به گزارش خبرگزاری«حوزه»، رساله امیرحسین مرادپور دهنوی از طلاب حوزه علمیه قم که در مقطع دکتری علوم سیاسی گرایش جامعه شناسی سیاسی با عنوان «بررسی زمینه ها و عوامل سیاسی – اجتماعی ناکامی بیداری اسلامی در مصر و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با آن» که استاد راهنما دکتر محمد ستوده و استاد مشاور دکتر مسعود معینی پور بود، دفاع شد.
به گزارش خبرگزاری«حوزه»، در چکیده این رساله علمی آمده: انقلاب مردم مصر که در 25 ژانویه 2011 آغاز و با سرنگونی حسنی مبارک در 11 فوریه جنبه عینی یافت ،منجر به پیروزی اخوان المسلمین در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری محمد مرسی شد.
روند انقلاب و بیداری اسلامی یکسال بعد با تظاهرات و اعتراضات مردم و شکل گیری جنبش تمرد نسبت به حکومت محمد مرسی شکل جدیدی به خود گرفت و منجر به سقوط حکومت توسط نظامیان و در نهایت به قدرت رسیدن السیسی عنصر مورد حمایت عربستان وامریکا و شکست انقلاب گردید.
دراین رساله در پاسخ به این سوال اصلی که مهمترین زمینه ها و عوامل سیاسی- اجتماعی ناکامی بیداری اسلامی در مصر چیست ؟ و راهبردهای مواجهه ایران با آن کدام است ؟ این فرضیه آزمون شد که میراث استعمار، ساختار استبدادی حکومت و فرهنگ سیاسی از جمله زمینهها و رقابتهای ایدئولوژیکی و حزبی زمان انقلاب، ناکارآمدی دولت جدید ، عدم حمایت الازهر از انقلابیون و دخالت قدرتهای بزرگ از موارد عوامل ناکامی بیداری اسلامی در مصر می باشد .
راهبردهای جمهوری اسلامی ایران جهت مواجهه با وضعیت بحرانی بیداری اسلامی در دو دسته راهبردهای معطوف به پیش رانهای بیداری اسلامی و راهبردهای مربوط به رفع محدودیتها در سطوح سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بیان گردید.
راهبردهایی مانند: ایجاد وارتقاء روابط دیپلماتیک، موازنه امنیتی منطقه ای ، همکاری در مبارزه با تروریسم و راهکارهایی ازجمله «استفاده از فرصتهای فرهنگی وتمدنی نظیر زبان فارسی، همکارهای قرآنی و نخبگانی ،تشکیل سمنهای مشترک با صوفیه مصر در مقابله با جریان سلفی – تکفیری مورد بررسی قرار گرفت.