به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام جابری در نشست «منطق فعالیت اقتصادی از منظر علامه طباطبایی» گفت: یکی از مشکلاتی که در حوزه نظر شناسی علامه در خصوص مباحث اقتصادی بیان می شود این است که صرفا در کجای المیزان به فلان مبحث اقتصادی خرد اشاره شده است؛ بلکه باید دیدگاه کلان ایشان به مبحث اقتصاد بررسی شود.
این محقق حوزوی خاطرنشان کرد: یکی از ضروری ترین مباحثی که باید در پژوهش های مرتبط با علامه رعایت شود این است که در ابتدا باید مساله انسان شناسی از منظر علامه مشخص گردد.
وی گفت: نگاه علامه به مساله انسان و اقتصاد در هر پژوهش مرتبط با اقتصاد و قرآن و نگاه تفسیری ایشان بسیار مهم است؛ در این جا باید ذکر شود که از منظر علامه، چه انسانی تصویر می شود و این انسان چه هدف و غایتی خواهد داشت وقتی که این مساله مشخص شود می توان به دیدگاه نهایی علامه نیز رسید.
وی گفت: مرحوم شهید صدر در فلسفه ما این بحث را دارد که می گوید اقتصاد سرمایه داری شدیدا ماتریالیستیک است نه اینکه ماده گرا هستند؛ بلکه به دنبال نفع مادی هستند؛ این نوع نظرات کاملا بیان کننده نگاه انسان شناختی این بزرگان هستند و باید در خصوص علامه نیز این بحث مشخص شود.
حجت الاسلام جابری در پایان با اشاره به مقامات علامه طباطبایی تصریح کرد: ملاعلی معصومی همدانی از اساتید هم عصر علامه بود که همیشه در دروس خود در حوزه همدان به بزرگی و عظمت مرحوم علامه اشاره دارد که نه مکروهی از ایشان سرزد و نه کوچکترین مستحبی از جانب ایشان جا ماند.