شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

تقوا با امساک سی روزه انسان از دوست داشتنی ها دست یافتنی است، اما بیرون آمدن از وابستگی به مال تنها با پرداخت زکات محقق می شود.

حجت الاسلام والمسلمین کمال تجدد در آستانه فرا رسیدن عید سعید فطر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در رشت ، با اشاره به اهمیت دادن اسلام به پرداخت زکات از سوی مسلمانان،  اظهارداشت:مال و بدن دو نعمت خدادادی هستند که در دین اسلام به آنها زکات تعلق می گیرد.

وی با بیان اینکه زکات به معنای نمو و زیاد شدن است، ادامه داد: زکات اموال که طبق رساله های عملیه به برخی از اقلام تعلق می گیرد باعث رشد و بیشتر شدن اموال و دارایی های می شود.

این استاد سطح عالی حوزه در تشریح مقصود از زکات بدن در دین اسلام، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه گناهان انسان در طول سال و قبل از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان سبب ایجاد زنگار در فطرت الهی آدمی می شود خداوند پایان ماه مبارک رمضان را با توجه به نزدیک شدن مردم به خدا و فطرت پاک خویش، عید فطر قرار داده است.

وی افزود: در واقع عید فطر «عید مال» نیست بلکه عید خلقت بشری است لذا جهت به جا آوردن شکرانه این نعمت بزرگ خداوند و اهل بیت (ع) دستور دیگری به عنوان زکات فطریه به مسلمانان داده اند.

حجت الاسلام والمسلمین تجدد در بیان فلسفه واجب شدن پرداخت فطره در پایان ماه مبارک رمضان، گفت: اگر انسان بخواهد روح و جان خویش را پاک نگه دارد باید علاوه بر پیروی نکردن از هوی و هوس از وابستگی به مال نیز خارج شود.

وی اضافه کرد: تقوا و عدم پیروی از هوی و هوس با امساک سی روزه انسان از دوست داشتنی ها دست یافتنی است، اما بیرون آمدن از وابستگی به مال و ثروت تنها با پرداخت زکات محقق می شود بنابراین انسان در پایان ماه مبارک رمضان از قید و بند مظاهر دنیوی که شامل هوی و هوس و وابستگی به مال می باشد رها می شود.

این کارشناس امور دینی با بیان اینکه انسان به حقیقت نیکوکاری دست پیدا نمی کند مگر اینکه از آنچه دوست دارد در راه خدا گذشت نماید، افزود: در آیات متعدد قرآن ما مشاهده می کنیم که مومنین کسانی هستند که مقداری از مال خویش را برای محرومین جامعه قرار می دهند.

وی در پایان با اشاره به مطالب ارائه شده تاکید کرد: پرداخت زکات فطره علاوه بر اینکه وابستگی انسان را به مال دنیا کم می کند می تواند باعث حفظ آن نوری باشد که انسان در طول سی روز، روزه داری برای خویش کسب کرده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha