به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، علی الهیاری در جلسه جامعه روحانیت مبارز شیراز که عصر امروز در مصلی نماز جمعه این شهرستان برگزار شد، با تشریح آثار فقر بر جامعه، اظهار کرد: فقر امروز جامعه، با فقر دهه 60 متفاوت است و اگر در گذشته همانند بیماری بود که با نسخهای ساده درمان میشد، امروز به پدیدهای پیچیده تبدیل شده است و اگر درمان نشود، همه جامعه را درگیر میکند.
وی با اشاره به عوامل ایجاد فقر در جامعه، تصریح کرد: اگر ساختارها اصلاح نشود، فقر و آسیبهای مرتبط با آن اصلاح نمی شود، برای این منظور کار کمیته امداد امام خمینی (ره) و سایر سازمانهای همتراز نیز باید به جای پرداختن به معلول، به رفع علت اختصاص یابد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس با اشاره به اهمیت فرهنگ در رفع فقر و کاهش آثار فقر در زندگی مردم، اظهار کرد: در ساختارهای فرهنگی مشکلاتی وجود دارد و تا زمانی که مشکلات فرهنگی به صورت اساسی حل نشود، مشکلات مرتفع نمیشود.
وی با بیان این که برای کمک به نیازمندان نیاز به ارائه مبالغ بالا نیست و با تجمیع کمکهای خُرد نیز میتوان برای فقرا کارهای اثرگذار را به انجام رساند، خاطرنشان کرد: سال گذشته مبلغ 12 میلیارد تومان در استان، از محل صدقات مردمی جمع آوری شد.
وی همچنین با اشاره به نقش مهم روحانیون و طلاب در فقزدایی از جامعه، گفت: اگر معدل دینداری در جامعه افزایش یابد، بسیاری مشکلات جامعه حل می شود و تاثیر منفی فقر نیز کمتر خواهد بود و البته این ظرفیت در حوزههای علمیه استان وجود دارد.
الهیاری با بیان این که روحانیون از تأثیرگذارترین اقشار جامعه هستند، افزود: روحانیون و طلاب باید مردم را نسبت به فقر در جامعه حساس کنند، چرا که اگر مردم بدانند فقر چه بلایی بر سر جامعه میآورد، گرهای را که با دست میتوانند باز کنند، هرگز با دندان باز نمیکنند.
وی با اشاره به ظرفیت بالای تبلیغی روحانیون اظهار کرد:روحانیون می توانند نقش موثری در هدایت مردم و فعالیتها در جهت فقرزدایی از جامعه داشته باشند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس در پایان با تأکید بر این که زکات و انفاق در رفع فقر در جامعه بسیار اثرگذار هستند، گفت: با توجه به ظرفیت علمی حوزههای علمیه پیشنهاد میشود که راهکارهای فقرزدایی محور پژوهش حوزویان باشد و در این راه کمیته امداد فارس از هرگونه انتقاد و پیشنهاد استقبال میکند.