شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
انقلاب اسلامی

حوزه/ در این سالها در عرصه اندیشه بنیادین دینی می توانستیم به سوالات بشر پاسخ دهیم که هنوز نتوانسته ایم این اندیشه بنیادین را در جهان ساری و جاری کنیم و پاسخ تمام سوالات بشری را بدهیم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دکتر تقوی امروز در نشست آینده شناسی انقلاب اسلامی مبتنی بر آرمان مهدوی در مسجد مقدس جمکران گفت: هنوز تعریف  یکسانی از تمدن ارایه نشده است.

وی افزود: مولفه اول تمدنی، نظام نظری است؛ فیزیک و شیمی و زیست شناسی و جامعه شناسی جزو این نظام نظری است؛ مولفه دوم در تمدن، دارای نظام علمی است که انسان چگونه امور خود را به سامان می رساند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: مولفه سوم، ساختارهای اجتماعی است زیرا ساختارهای نظام اسلامی ایران با ژاپن متفاوت است که این تفاوت ها در ارزش ها و فرهنگ و تاریخ این دو است.

وی گفت: مولفه دیگر، ساختارهای مادی است؛ یعنی در شهرهای مختلف نسبت به فرهنگ ها و ارزش ها، چگونه شهرهای خود را ساخته ایم؛ مولفه پنجم ارزش ها و هنجارها است.

استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مولفه بعدی گفتمان است؛ یعنی فضایی که در آن زندگی می کنیم؛ آثار معرفت شناسی غربی در کشور ترجمه می شود ولی مواااجهه ما با یان فضای مهم است که باید با قدرت با این فضا مواجه شویم.

وی افزود: مولفه آخر، شبکه بسط یافته از نیازهای ماست؛ انسان دارای یک سری نیازهای بنیادین است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: مصنوعات فنی و مادی در هنجارهای انسانی و تمدنی موثر است؛ ابزارهای کاری همیشه متناسب با اندام واره اجتماعی ساخته می شود.

وی گفت: کسانی که علم را علم می پندارند و آن را فارغ از شرق و غرب می دانند، دچار اشتباه شده اند؛ آنچه که در کتب های انسانی از آن به عنوان علم یاد می شود از پیش فرض های تاثیرپذیرفته است.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد:  تمدن امروز همچون صحرانی شنی است و پس از طوفانی که قرار است رخ دهد این تپه ها تغییر شکل می دهند، ولی صحرای شنی همچنان به جای خود باقی خواند ماند؛ در اینجا این سوال مطرح می شود که آیا می توان برای تمدن اسلامی چشم انداز نوشت؟ جواب این سوال خیر است.

تقوی افزود: در سوره سجده آیه ای وجود دارد که خداوند در این آیه می فرماید، هیچ کس از هدیه ای که خداوند برای بندگان در نظر گرفته است آگاهی ندارند؛ مومنان خطوط کلی را می دانند، ولی تمام ابعاد آن را بدست نمی آورند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: اندیشه های بنیادین، راهبردی و اجرا، سه حیطه ای است که می تواند ما را به سرمنزل مقصود برساند؛ در این سالها در عرصه اندیشه بنیادین دینی می توانستیم به سوالات بشر پاسخ دهیم که هنوز نتوانسته ایم این اندیشه بنیادین را در جهان ساری و جاری کنیم و پاسخ تمام سوالات بشری را بدهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha