یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
آیت الله موسوی جزایری

حوزه/ فریضه آن چیزی است خود به خود وجوب نداشته و خدا آن را واجب کرده، اما واجب شامل چیزهایی است که هم خدا واجبشان کرده و هم فی نفسه واجب بوده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»،در اهواز، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری، در ادامه سلسله مباحث شرح زیارت جامعه کبیره، به عبارت «وَ جَاهَدْتُمْ فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ حَتَّى أَعْلَنْتُمْ دَعْوَتَهُ وَ بَيَّنْتُمْ فَرَائِضَهُ وَ أَقَمْتُمْ حُدُودَهُ وَ نَشَرْتُمْ شَرَائِعَ أَحْكَامِهِ وَ سَنَنْتُمْ سُنَّتَه» اشاره کرد و اظهار داشت: با دقت در این عبارت متوجه می‌شویم، که امامان معصومین(ع) به تبعیت از پیامبر اکرم(ص) فرایض الهی را آشکار نموده آنان را به مردم عرضه داشته اید.

وی با بیان این که «وَ بَيَّنْتُمْ فَرَائِضَهُ» به معنای واجبات شرعی است، افزود: فرایض یک دسته از احکام الهی و واجب است و نماز، روزه، خمس، زکات، حج، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر را در بر می‌گیرد.

رئیس حوزه علمیه خوزستان، به تفاوت‌های کلمه فریضه با واجب اشاره کرد و گفت: در تفاوت بین فرض و واجب آورده اند که «فریضه ما فرض الله»؛ فریضه آن چیزی است خود به خود وجوب نداشته و خدا آن را واجب کرده، اما واجب شامل چیزهایی است که هم خدا واجبشان کرده و هم فی نفسه واجب بوده اند.

آیت الله موسوی جزایری، با بیان این که فرایض و واجبات شرعی، تنها از خدا، پیامبر(ص) و اهل بیتش به دست ما انسان‌ها رسیده است، اظهار داشت: ما تنها می توانیم واجبات شرعی را از کسی دریافت کنیم که حجت خدا باشد و حجت خدا در زمین پیامبر اکرم(ص) و بعد از آن نیز ائمه اطهار(ع) هستند.

وی با تأکید بر این که علمای حاضر، احکام دین را از منابع دینی مرتبط با ائمه اطهار(ع) دریافت نموده اند، گفت: در صورتی می توان به حرف قاریان احکام شرعی اعتماد کرد که ضمن اینکه او فردی عادل، عالم و راستگو باشد، کلامش نیز برآمده از سنت خدا، کتاب و سخن ائمه اطهار(ع) باشد.

نماینده ولی فقیه در خوزستان، با بیان این که ائمه اطهار(ع) حق مطلب بیان احکام دین را به طور کامل بیان کرده اند، گفت: تا به امروز هیچ حکمی از احکام الهی نمانده مگر اینکه بیان شده است.

آیت الله موسوی جزایری، در پایان با بیان این که قدر قاریان احکام شرعی را بدانید، تصریح کرد: روحانیت شیعه که وظیفه تعلیم، تدریس و بیان احکام دینی را بر عهده گرفته اند، جایگاه والایی در دین مبین اسلام داشته و باید قدر آنها را دانست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha