود را در ورطه عمل متجلی سازد.
وی افزود: اگر چه میان علوم دانشگاهی و علوم حوزوی تفاوت در موضوع وجود دارد اما باید توجه داشت که اگر این دو قشر فرهیخته در جهت اصلاح جامعه به موازات همدیگر حرکت نمایند قطعاً جامعه ما به لحاظ مادی و معنوی در جایگاه قابل قبولی قرار خواهد گرفت.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران با تاکید بر لزوم همگرایی میان حوزه و دانشگاه افزود: باید توجه داشت که علوم دانشگاهی با هویت و نیازهای مادی انسان ارتباط می یابد و همچنین علوم حوزوی با گرایشات و خواستگاه معنوی انسان ارتباط پیدا می کند که از هماهنگی و همگرایی این دو علم انسان کامل و صالح تکوین می یابد.
وی در ادامه با اشاره به سابقه تاریخی وحدت حوزه و دانشگاه گفت: نهضت مشروطه خواهی، نهضت ملی شدن صنعت نفت و همچنین پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی هر سه نشان دهنده تجربه موفقیت آمیز در کنار هم قرار گرفتن حوزویان و دانشگاهیان جهت اصلاح امور مردم می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین آقامیری با بیان اینکه پیش از احداث دانشگاهها در سطح کشور دروس مرتبط با علم روز در حوزه های علمیه همچون طبیعیات، علم نجوم، علم طب و ریاضیات در حوزه ها تدریس می شد افزود: به روایت تاریخ حوزه علمیه در مقاطعی در حکم دانشگاه هم به مردم خدمت و به تربیت دانش آموختگان می پرداختند.
وی خاطرنشان کرد: بروز و پیروزی انقلاب اسلامی در واقع جلوه ای از اتحاد و همگرایی حوزه و دانشگاه بوده است لذا تداوم ارزشهای انقلاب اسلامی وابسته به وحدت این دو قشر فرهیخته جامعه می باشد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران با بیان اینکه فاصله و جدایی میان حوزه و دانشگاه لطمات جدی را بر پیکره جامعه علمی کشور وارد خواهد ساخت افزود: حوزه و دانشگاه هر کدام رسالت خطیری را در جهت تولید و توسعه اطلاعات مفید در حیطه تخصصی خود برای پاسخگویی به نیازهای جامعه دارا هستند.
وی با تاکید بر مسئله تخصص گرایی و عدم ورود غیر کارشناسی افراد در عرصه های علمی کشور گفت: حوزه و دانشگاه باید در حدود و مرزهای تخصصی خود گام بردارند و از ورود به مباحث بی ثمر و هزینه بر خودداری نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین آقا میری در این رابطه گفت: نخبگان حوزوی باید توجه خود را معطوف به حوزه تخصصی خود یعنی پاسخگویی به مسائل شرعی و ارتقای سطح معنوی جامعه نمایند و همچنین دانشگاهیان باید جهت ارتقای مفید، بخش مادی زندگی افراد جامعه گام بردارند