مدیر بينالملل مركز تحقيقات كامپيوتری علوم اسلامی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اعلام این خبر، گفت: كنگره بزرگداشت صاحب عروه 24 اسفند ماه در قم برگزار می شود و مركز نور به منظور برگزاری شایسته اين كنگره، لوح فشرده مجموعه آثار ایشان را تولید و رونمايی خواهد کرد.
محسن مس چی ادامه داد: مركز نور علاوه بر توليد نرمافزارهای مربوط به علوم مختلف اسلامی در رشتههای فقه، اصول، تاريخ، فلسفه، قرآن، ادبيات و .... نرمافزار های شخصیت محور را نیز تولید نموده است؛ به طوری که این نرم افزارها شامل آثار، شروح، تعليقات و آثار مرتبط با آنها می باشد.
وی با بيان اين كه توليد نرمافزار آثار صاحب عروه نتيجه تلاش 20 ساله پژوهشگران مركز كامپيوتری علوم اسلامی در تمامی شاخه های علوم اسلامی است، گفت: مرحوم آيتالله العظمی سيد محمد كاظم طباطبايی يزدی دارای افق فكری بلندی از جهات علمی، اخلاقی، مبارزاتی و تاليفی، است و اين مرجع تقليد در سال 1248 شمسی در شهر يزد ديده به جهان گشود و تحصيلات مقدماتی را در اين شهر انجام داد.
این محقق و پژوهشگر علوم اسلامی با اشاره به دوران خودسازی و تربیت این عالم برزگ جهان اسلام، خاطرنشان کرد: این مرجع فقید شیعه دوران جوانی و نوجوانی خود را تحت تربیت دو شخصیت بزرگ آن حوزه، مرحومین ملا ابراهیم ادرکانی و ملا زین العابدین عقدایی قرار داشت بطوریکه به مدارج عالی علمی رسید.
مدير پروژه توليد نرمافزار آثار صاحب عروه، اضافه کرد: ایشان سپس به مشهد رفت و هيات، رياضيات و فقه و اصول را در آن شهر فرا گرفته و پس از آن برای ادامه تحصیلات به اصفهان رفت و سپس در سال 1281 به نجف اشرف مهاجرت كرد و از محضر ميرزای بزرگ شيرازی صاحب فتوای تحريم تنباكو بهره برد.
وی ادامه داد: آيتالله العظمی عبدالكريم حائری يزدی، موسس حوزه علميه قم، آيتالله سيد حسن مدرس، آيتالله العظمی بروجردی، آيتالله العظمی سيد احمد خوانساری، آيتالله سيد عبدالحسين شرفالدين و آيتالله شيخ محمد حسين و شیخ احمد كاشف الغطاء، آیت الله آقاضیاء عراقی، آیت الله العظمی سید محمد تقی خوانساری، مبارز بزرگ شیخ محمدتقی بافقی و فیلسوف شرق میرزا مهدی آشتیانی از برجستهترين شاگردان صاحب عروه به شمار میروند.
مسچی افزود: صاحب عروه در سال 1312 هجری قمری مرجعيت پيدا كرد و كتاب شريف عروةالوثقی را نوشت كه سه هزار و 260 مساله فقهی را در سه جلد مورد بررسی قرار داده است، در عظمت این کتاب فقهی همین بس که دهها مرجع بزرگوار تقلید و علمای بزرگ اسلام بر این کتاب شرح و تعلیقه نگاشته اند.
مدیر بین الملل مرکز نور ادامه داد: این عالم بزرگ در فعالیت های سیاسی برجسته ای همچون نهضت مشروطه، حمایت از مسلمانان لیبی در برابر متجاوزان ایتالیایی، حمایت از مسلمانان ایران و عراق در برابر متجاوزین روسی و انگلیسی و نیز ترغیب به جهاد مسلمانان و شیعیان عراق علیه استعمار انگلیس حضور جدی داشت بطوریکه فرزند ارشد ایشان در مبارزه علیه انگلستان به شهادت رسیدند.
وی خاطرنشان کرد: آيتالله العظمی سيدمحمد كاظم طباطبايی يزدی در سن 89 سالگی و در سال 1337 هجری قمری در نجف رحلت كرده و در همان جا به خاك سپرده شد گرچه برخی مورخان با توجه به حمايت اين مرجع تقليد از مشروطه مشروعه مرگ او را مشكوك اعلام كردند.
مدیر بينالملل مركز تحقيقات كامپيوتری علوم اسلامی بيان كرد: نرمافزار صاحب عروه در 101 عنوان کتاب در 313 جلد می باشد که در قالب 22 موضوع كلی تدوين شده است و دارای قابليتهايی چون كارتابل نمايش، كارتابل جست و جو، كتابهای مرتبط، دسترسی به قرآن و چاپ متنی است.
وی در پايان از رونمايی از نرمافزار آثار مرحوم آيتالله مشكينی، رييس فقید مجلس خبرگان رهبری در سال 92 همزمان با سالگرد ارتحال آن استاد برجسته حوزه علميه خبر داد.
انتهای پیام 313/17