به گزارش خبرگزاری حوزه، حمیدرضا یونسی دبیر جشنواره ملی ملکوت در این نشست، این جشنواره را یک جشنواره مطالعاتی با محوریت کتاب صورت و سیرت قرآن آیتاللهالعظمی جوادی آملی ذکر کرد و گفت: این جشنواره، شامل بخش مسابقهای و خدمات علمی و فرهنگی است که در بخش مسابقات، قالب پیامکی و اینترنتی و همچنین در حوزه پژوهشی، مقاله نویسی و همچنین پوستر نویسی با المانهای هنری معارفی در نظر گرفته شده است.
دبیر جشنواره ملی ملکوت گفت: بخش خدمات علمی و فرهنگی نیز که در محور کتاب استوار است، در قالب برگزاری نشستهای علمی انجام میشودکه اولین نشست علمی نیز در دانشگاه امام صادق(ع) با حضور حجتالاسلام والمسلمین پارسانیا برگزار میشود که در آینده نشستهای علمی در سایر مراکز دانشگاهی برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد:در واقع این جشنواره به شکل نظام واره و بر اساس کتابخانه دیجیتال آثار آیتاللهالعظمی جوادی است که در این نرم افزار علمی و جامع، 123اثرایشان در معرض دید پژوهشگران وعلاقهمندان قرار گرفته است که در دوره اول این جشنواره کتاب صورت و سیرت انتخاب شده است.
یونسی با ذکر این مطلب که این جشنواره با برند ملی برگزار میشود از تلاش در جهت برگزاری کارگاه های سیرمطالعاتی آثار حضرت آیت الله جوادی آملی در نهاد رهبری دانشگاه ها خبر داد و عنوان کرد: در راستای برگزاری جشنواره با توجه به پتانسیل جهاد دانشگاهی در تمامی استانها این حرکت ملی آغاز شده است و تا کنون در همین راستا استانهایی چون تهران، مازندران، گیلان، آذربایجان شرقی و چهارمحال و بختیاری به طور همه جانبه فعال شدهاند.
وی گفت: قم ام القرای جهان تشیع است و باید در این زمینه فعال تر از همه استان ها باشد؛ این برنامه از مهرماه آغاز شده است و تا کنون 6هزار نفر در بخش مسابقه آن شرکت کرده اند و فرایند مسابقه نیز در دی ماه به اتمام می رسد و نتایج نیز اسفندماه اعلام می شود.
گفتنی در این نشست ،جاوید فرمشاور از شهرداری تهران این جشنواره را موجب ایجاد فضای علمی و منحصر به فرد قرآنی و عقلی و عینی و فلسفی در کشور دانست و اظهارکرد: اگر این جشنواره به صرف یک جشنواره دو روزه نباشد و یک حرکت فرهنگی و علمی بزرگ باشد که نتیجه آن در دو روز ارایه شود و مستمر نیز باید قطعا چنین فضای خوبی را در کشور ایجاد خواهد کرد.
وی گفت: باید زیبایی کلام خدا را به مردم ارایه دهیم و چه راهی همچون انتشار این آثار است که می تواند زیبایی های دین را به همگان ارایه کند.
سپس حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا نیز در سخنانی تصریح کرد: باید سازماندهی خوبی برای تامین مواد و موضوعاتی که در این حرکت وسیع فرهنگی نیاز است را فراهم کنیم؛ چیزی که در جهان اسلام و جامعه ما مورد پرسش ویژه واقع شده است آن است که این آموزه ها چه نسبتی با فرهنگ دارند و چگونه این حوزه را باید در فرهنگ سرایت داد، زیرا بسیاری از علوم ما به خصوص در حوزه علوم انسانی درون زا و بومی نیست.
رییس پژوهشگاه معارج اسرا یادآورشد: ارتباطات ارگانیک بین فرهنگ و علم برخوردار است و غربی ها علم عربستان را علمی غیر نافع می دانند و تعریف های مدرن و پست و مدرن و نیز متافیزیک و گزار های ارزشی را علمی نمی داند ولی با توجه به بحران هایی که در آن گرفتار شده اند مجبور شده اند بپذیرند که بسیاری از راه را اشتباه آمده اند.
گفتنی است در این نشست مدیران واحدهای مختلف فرهنگی و اجرایی و علمی استان قم هر یک به بیان ظرفیت های خود برای حضوردر این حرکت فرهنگی اشاره کردند.