جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۶ شوال ۱۴۴۵ | Apr 26, 2024
آیت الله جوادی آملی

حوزه/ حضرت آیت الله جوای آملی گفتند: انتظاری که از مسئولین نظام می رود این است که نه به بیراه روند و نه راه کسی را ببندند،بلکه الگو و نمونه برای مردم و سایر کشورها باشند

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، این مرجع تقلید در سالروز  میلاد حضرت علی (ع) به ویژگی شخصیتی حضرت علی(ع) اشاره کردند و گفتند: حضرت علی(ع) شخصیت بزرگی در خلقت و جهان آفرینش بود، و نمی شود از طریق برهان و علت به ایشان رسید.

 *مسئولین امانتدار باشند

 حضرت آیت الله جوادی آملی افزودند: اگر چه نمی شود مانند حضرت علی(ع) بود، ولی این طور نیست که نتوانیم سبک زندگی حداقلی آن حضرت را رعایت کنیم.

 ایشان برضرورت اجرای جامعه اسلامی و مسئولین نظام برای رسیدن به کف دستورات علوی تأکید کردند و اظهار داشتند: مسئولین نظام باید برای اجرای دستورات حکومت علوی تلاش کنند  و امین و امانتدار باشند.

*برای برقراری حکومت علوی باید علوی فکر کرد

این مفسر قرآن ادامه دادند: اگر کشور این گونه شد و همه آحاد جامعه از مسئول نظام  گرفته تا کسانی که در این کشور مسئولیتی ندارند، برای برقراری حکومت علوی تلاش کردند، در این صورت می توانند بگویند من علوی و شیعه هستم.

حضرت آیت الله جوای آملی گفتند: این انتظار کمی از مسئولین است، اگر چه نمی توانیم مانند حضرت علی(ع) باشیم ولی این طور نیست که اصلا نشود رفتار عملی و سیره حضرت را اجرا کرد.

*انتظارات حکومت علوی از مسئولین

معظم له افزودند: انتظاری که  از مسئولین نظام می رود این است که نه به بیراه رودند و نه راه کسی را ببندند؛ بنابراین می توان با اجرای دستورات حکومت علوی در امانتداری از بیت المال و دست دراز نکردن به اموال بیت المال و سایر دستورات اسلامی، الگو و نمونه برای مردم و سایر کشورها بود.

این مرجع تقلیدی خاطر نشان ساختند: شخصیت هایی در همین کشور و انقلاب و مملکت مانند بنیان گذارکبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) و شهداء گران قدر در بین همین مردم زندگی می کردند؛ ولی حکومت علوی را در درون  حکومت جان خود تجلی دادند و نورانیت باطنی را کسب کردند و امروز الگوی ارزشی برای سایر کشورها در عرصه های مختلف شدند.

حضر آیت الله جوادی آملی اظهار داشتند: می شود امیداوار بود به این که انسانهای هستند که دستورات و سبک زندگی معصومین(ع) و به خصوص حضرت علی (ع) را با عمق وجود درک می کنند و برای اجرای آن تلاش و اراده می کنند.

 معظم له در ادامه به معرفی شخصیت وجودی آن حضرت پرداختند و گفتند: هیچ کس در این عالم نمی تواند مانند حضرت علی(ع) باشد چون او تعلیم یافته و تربیت شده خدا و رسول خاتم (ص) است. همه چیز این عالم اسراری دارد و خلقت علی (ع) هم اسراری دارد.

 *کار شیعه شناخت مجدد از خود کلمات علی(ع)

این مفسر قرآن ابراز داشتند: در عظمت علمی و اخلاقی و شناخت وجودی و معرفتی حضرت امیر المومنین(ع) همین اندازه بس که آن حضرت را با « جمله فزت برب الکعبه» نمی توان شناخت، چون این جمله را شاگردان آن حضرت در مسیر راه مکه و مدینه قبل از شهادت حضرت می گفتند.

 ایشان ادامه دادند: برای شناخت آن حضرت، باید به خود کلمات ایشان جستجو کرد و اساسا باید کار شیعه شناخت مجدد از خود کلمات آن امام همام باشد. همه عالم از برزخ گرفته تا آسمانها، اسراری دارد که دست بشر به آن اسرار نمی رسد.

این مفسر قرآن ابراز داشتند: باید بدانیم آسمان به دو قسم نجومی و آسمانی که خود قرآن بیان کرده تقسیم می شود؛ درهای آسمانی به روی کسی باز نمی شود؛ تنها این درب به سوی پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) باز شده که از همه اسرار غیب باخبرند.

*درک کتاب نهج البلاغه نیازمند استعداد خاص

حضرت آیت الله جوادی آملی خاطر نشان ساختند: از علم علی(ع) هر کس بپرسد کم نمی شود؛ اما چه کسانی هستند که بپرسند؟ خیلی کم انسانهایی هستند که حقیقت و اسرار هستی آفرینش را از کتاب بزرگ نهج البلاغه و سخنان ارزشمند و نورانی حضرت علی(ع) بگیرند.

این مرجع تقلید اظهار داشتند: برای فهم سخنان حضرت علی(ع) استعداد بسیارخاص، قوی و تلاش شبانه روزی و اراده بلند لازم است، با فهم حصولی نمی شود علم و سخنان آن امام همام را فهمید و درک کرد.

معظم له افزودند: برای درک کلام آن حضرت باید به سبک و روش زندگی ایشان اقتدا کرد و سعی کنیم مانند او باشیم.

 انتهای پیام:313/40

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha