به گزارش خبرگزاری حوزه، در این شماره از فصلنامه، مروری بر موضوعات: هفته دفاع مقدس، روز بازگشايي مدارس، شهادت امام محمد تقي (ع)، سالروز ازدواج حضرت علي (ع) و حضرت فاطمه (س) (روز ملي ازدواج)، شهادت امام محمد باقر (ع)، عيد سعيد قربان، روز عرفه - روز نيايش، ولادت حضرت امام علي النقي (ع)، عيد سعيد غدير خم، آغاز محرم تا عاشوراي حسيني، شهادت حضرت امام سجاد (ع)، روز دانشجو، ولادت حضرت امام موسي كاظم (ع)، شب يلدا خواهيم داشت.
درباره موضوع هفته دفاع مقدس در دو بخش پژوهش و شعر مطالبی ارائه شده است که "كاركردهاي تربيتي و اخلاقي انس با شهيدان، جهاد از ديدگاه شهيد مطهري، خون پروانهها، هجوم تندباد، رويش جوانه، آسماني از شقايق و پرواز تا دل بيكرانهها " در بخش پژوهش بیان شده است.
شهدا، ستارگاني هستند كه به تعبير قرآن كريم، هم حيات دارند و هم هدايتگري. انس با مهمانان ويژه خداوند، سبب شكوفايي اخلاقي و بالندگي تربيتي ميشود و ما را در مسير پيشرفت همهجانبه ياري ميرساند. در این نشریه به مناسبت هفته دفاع مقدس و عروج هزاران شهيد در دفاع عليه متجاوزان، با نگاهي تربيتي و اخلاقي به مسئله انس با شهيدان پرداخته شده است.
استاد شهيد مرتضي مطهري ، كتابي به نام جهاد دارد كه حاصل چهار جلسه تفسير و سخنراني ايشان در مسجد الجواد در تير ماه 1350 است. استاد در اين كتاب 68 صفحهاي، به ماهيت جهاد در دين اسلام پرداخته و از راه استناد به آيات و روايات، به پرسشهاي اين مقوله پاسخ داده است:
.
جهاد از ديدگاه شهيد مطهري بخشهای مختلفی چون فلسفه و هدف جهاد، چگونگی جنگ، نخستین سوال: مشروعیت جنگ، جنگ یا تجاوز؟ و جنگ دفاعی را در بر می گیرد که مطالبی درباره هر یک بیان شده است.
در بخش روز بازگشایی مدارس هم مقاله ای با عنوان "هدفگذاري صحيح" ارائه شده که در آن آمده است:
وقتی هدف از تحصيل، ارتقاي فردي، و در گام بعد كمك به رشد جامعه و خدمت به ديگران معرفي شود، رشد تحصيلي و پيگيري آن از سوي دانشآموز، به مراتب بالاتر از زماني است كه هدفگذاريهاي ناتمام و ناقص، مانند رسيدن به شهرت، ثروت و اعتبار دانشآموز را به تحصيل وا ميدارد.
موضوع شهادت امام محمدتقی(ع) بخش های مختلف پژوهش، شعر، داستان و پیام های کوتاه را در بر می گیرد که در بخش پژوهش آن مقاله ای با عنوان تأملي روانشناختي در سخنان امام جواد (ع) نوشته ابراهيم اخوي میباشد.
"زندگي آسماني، ازدواج و خانواده در سخنان مقام معظم رهبري" به قلم سيد رضا طاهري و رضا سوري و نیز "تأملي در يكي از عوامل پايايي ازدواج" نوشته سيد مهدي هريكندهاي در بخش پژوهش به مناسبت ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) آورده شده است.
همچنین به مناسبت روز عرفه، روز نیایش، موضوعات پژوهشی با عناوین: " بررسي نقش روانشناختي دعا و نيايش در بهبودي بيماران، با تكيه بر آيات و روايات" از ابراهيم اخوي، نگاهي به مضامين اخلاقي دعاي عرفه از سيد رضا طاهري و دعا و نيايش در تفسير نمونه به قلم رضا سوري نوشته شده است.
"غدير از منظر روانشناسي اجتماعي" کاری از گروه روانشناسي و "غدير در كلام رهبري" به كوشش رضا سوري از مقالات ارائه شده در موضوع عید سعید غدیر خم است.
"در محضر خورشيد" به قلم ابراهيم اخوی، "بهرهوري از دهه محرم" کاری از گروه روانشناسي، "درسهاي قيام عاشورا" اثر مشترکی از محمود سوري و محمدرضا درّاني و "ده مجلس عزاي حسيني به روايت بوليس سلامه" و برگردان محمود سوري در خصوص موضوع آغاز محرم تا عاشورای حسینی طرح شده است.
مقالات طرح شده در خصوص روز دانشجو یکی از مناسبت های ملی این فصل با عناوین "دانشجو در آينه سخنان مقام معظم رهبري" از سيد مهدي هريكندهاي و "دانشجو از نگاه امام خميني رحمه الله" نوشته فاطمه عسگری است.
از شب یلدا می توان به عنوان یکی از مناسبتهای این فصل تابستان نام برد که در این زمینه "نگاهي تربيتي به شب يلدا" کاری ازگروه روانشناسي و "شب در آيات و روايات و سخنان بزرگان" نوشته سيد محمود طاهري ارائه شده است.
همچنین گفتنی است که در همه موضوعات طرح شده پیام های ادبی، شعر و داستان متناسب با آن موضوع خاص برای حمایت و کمک به برنامه سازان در تولید برنامه های غنی و اثرگذار در این جمله ارائه شده است