به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله مسعودی خمینی از اساتید حوزه علمیه قم، چهارشنبه شب در دومین شب دوازدهمین همایش اساتید تفسیر قرآن کریم که در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، با اشاره به اینکه باطن علامه طباطبایی را نمی توان برای افراد تفسیر کرد، اظهار داشت: ایشان شخصیتی عالم و عامل بود و علاوه بر اینکه عمل به شریعت داشت، چشم و دلش به سوی ملکوت باز شده بود.
وی با اشاره به جزوه تدوین شده از سوی فردی برای نقد المیزان، گفت: علامه طباطبایی نسبت به این موضوع تصریح داشت که «بله بنده اشتباه زیاد دارم و معصوم نیستم، اما اشتباهی که این آقا متوجه شود را بنده ندارم».
این عضو جامعه مدرسین افزود: امروز نیز در گوشه و کنار برخی افراد حرف هایی بر نقد المیزان می زنند؛ اما این اثر نقد دارد، ولی نقدی که این آقایان بفهمد، ندارد.
آیت الله مسعودی خمینی تصریح کرد: هیچ مسئله ای در حکمت، فقه، عرفان و فلسفه برای علامه طباطبایی پیش نیامد که برای ایشان لاینحل باشد.
وی با اشاره به خاطره ای از مرحوم شیخ علی سعادت پرور از شاگردان اصیل علامه طباطبایی(ره)، ابراز داشت: ایشان تعریف کرد که علامه طباطبایی در عصر روز عرفات در مکه معظمه، دعاهایی می خواندند و از چادرها دور شدند و بنده به دنبال علامه رفتم تا اینکه مشاهده کردم ایشان سرش را روی خاک های زمین عرفات گذاشته است و شعر «صبا به لطف بگو آن غزال رعنا را * که سر به کوه و بیابان، تو دادهای ما را» زمزمه می کردند و اشک زیادی می ریختند.
این عضو جامعه مدرسین همچنین خاطره دیگری از علامه طباطبایی(ره) نقل کرد و ابراز داشت: در بعد از ظهر یکی از زمستان های سرد، خدمت ایشان رسیدم که در حال لرزیدن از شدت سرما بودند؛ از این فقیه بزرگ دلیل این مسئله را جویا شدم که گفتند نفت نداریم.
وی یادآور شد: بنده از علامه طباطبایی سوال کردم که چرا نفت ندارید؛ ایشان پاسخ داد کسی نبود که برود برای بنده نفت بگیرد، اما می خواست این را بگوید که پول خرید نفت نداشتم.
این عضو جامعه مدرسین در پایان با تاکید بر اینکه به این زودی ها عظمت تفسیر المیزان مشخص نمی شود، خاطرنشان کرد: علامه طباطبایی تفسیری نوشته است که هنوز هم خیلی افراد نمی توانند این تفسیر را متوجه شوند.
انتهای پیام/313/33