به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از cambodiadaily، روز گذشته مقامات یک زندانی در کشور کامبوج اعلام کردند برای نخستین بار اجازه ساخته شدن مسجدی را برای زندانیان مسلمان دادهاند. کامبوج کشوری در جنوب شرق آسیا است و پایتخت آن شهر پنوم پن میباشد.
خیانگ لی رئیس بخش امنیت زندان پنوم پن پریسار گفت که پیروان اسلام از این پس میتوانند در بزرگترین زندان کامبوج مکانی برای عبادت داشته باشند.
این مقام دولتی کامبوج زمان دقیق آغاز و پایان ساخت و ساز این مسجد را اعلام نکرد. هنوز مشخص نیست که پیشنهاد ساخت این مسجد که قرار است 15 در 25 متر باشد، از طرف چه کسی ارائه شده است، با این حال یکی از زندانیان که خواسته نامش افشاء نشود زیرا زندانیان در کامبوج اجازه ندارند از دستگاههای ارتباطات استفاده کنند مدعی شد بودجه ساخت این مسجد قرار است از طرف یک حامی ثروتمند خاورمیانه تامین شود. گفته میشود که این مسجد 250 هزار دلار خرج برمیدارد.
این زندانی همچنین گفت که 200 زندانی مسلمان در این زندان نگهداری میشوند ولی مقامات این گفته را تایید نکردند.
اوچ پونگ رئیس بخش عملیات اداره کل زندانها در کامبوج نیز حاضر نشد اطلاعات بیشتری در این باره بدهد اما مدعی شد این اقدام در راستای اجرای قانون است. طبق قوانین این کشور زندانیان حق دارند امور مذهبیشان را آزادانه انجام دهند.
اشعری بن صالح، مدیر تعاون بشردوستانه مسلمانان کامبوج با استقبال از این پروژه گفت: من خوشحالم که دولت اجازه ساخت این مسجد را داخل زندان داده است زیرا زندان در واقع محلی برای عبادت و آموزش مردم برای بازگشت به راه درست میباشد. ما سعی داریم با آموزشها و فعالیتهای فیزیکی در آنان تغییر ایجاد کنیم در حالی که مسئله مهم اخلاقیات است. بازگشت از بدی به سوی خوبی متکی به اخلاقیات است.
اسلام در کامبوج
اسلام دین اکثریت در میان اقلیتهای چام و مالای است و بیشتر آنها سنیهای شافعی هستند. آمار دولتی تعداد مسلمانان کامبوج ۳۰۰ هزار نفر بوده و تمرکز آنها در استان کامپونگ چام است. در کامبوج ۲۰ هزار مسیحی کاتولیک زندگی میکنند که ۰.۱۵ درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهند. مسلمانان کامبوجی که در بین دهه های 70 تا 90 از اذیت و آزار حکومت خمرهای سرخ رنج برده و بین 100 هزار تا 500 هزار تن از آنان کشته شده اند، امروز با جمعیتی نیم میلیونی به دنبال غلبه بر صدماتی هستند که از نظام سابق به آنها رسیده است.