به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، علیرضا زهاری مدرس حوزه و دانشگاه و دبیر علمی سلسله نشستهای هنری دفتر تبلیغات اسلامی نمایندگی تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه با اشاره به ابعاد گسترده فرهنگی انقلاب اسلامی ایران اظهار داشت: مواجهه امروز ما با دشمنان اسلام و انقلاب مواجهه فرهنگی است و سربازان این جبهه باید سربازانی باشند که به تکنیک های روز رسانهای و هنری مبتنی بر دین و تفکرات اسلامی مسلح باشند.
وی ادامه داد: طلاب جوان ما این تفکر غنی دینی را از حوزههای علمیه میگیرند و دانش و تخصص آن را برای خلق آثار هنری و ادبی در کلاسهای تخصصی که در دفتر نمایندگی دفتر تبلیغات تهران برگزار میشود، کسب خواهند کرد.
زهادی با تشریح فلسفه ایجاد کلاسهای هنری- رسانهای در دفتر نمایندگی تهران گفت: از آنجایی که بسیاری از طلاب خوشذوق، خلاق، هنرمند و خوش فکر حوزههای علمیه مایلند دغدغههای هنری و استعدادهای رسانهای خود را در راستای آرمانهای نظام و انقلاب متجلی سازند ولی فضایی در خور شأن حوزهها در جامعه نمییابند لذا بر آن شدیم تا با هماهنگی حجتالاسلام معزی مدیر نمایندگی تهران و همکاری اساتید مجرب دانشگاهی، سلسله کلاسهای آموزشی را از شب عرفه سال جاری پس از جذب و ساماندهی تعداد زیادی از خواهران و برادران طلبه برگزار نماییم.
وی افزود: داستاننویسی، ادبیات، شعر، سینما، نقد و بررسی فیلم، هنرهای تصویری و رسانهای و پرورش ذهن بصری از جمله عناوین مورد بحث است که در 9 جلسه آموزش داده میشود و شاهد استقبال و حضور 80 تا 100نفری طلاب در هر کدام از این جلسات هستیم.
دبیر علمی و اجرایی نشستهای آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: در این نشست ما با پتانسیلی فراتر از آنچه تصور میکردیم مواجه هستیم و بر آن شدیم تا از اساتید مجرب برای غنای بیشتر علمی و محتوایی کلاسها بهرهگیریم.
وی تصریح کرد: در طول سالیان پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در زمینه تولید آثار فاخر در رشتههای مختلف هنری، رسانهای و سینمایی که حق مطلب را در مورد مواضع انقلاب، منویات امام(ره) و مقام معظم رهبری ادا کند بسیار اندک بوده و ما امیدواریم این جمع با انگیزه، فرهیخته و انقلابی بتوانند آثار مناسب و مورد نیاز جامعه را به شکل مناسب و علمی و آرمانی به جامعه ارائه دهند.
زهادی ارتباط ریشهای با مبانی دینی و حوزوی را در بالندگی عرصه هنر موثر توصیف کرد و اظهار داشت: مباحثی مثل فلسفه و فقه، فکر و ذهن طلبه را باز و مستعد یادگیری میکند لذا دانشجویان و سایر افرادی که از مقوله آموزههای دینی محروم هستند فاصله زیادی در خصوص درک مطالب با حوزویان دارند.
* فضای فعلی سینما با آموزههای دینی ناآشنا است
وی با انتقاد از فضای حاکم بر سینمای کشور گفت: متاسفانه سینمای ما هنوز با ادبیات دیرینه و کهن اسلامی- ایرانی که سرچشمههای آن بسیاری از عرفای نامی و فضلای حوزوی هستند، آشنا نشده است لذا وضعیت فعلی سینما این چنین آشفته و عاری و غریب با آموزههای دینی و حوزههای علمیه است.
زهادی لزوم تبیین و تفهیم خط قرمزها در عرصه هنرهایی مثل موسیقی را ضروری برشمرد و افزود: خطوط قرمز در عرصه هنر موسیقی باید مشخص شود و این امر نیازمند آن است که حوزههای علمیه کارشناسان خبره و عالم در عرصههای مختلف هنری تربیت کنند زیرا خالی بودن میدان با صحنههایی مثل ساخت فیلم موهن مواجه می شویم که برای پیشگیری از آن باید از قبل چارهجویی میشد.
این فیلمنامه نویس و کارگردان سینما که خود تحصیل کرده حوزه علمیه است در پایان با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزههای فرهنگی گفت: مقام معظم رهبری در سفرهایشان به قم و توصیههایی که به متولیان و مدیران حوزهها داشتند به این نکته اشاره کردهاند که حوزهها باید به زبانهای جدید مسلط شوند تا در دنیا بتوانند رخنمایی کرده و در لاک خود نمانند، لذا از آنجایی که مقوله هنر و رسانه از جمله زبانهای ارتباطی عصر امروز است لازم است تفکر تربیت کارشناسان هنری در حوزهها نهادینه شود و برای این کار باید حصارها و موانع را شکست.