خبرگزاری حوزه/
تنگ غروب ، فصل بهار ، یه کوچه باغ ، یه پنجره
یه قلب پیر ، پر از امید، با شوق تو منتظره...
با گوشه های چارقدش، اشکاشو پنهون می کنه.
امانگاش غصه ها شو ، از دور نمایون می کنه...
منتظر پرستوهاست ، خبر بیارن از گلها...
اما نمی دونه اونا خبر ندارن از گلش...
اون گل سرخ تو تاریکی ، ستاره شد ، شب و شکست
خورشید روشنی شدو، رفت توی آسمون نشست...
اما هنوز فصل بهار، با صد هزار تا خاطره...
یه قلب پیر، پر از امید... با شوق تو منتظره...
نشسته پشت پنجره...
دیشب جای همه ما خالی بود؛ زیر حجم غم و شور و شیدایی مادرانی چشم به راه.
در ابتدای این مراسم فرزاد قاسم زاده مدیر فرهنگی هنری شهرداری تهران با قرائت پیام مقام معظم رهبری به " یادواره مادران چشم به راه " و با تبریک سالروز ولادت حضرت علی اکبر (ع) و خوش آمدگویی به میهمانان گفت: بدون شک میلاد حضرت علی اکبر(ع) انگیزه ای زیبا و مجالی برای تحقق شعار تهران شهر مهربانی است . مهربانی با مردم ،با خانواده، با دوست و به ویژه مهربانی با مادرانی که معنای ایثار گری هستند و فرزندان خود را که عزیزتر از جانشان بود را در راه حفظ ارزش های مقدس و کیان این مرز و بوم واسلام تقدیم کردند.
قاسم زاده توجه به فرهنگ ایثار و شهادت و خانواده شهدا را از سیاست ها و رویکردهای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران عنوان کرد و گفت: این مراسم همزمان در تمام مناطق تهران و به صورت متمرکز اجرا میشود و فرهنگسرای رویش افتخار میکند که میزبان آیین تجلیل از مادران شهدای گمنام با عنوان مادران چشم به راه است .
مادران جاوید الاثرازحادثه کربلا و عاشورا درس گرفتند
رییس فراکسیون قران و عترت و نماینده مردم تهران درمجلس شورای اسلامی نیز در این یادواره گفت : شاید ما سوز دل و شادی و نشاط این مادران را درک نکنیم اما از عوامل این برنامه تشکر میکنم که مادران شهدا را که صادقانه فرزندان خود را تربیت کردند و باعث شدند فرزندشان مانند حضرت علی اکبر(ع) به مصاف دشمن بروند را دعوت کردند.
دکتر لاله افتخاری به فرمان امام (ره) مبنی بر حضورجوانان در جبهه اشاره کرد و گفت : زمانی که امام دستور دادند جوانان جبهه را خالی نگذارند فرمود این پدران و مادران شهدا بودند که فرزندانشان را به جبهه فرستادند ،در غیاب فرزندان و همسران خود صبر کردند ، با افتخار در کنار رزمندگانی که جانباز برگشتند ماندند و چشم به راه شهدای جاوید الاثر ماندند و تحمل کردند.
او با تاکید بر اینکه پدر و همسرش همزمان در جبهه بودند و همزمان جنازه هر دو برگشت گفت:مادران جاوید الاثرازحادثه کربلا و عاشورا درس گرفتند که جسم فرزندانشان را پس نگیرند و با خدا معامله کردند و خوشا به حال خانواده هایی که خداوند نعمت چشم انتظاری را به آنها داد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: ما از محضر حضرت ابا عبدالله شرمنده ایم که مانند خانواده شان ستم دیدند و در امنیت و احترام هستیم امروز از مادران شهدا تجلیل میشود اما از مادران شهدای کربلا تجلیل و قدردانی نشد.
افتخاری از عوامل و کسانی که این یادواره را ترتیب دادند تشکر کرد و افزود: زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا کمتراز شهادت نیست و وظیفه تک تک ماست که خاطرات آنها را ثبت و زنده نگهداریم.
همه ما باید دست و چادر تک تک مادران شهدا را ببوسیم
اقبال شاکری عضو شورای شهر تهران نیز در این مراسم حضور در مجلس شهدا را توفیق دانست و گفت: بزرگداشت مادران شهدای گمنام و تقارن آن را با میلاد حضرت علی اکبر (ع) گرامی میدارم و همه ما باید دست و چادر تک تک مادران شهدا را ببوسیم و بدانیم که دعای مادران شهدا گره گشای بسیاری از مشکلات ماست چرا که شهدا در پیشگاه خدا ارزش و عطمت دارند.
او خطاب به مادران شهدای جاوید الاثر گفت : فرزندان شما در همه عرصه ها ازپیروزی انقلاب و تسخیر لانه جاسوسی امریکا تا جنگ تحمیلی و تا امروز در مسئله سوریه شرکت کردند و با ایستادگی خود ثابت کردند که دشمن نمی تواند موفق باشد.
شاکری تاکید کرد: ما در فناوری مقام چهارم را در دنیا داریم که این موضوع مدیون خون شهدا و رهبری است و اگر عمرمن کفاف ندهد شما شاهد تمدن و مدیریت اسلامی و مهد اهل بیت شیعه در دنیا خواهید بود.
عضو شورای شهر تهران به موفقیت جنگ های 33 روزه و 8 روزه حزب الله و حماس اشاره کرد و گفت : خانواده شهدا بدانند اگر قدرت های جهان بخواهند گوشه چشمی به ایران کنند آنها را منهدم خواهیم کرد و بدانید که آینده برای فرزندان شما و نظام اسلامی است.
بافضیلت ترین انسان ها بزرگترین هستند
از دیگر مهمانان یادواره مادران چشم انتظار حجت الاسلام والمسلمین علیرضا رجالی تهرانی بود که به موضوع اهمیت دوران جوانی پرداخت و با ارائه روایاتی از پیامبر(ص)گفت: نباید در نافرمانی خداوند به کم سن و سالی افراد استدلال کرد و نباید گفت که چرا یک جوان مسئول است چرا که پیامبر می فرماید همیشه قرار نیست بزرگترها با فضیلت ترین باشند بلکه بافضیلت ترین انسان ها بزرگترین هستند و واین یعنی فضیلت محوری و شایسته سالاری که امروزه نتیجه اش را می بینیم.
رجالی تهرانی تاکید کرد:این فضیلت محوری در جبهه ها وجود داشت و کسانی که برای دفاع رفتند همه به دنبال فضیلت بودند و چه فضیلتی بالاتر از اینکه کسی از خانه مهاجرت کند و به جبهه برود و به شهادت برسد و حتی یک نشان هم به خانواده اش برنگردد.
او خطاب به مادران شهدای جاویدالاثر گفت : می دانیم که فرزندان شما از نظر جسمی کنار شما نیس تند اما در پیشگاه خدا مقامی بزرگ دارند و بدون شک بهترین جایگاه را برای پدر و مادر شهید رقم خواهند زد.
از انجام کارهای فرهنگی غافل بودیم
مجتبی مطهری فرزند استاد شهید آیت الله مطهری نیز در این مراسم گفت : این حرکت کار فرهنگی بزرگ و ارزشمندی است چرا که شهدا انسان هایی والا و متعالی بودند که در دامان مادران خود آسمانی شدند.
استاد الهیات دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به نقش بی بدیل مادران شهدا اشاره کرد و ادامه داد: این یادواره ها برای مادرانی که نقش مهمی در تربیت و رشد معنوی و اخلاقی فرزندان خود داشتند اما پنهان هستند بسیار لازم است.
مطهری با تاکید بر اینکه دیدن رنج مادران خیلی سخت است گفت: من رنج مادر خودم را در شهادت پدر دیده ام و میدانم چقدر سخت است اما به شدت معتقدم که کارهای فرهنگی را دیر شروع کرده ایم و باید انجام کارهای فرهنگی را جدی بگیریم.
فرزند شهید مطهری این مراسم را در تطهیر و تزکیه و صفای روح موثر دانست و افزود: در این مراسم یاد و توجه به خدا و عطر معنویت وجود دارد و فضا را معطر میکند و هر کاری که در حوزه خانواده شهدا و شخصیت شهدا انجام شود تکلیف است اما باید یادمان نرود که از کارهای فرهنگی غافل بودیم و در مشکلاتی که شاهد آن هستیم خودمان مقصریم چرا که کار فرهنگی عمیقی انجام نداده ایم و باید بدانیم که انجام کار فرهنگی با بخشنامه ها درست نمی شود.
مجتبی مطهری تاکید کرد: کار فرهنگی نباید نمایشی باشد و مسئولان باید دل بسوزانند و کارشان جنبه تشریفاتی نداشته باشد و اگر مخلص باشند می توانند کار عمیق فرهنگی را شروع کنند البته زمان می خواهد تا این مسائل فرهنگی رسوخ کند و اگر غفلتی شده باید جلوی غفلت را گرفت و آب رفته را به جوی بازگرداند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: ریشه و مبنای انقلاب فرهنگ بود و در واقع فرهنگ باعث معجزه انقلاب شد و استمرار این راه منجر به فرهنگسازی میشود.
گفتگو و دلجویی سردار ذوالقدر از مادران شهدا
سرداراحمد ذوالقدر جانشين فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) نیز در این مراسم در گفتگویی صمیمی با مادران شهدای جاویدالاثر، از آنان دلجویی کرد و گفت : صبر و ایثار و از خودگذشتگی شما پاداشی دارد که فقط از جانب خداوند قابل جبران است.
وی افزود : شما بزرگواران نیازی به تجلیل ما ندارید بلکه این ما هستیم که نیازمند توجه و دعای شما هستیم.
تجلیل از مادران شهدای جاوید الاثر
در این مراسم از مادران 5 شهید جاوید الاثر منطقه محمد رضا گروسی ، فتح الله مشهدی حسین ، محمد دمیرچی ،قاسم عابدی و غلامرضا سیاه کلانی تجلیل شد.
حضور شهیدی ، راوی جانباز دفاع مقدس ، حمیدرضا شکارسری شاعردفاع مقدس ، و حاج محسن طاهری مداح پیش کسوت اهل بیت (ع) ، تصویرگری تصویر حضرت امام (ره) به صورت زنده ، اجرای تواشیح توسط گروه " طه نبی " به سرپرستی مجید درستکار ، برپایی نمایشگاه کتاب و نگارگذر شهدا و دفاع مقدس از دیگر بخش های این یادواره بود.