جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

از ویژگی‌های کتاب وحدت حوزه و دانشگاه این است که در آن تلاش شده در قالب مقالات و یادداشت های تحلیلی و پژوهشی و با تمرکز و تدقیق و تأمل یک اثر تألیفی به معنای واقعی کلمه در اختیار مخاطب قرارگیرد.

 خبرگزاری حوزه/ کتاب وحدت حوزه و دانشگاه که تألیف آقای علیرضا اعرافی است با ویرایشی جدید به بازار نشر ارائه شده است و در آن تلاش نموده با نگاهی تحلیل و پژوهشگرانه به زمینه های تجلی وحدت میان این دو نهاد علمی پرداته  و ماهیت این روند را در سیمایی از نرم افزار فکری و سخت افزار اجرایی مورد توجه و تنبه قراردهد.

نویسنده این کتاب که خود طی سالیان متمادی در هر دو مرکز علمی حوزه و دانشگاه حضور داشته و تلاش‌های مجدانه‌ای در جهت شناخت ویژگی‌های علمی و معنوی هر دو محیط داشته سعی کرده در کتابش علاوه بر پژوهش‌های فکری، از این تجربیات شخصی نیز بهره برد و آنرا در سیمای کتابش متجلی سازد.

یکی دیگر از ویژگی‌های این کتاب این است که بر خلاف سایر مطالبی که در این حوزه در رسانه ها و مطبوعات منتشر شده از اتقان کافی برخوردار نیست و صورت مصاحبه­های کم عمق و شمایلی از ژورنالیسم سرعت زده دارد، در این اثر تلاش شده در قالب مقالات و یادداشت های تحلیلی و پژوهشی و همچنین با تمرکز و تدقیق و تأمل کافی به تحریر درامده و یک اثر تألیفی به معنای واقعی کلمه در اختیار مخاطب قرارگیرد.

ویراست جدید کتاب وحدت حوزه و دانشگاه در چهار بخش تنظیم یافته است.

بخش اول کتاب که با عنوان حوزه، شامل تعریف و تاریخ تطور حوزه های علمیه شیعه، رسالت و وظایف حوزه، مزیت های تاریخی حوزه‌های شیعه که اشاره به سنت‌های آموزشی و اخلاقی و تربیتی و... دارد.

همچنین مزیت های حوزه در دوره معاصر نیز مورد توجه و تحلیل و تبیین قرار گرفته است.

از جمله مباحث این بخش، آسیب شناسی حوزه معاصر با راه‌های برون رفت از آسیب ها است.

بخش دوم کتاب با عنوان دانشگاه، شامل تعریف، پیشینه و عناصر دانشگاه است.

رسالت و وظایف دانشگاه‌ها در ایران و مزیت های نظام آموزشی و پژوهشی دانشگاه و نیز آسیب شناسی دانشگاه و نیز موضوع اسلامی کردن دانشگاه و الگو شاخص های دانشگاه اسلامی از دیگر مباحث این بخش کتاب است.

بخش سوم کتاب که عنوان مواجهه حوزه و دانشگاه نام دارد به تبار شناسی مواجهه و اهمیت علوم انسانی و اجتماعی در ایران و غرب اختصاص دارد.

در ادامه این بخش، بحث امکان سنجی ارتباط بین علوم انسانی و معرفت دینی مطرح شده است و در ادامه تعاملات علوم انسانی و دین و نیز رویکردها و نظریه های مهم در باب علوم انسانی دینی با علوم اسلامی مورد تحلیل و تبیین قرارگرفته است.

بخش آخر کتاب هم با عنوان وحدت یا جدایی نیز به تعریف وحدت و ضرورت و اهداف این موضوع پرداخته و با آسیب شناسی وحدت تلاش نموده است راهبردها و راهکارهای وحدت بپردازد.

از دیگر قسمتهای این بخش، موضوع قلمروها و رویکردهای وحدت است که در آن به موضوع کامیابی ها و ناکامی های وحدت و همچنین منشور ارتباطی و تعاملی حوزه و دانشگاه پرداخته شده.

کتاب وحدت حوزه و دانشگاه را انتشارات موسسه عرفان و اشراق منتشر نموده است.

علاقمندان برای تهیه کتاب می توانند با شماره تلفن 02537748540 تماس حاصل نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha