دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 323222
۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۳

در این کتاب، به قدر وسع مصنف و نیز مجالی که به لحاظ حجمی و عنوانی، مقدور بوده است تلاشی صورت گرفته تا موضوع حق خواهی در منظومه ای از رفتار و گفتار و عکس العمل های امام حسین(ع) در طول دوران نهضتشان و نیز وقایعی که می توان آنها را در این مسیر به تحلیل و بررسی گذاشت، مورد توجه قرارگیرد.

خبرگزاری حوزه/ کتاب «حسین(ع) احیاگر حق خواهی» که به ضمیمه 40 پاسخ پیرامون حادثه عاشورا در اندیشه مطهر به قلم عبدالمجید دشتی برازجانی نوشته شده است، مجموعه ای از یادآوری های فلسفی و عرفانی و تاریخی در حوزه سیره و اندیشه حضرت امام حسین(ع) است که در پنج فصل به رشته تحریر درآمده است.

در این کتاب درباره یکی از مهم ترین دلایل قیام حسین(ع) یعنی احیای حق خواهی انسان ها بحث و توجهی دقیق و خوب صورت گرفته است.

اشاره نویسنده در مقدمه کتاب گویای عنایت او به این مدخل مهم قیام عاشورایی است

اینکه مردم بیش از آن که حق را نمی دانستند حق را نمی خواستند و دیگر حق در نظرشان عظمت نداشت.

و قیام امام حسین(ع) بیش از آنکه برای روشن شدن حق صورت گرفت، برای احیای روحیه حق خواهی به وقوع پیوست.

فصل اول با عنوان حسین ابن علی(ع) احیاگر حق خواهی به اولین و دومین سخنرانی امام حسین(ع) در روز عاشورا و کم و کیف آن می پردازد و با تشریح این موقعیتها به نتایج فکری و اخلاقی که از این دو مورد سخنرانی به دست می آید اشاره می نماید.

در فصل دوم کتاب ذیل عنوان حقایق هفتگانه، به حقایق اجتماعی، تجربی و حسی، تکوینی، اخلاقی، اعتقادی، معنوی و عبادی می پردازد و موضوع حق پذیری را در دو شکل لابشرط و بشرط شیء مورد بررسی قرار می دهد.

در فصل سوم عوامل حق ستیزی مورد بحث و تحلیل قرارمی گیرد و فقر اقتصادی، فرهنگی، تربیتی و روانی، علمی و معرفتی و بالاخره فقر معنوی، قلبی و عبادی بررسی می گردد و راه درمان انواع مختلف فقرها مورد اشاره قرار می گیرد.

در فصل چهارم کتاب عوامل حق خواهی مورد توجه است.

در این بخش به مواردی نظیر سلامت قلب، ایمان به غیب، توجه دایمی به حق، علم و دانایی، دانستن محاسن و معایب حق پذیری در دنیا و آخرت، عبادت و پرستش خدا، دیدن حق خواهی و عمل نیک از دیگران به عنوان عوامل حق خواهی مورد توجه قرارمی گیرد.

در ادامه این بخش، مضامینی ذیل عنوان هشدار و تهدید، بلایا و سختی ها و شهادت هم به عنوان عوامل حق خواهی بررسی می شود.

و بالاخره در فصل پنجم کتاب هم 40 پاسخ پیرامون حادثه عاشورا در اندیشه مطهر تدوین گردیده است.

از جمله این پاسخها می توان به مواردی از این جمله اشاره کرد:

امام حسین چه هدفی از قیام و نهضت خود داشتند؟ آیا مردم با آن هدف آشنایند؟

چه عواملی در ایجاد نهضت امام حسین دخالت داشته است؟

کدامیک از دو عامل بیعت و دعوت بر دیگری تقدم داشته است؟

چگونه می توان با نظر به عوامل دخیل در قیام امام حسین(ع)، شرایط زمان ایشان را با شرایط زمان امام حسن(ع) مقایسه کرد؟

آیا بهتر نبود که امام حسین(ع) به کوفه نمی رفتند و با زنده نگهداشتن خود موجب خیرات بیشتری می شدند؟

چرا امام حسین(ع) اهل بیت خود را از کوچک و بزرگ در این جریان پرخطر شرکت دادند و با خود بردند؟

در این کتاب، به قدر وسع مصنف و نیز مجالی که به لحاظ حجمی و عنوانی، مقدور بوده است تلاشی صورت گرفته تا موضوع حق خواهی در منظومه ای از رفتار و گفتار و عکس العمل های امام حسین(ع) در طول دوران نهضتشان و نیز وقایعی که می توان آنها را در این مسیر به تحلیل و بررسی گذاشت، مورد توجه قرارگیرد.

به نحوی که مخاطب با مطالعه آن قادر خواهد بود با آشنایی نسبی با مقوله حق خواهی به لحاظ فلسفی، اخلاقی و دینی و نیز با تمرکز بر نهضت امام حسین(ع)، مسئله حق خواهی و دنبال نمودن آن در مسیر تاریخ خونرگ عاشورا را به دقت دریابد و از آن پند گیرد.

علاوه بر این در بخش ضمیمه کتاب هم شبهات متنوعی که در عرصه ها و ساحت های گوناگون، دامنگیر قیام عاشورایی شده است، پاسخهایی درخور دریافته است و از بیان و بنان استاد شهید مرتضی مطهری مورد توجه قرارگرفته است.

کتاب«حسین(ع) احیاگر حق خواهی» را نشر کریمه اهل بیت(س) در 176 صفحه و به قیمت 65000 ریال با تیراژ 3000 نسخه منتشر کرده است.

علاقمندان می توانند جهت تهیه کتاب می‌توانند با شماره تلفن 02537831788 تماس حاصل نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha