به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر محمد ظاهر حلیمی، مدیر گروه اقتصاد موسسه تحصیلات عالی غرجستان کابل، امروز در این نشست به تبیین مشکلات فراروی طلاب افغانستان در فعالیتهای دینی و فرهنگی و همچنین راه کارهای برون رفت از این مشکلات پرداخت.
وی با اشاره به وضعیت کنونی افغانستان، گفت: برای برون رفت از مشکلات چند مسئله وجود دارد، نخست آن که، تسلیم وضعیت موجود شویم، به تعبیری تقدیرگرایی را بپذیریم که با رسالت حوزه و روحانیت سازگاری ندارد.
وی، تغییر وضع موجود را بهترین راه برای انجام کارهای فرهنگی و دینی در افغانستان برشمرد و تاکید کرد: راه کار دیگر در مقابله با اوضاع سخت و مشکل دار افغانستان، تغییر وضعیت موجود به نفع خود است که این روش بهترین راه پیش، روی دانش آموختگان حوزه است؛ به این معنا که تلاش شود تا محیط اجتماعی و جغرافیایی را براساس خواست خود و در جهت تبیین معارف اهل بیت(ع) شکل دهند؛ چرا که امروزه انتظارات جامعه افغانستان از قشر تحصیل کرده حوزه و دانشگاه زیاد است.
مدیر گروه اقتصاد غرجستان ادامه داد: با نگاه تغییرگرایی می توان بر مشکلات موجود در افغانستان فائق آمد توان و قدرت حوزه را به رخ دیگران کشاند؛ البته برای موفقیت در این کار باید چند اصل را در برنامه ریزی مورد توجه قرار داد، نخست تعیین هدف و تلاش برای رسیدن به آن و در درجه بعد صداقت و جدیت در کار های فرهنگی در جامعه.
حلیمی، دوری از تعصبات قومی و مذهبی را شرط بعدی انجام کار در جامعه افغانستان دانسته و خاطر نشان کرد: دوری از افراط گرایی مذهبی و نژادی و رفتار برطبق عقل بسیار مهم واثرگذار است؛ چرا که امروزه در افغانستان تندرویهای طالبان شرایطی را فراهم آورده که می توان در هر فرصتی از تندروی و افراط انتقاد کرد و نسبت به عواقب بد آن، به مردم تذکر داد.