حجت الاسلام والمسلمین خیرالله محمدی یکی از اساتید حوزه علمیه گیلان در گفتگو با خبرگزاری حوزه، در رشت گفت: بنده به نوبه خود حوادث قبل و پس از انقلاب را از نزدیک دیده و لمس کردهام.
وی در ادامه با اشاره به اینکه حوادث زیادی دست به دست هم داد تا شعله های انقلاب اسلامی، نظام ستم شاهی پهلوی را سرنگون کند افزود: خیانت های شاه به کشور و ملت ایران قابل شمارش نیست اما از مهمترین این خیانتها می توان به زورگویی های شاه و سلب کامل اختیار از مردم اشاره کرد.
این استاد برجسته مدارس علمیه شهرستان رشت افزود: قبل از انقلاب به عنوان طلبه حوزه علمیه در قم سکونت داشتم, خاطرات زیادی از دوران مبارزات علیه شاه در ذهن ما نقش بسته است، پخش اطلاعیه های امام خمینی(ره) و همینطور پخش رساله و نوارهای سخنرانی ایشان از مهمترین فعالیت هایی بود که ما در آن دوران نسبت به آن اهتمام داشتیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی ابراز داشت: یکی از خاطرات به یاد ماندنی ما از آن دوران، اولین راهپیمایی مردم و بالاخص طلاب حوزه های علمیه بر ضد حکومت شاهنشاهی است که در اعتراض به مقاله روزنامه اطلاعات که در آن به ساحت مقدس امام (ره) توهین شده بود انجام گرفت.
وی افزود: ما که در میان این جمعیت معترض حضور داشتیم به همراه جمعیت به بیت آیت اللهالعظمی گلپایگانی رفتیم و ایشان برای جمعیت سخنرانی کردند بعد از اتمام سخنرانی, مجدداً حرکت کردیم و به منزل آیت الله نوری همدانی رفتیم بنده در خیابان صفائیه نشسته بودم که ایشان از داخل بیت سخنرانی میکردند.
این استاد حوزه علمیه رشت اضافه کرد: بعد از اتمام سخنرانی به سمت چهارراه بیمارستان که بعدها به میدان شهدا مشهور شد حرکت کردیم از بیت حضرت آیتالله نوریهمدانی فاصله چندانی نداشتیم که در این هنگام مشاهده کردیم نیروهای گاردی و مسلح شاه که مجهز به اسلحه و باتوم بودند به جمعیت هجوم آوردند و مردم را به شدت کتک زدند لذا مجبور شدیم دوباره به سمت خیابان صفائیه برگردیم که در این حین، حدود چند باتوم به پشت سر بنده نیز اصابت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گفت: مأمورین شاه برای عوام فریبی، شیشه بعضی از ساختمان ها از جمله بانکی که در آن نزدیکی بود را شکستند تا مردم و طلاب را به بهانه اخلال گری در نظم و امنیت و حمله به ساختمان های دولتی مورد ضرب و شتم قرار دهند این اقدامات مامورین سبب شد تا در همان روز نیز اولین روحانی شهید انقلاب به نام حاج آقای علی اوسطی به شهادت برسند.
وی ابراز داشت: بعد از اتمام راهپیمایی با توجه به اینکه در تمام کوچه های منتهی به خیابان مامورهایی گماشته شده بود بنده پس از مدتی که به دنبال خروج از آن خیابان بودم یکی از کتابفروشان همانجا بنده را در خودرو خود سوار کرد و از آنجا خارج کرد.
این استاد حوزه علمیه رشت گفت: حوادث مذکور که مصادف با 19 دی ماه سال 56 بود به آغاز تاریخ انقلاب مردم قم مشهور شد، بعد از این جریانات بارها به دلیل جنایت های مختلفی که از سوی شاه انجام می شد ما در خیابان چهار مردان تحصن می کردیم، البته بعد از این وقایع در قم اعلام حکومت نظامی شد و سرتا سر خیابان ارم و اطراف آن همچون چهار راه بازار در محاصره تانک های مامورین شاه قرار داشت.
وی گفت: در زمان ورود امام به ایران، تهران یکسره به مهمانسرای مردم ایران تبدیل شده بود و مردم تهران همچون مادر، انقلابیون را در خود جای داد، بسیاری از مردم، وعاظ و خطبا و عالمان گیلانی نیز در آن زمان برای استقبال از امام وارد تهران شده بودند که از جمله آنها می توان به مرحوم آیت الله احسانبخش و آیتالله حسام اشاره کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی اظهار داشت: با بسته شدن فرودگاه با توپ و تانک و تاخیر ورود امام به ایران آیت الله احسانبخش و آیت الله حسام اعلام کردند که تا زمان ورود امام به ایران به گیلان باز نخواهیم گشت و لذا حدود 10 شبانه روز به همراه آن جمعیت منتظر ورود امام ماندیم و در روز 12 بهمن جمعیت چند میلیون نفری و بی نظیر مردم که انتها و ابتدای آن مشخص نبود به سمت دانشگاه تهران که برخی از علما در آنجا متحصن بودند حرکت کردند در این هنگام امام وارد کشور شدند.
وی در ادامه با بیان اینکه مدیریت انقلاب در زمان پیروزی انقلاب توسط امام به شهید آیت الله بهشتی سپرده شده بود و ایشان نیز به همراه سایر علما و روحانیون تمام راهپیمایی های مردم تهران را تنظیم می کردند، افزود: آقای سعید خسروشاهی نیز در کتاب خود از ایشان به عنوان معمار انقلاب یاد می کنند و این تدبیری بود که از سوی بنیانگذار انقلاب یعنی امام خمینی (ره) برای رسیدن انقلاب به مقصد پیروزی پیدا شده بود.
این استاد حوزه با تاکید بر اهمیت فوق العاده روحانیت در جریان پیروزی انقلاب، تصریح کرد : اگر در آن مقطع زمانی، روحانیون پیشاپیش مردم حرکت نمی کرد و هدایت مردم را برعهده نمی گرفتند هرگز مردم توان مقابله با رژیم سلطنتی شاهنشاهی را پیدا نمیکردند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به اینکه امروز نیز باید روحانیت در کنار مردم و پیشاپیش آنها قرار گیرد، تصریح کرد: آنچه که می تواند انقلاب را در مسیر پر پیچ و خم تهدیدها و تحریم و تبلیغات دروغین رسانه های غربی حفظ کند غافل نشدن روحانیت از هدایت و در میان مردم قرار گرفتن این قشر تاثیر گذار است.