به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله حاج سید محمد حسین ارسنجانی از شاگردان آیات عظام بروجردی(ره)، سید محمدتقی خوانساری(ره)، حجت(ره)، محقق داماد(ره) و سید محمدرضا گلپايگاني(ره) و نماینده پیشین مردم استان فارس در مجلس خبرگان، شب گذشته در شهرستان فسا دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
ایشان از مبارزین قبل از انقلاب و یاران و همراهان امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بود و در دوران دفاع مقدس نیز حضوری فعال در جبهههای نبرد حق علیه باطل داشت.
امامت جمعه فسا با حکم حضرت امام خمینی(ره) تا سال 81، مسئولیت حوزه علمیه فسا، تدریس در حوزه و دانشگاه، عضویت در مجلس خبرگان و ... از جمله مسئولیتهای مرحوم آیتالله ارسنجانی میباشد.
خبرگزاری حوزه ارتحال این عالم ربانی را به محضر حضرت ولیعصر(عج)، مقام معظم رهبری، علما و مردم استان فارس به ویژه شهرستان فسا و بازماندگان آن مرحوم تسلیت میگوید.
شمه ای از حیات پربار آیت الله ارسنجانی(ره)
آیت الله سید محمدحسین ارسنجانی از نوادگان شهید ثالث، قاضی نورالله شوشتری، سال 1301 هجری شمسی در شهر ارسنجان، دیده به جهان گشود.
ایشان پس از طي تحصیلات ابتدایی در زادگاه خود، برای تحصیل علوم ديني راهي شیراز شد و مدرسه علمیه آقا باباخان را براي حجرهنشيني و زندگي طلبگي برگزيد. مقدمات دروس حوزوی را در شيراز تا پايان سطح عالی، نزد استادان بنام آن روزگار، همچون آيت الله حاج شیخ علیاکبر روح الایمان(ره) و آيت الله شیخ محمدعلی موحد(ره) آموخت. پس از گذراندن دوره سطح، برای بهرهمندي از بزرگان فقه و اصول و تكميل آنچه در شيراز آموخته بود، بار سفر به سوي قم بست و در آنجا به حلقه شاگردان مرحوم حضرت آیت الله العظمی بروجردی(ره) پيوست و در درس خارج آن فقيه بزرگ حاضر شد. حضور پيوسته و فعال ايشان در دروس خارج آن مرجع نامي و بزرگوار، رابطه استاد و شاگرد را رنگي از مهر و عاطفه بخشيد. نقد آراي استاد و گفتگوي صريح با ايشان در حلقه درس، در خاطره بسياري از بزرگان آن محفل كممانند، زنده است.
ايشان همچنین از محضر آیات عظام سید محمدتقی خوانساری(ره) و حجت(ره) نیز بهره های فراوان برد. پس از چندي در حلقه درس خارج فقه و اصول آیات عظام محقق داماد و سید محمدرضا گلپايگاني حضور یافت و در شمار اصحاب و مشاوران علمی آن بزرگواران درآمدند.
آیت الله ارسنجاني در دوران حضور در حوزه علمیه قم، دروس سطح تا عالی را براي طالبان فقه و اصول، تدریس کرد و شاگردان بسياري در محفل علمي ايشان تا قلههاي بلند فقاهت پيش رفتند و اكنون از چهرههاي نامدار و استادان برجسته دروس خارج فقه و اصول در حوزههاي علميه قم و شيرازند.
پس از طي مراتب علم و فضيلت، حسب الامر زعيم حوزههاي علميه، مرحوم آيت الله العظمي بروجردي(ره) و نيز به دعوت مردمان استان فارس، طريق هجرت را برگزيد و رو به سوي آن ديار نهاد. از آن پس در «فسا» رحل اقامت گزید و سفره درس و بحث و شاگردپروري آراست و به گشودن گرهها و مشكلات مؤمنان كمرپرداخت.
ایشان پس از عزیمت به فسا، ضمن دانشگستري و شاگردپروري و پاسخگويي به مسائل شرعي و اجتماعي مردم، هدایت گفتمان انقلاب اسلامي را در اين بخش از كشور بر دوش داشت و اجتهاد را به جهاد آراست و قدم به ميدانهاي مبارزه گذاشت.
ايشان در اقامه نماز جمعه و طرح مسائل روز كشور در خطبههاي نماز، از پيشگامان بهشمار می رود؛ زيرا تاريخ اقامه نماز جمعه به امامت ايشان در فسا به دهه چهل شمسي بازميگردد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ايران، به فرمان رهبر فقید انقلاب، امام خمینی(ره)، در سنگر نماز جمعه باقي ماندند و اين خدمت مقدس را تا سال 1381 ادامه دادند و افزون بر آن، نمايندگي مردم استان فارس در مجلس خبرگان را برعهده گرفتند.
اين فقيه دردآشنا و خداجوي، در سحرگاه نهم ديماه 1390 بر اثر سكته مغزي، سلامت تن را از كف داد و از آن پس در بستر درمان خلوت گزيد و سرانجام پس از عمری تلاش و مجاهدت در تبلیغ و ترویج معارف اهل بیت(ع) و تدریس و تربیت شاگردان فراوان، شب 17 آذرماه 92 در منزل خود در فسا، دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
روحش شاد و یادش گرامی
انتهای پیام 313/3