به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین امیرانصاری، مدیر امور پژوهشگران و انجمنهای علمی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، امروز 7 دی ماه، در این همایش با برشمردن شاخصه های پژوهش نو و موفق از منظر حوزه های علمیه و بزرگان این حوزه، گفت: پژوهش دارای ویژگی ها و مختصات بسیاری است که اگر هر کدام از این ویژگی ها رعایت نشود، نمی توان آن را پژوهش نامید.
وی افزود: پژوهش آرمانگرایانه و برگرفته از دغدغه های علمی و ذهنی و دینی، مستند سازی، روشمند بودن و همچنین بیان نظرات و ایده های نو، از جمله ویژگی های یک پژوهش مطلوب است.
در ادامه این همایش، پنج تن از پژوهشگران برتر جامعة المصطفی(ص) از کشورهای مختلف به ارائه پیشنهاداتی در زمینه بهبود روند فعالیت های پژوهشی پرداختند؛ از جمله این پیشنهادات می توان به لزوم ایجاد و شکل گیری مجلات مشترک انجمن های علمی، توجه به زیرساخت سازی در زمینه امکانات پژوهشی طلاب، لزوم توجه به تحقیقات میدانی وکاربردی، نهادینه سازی فرمایشات و افق دید مقام معظم رهبری در پژوهش های جامعه المصطفی(ص) و... اشاره کرد.
پس از ارائه پیشنهادات پژوهشگران برتر، حجت الاسلام والمسلمین علمی، معاون پژوهش جامعة المصطفی(ص) در سخنانی به بیان جایگاه جغرافیای فکری امروز جهان پرداخت و گفت: حوزه شیعه، امروز با سه دشمن خطرناک استشراق هدفمند و خصمانه، وهابیت و گروه های تندرو درون دینی و گروه های درون مذهبی مواجه است و همه باید برای رفع این سه مشکل تلاش کنیم.
برپایه این گزارش، در این همایش همچنین از سه نمایه پژوهش های انجمن های علمی جامعة المصطفی(ص)، نمایه آثار محققان و پژوهشگران و نمایه محققان المصطفی(ص) به شکل مجله، رونمایی شد و در پایان نیز از 10 پژوهشگر و انجمن علمی برتر تجلیل شد.