یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
شبی با قرآن

حوزه/ بگو: به خدا و آنچه بر ما نازل شده و آنچه بر ابراهیم و اسماعیل و اسحق و یعقوب و اَسباط (پیامبران از نسل یعقوب) نازل گردیده و آنچه به موسى و عیسى و پیامبران دیگر، از طرف پروردگارشان داده شده (به همه‏ى آنها) ایمان آورده‏ایم و میان هیچ ‏یك از آنها فرقى نمى‏گذاریم و ما تنها تسلیم (فرمان) او هستیم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، استاد محسن قرائتی در تفسیر نور به ارائه «نکات ناب» و «پیام های زیبای آیات قرآن کریم» پرداخته که حوزه نیوز در این نوشتار، آیه 84 سوره مبارکه آل عمران را در قالب مجموعه «قطره ای از دریا» ارائه می نماید.

* آيه               

قُلْ آمَنَّا بِاللَّهِ وَ مَا أُنْزِلَ عَلَيْنَا وَ مَا أُنْزِلَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَ إِسْمَاعِيلَ وَ إِسْحَاقَ وَ يَعْقُوبَ وَالْأَسْبَاطِ وَ مَا أُوتِيَ مُوسَى وَ عِيسَى وَ النَّبِيُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ وَ نَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ

* ترجمه                      

بگو: به خدا و آنچه بر ما نازل شده و آنچه بر ابراهیم و اسماعیل و اسحق و یعقوب و اَسباط (پیامبران از نسل یعقوب) نازل گردیده و آنچه به موسى و عیسى و پیامبران دیگر، از طرف پروردگارشان داده شده (به همه‏ى آنها) ایمان آورده‏ایم و میان هیچ ‏یك از آنها فرقى نمى‏گذاریم و ما تنها تسلیم (فرمان) او هستیم.

* نکته ها                     

این آیه، به غیر از یكى دو كلمه، كاملاً شبیه آیه 136 سوره بقره است.

شكل كار اصل نیست؛ بلكه اصل، آن هدف غایى و نهایى است. در هر زمانى ممكن است شكل كار و دعوت انبیا فرق كند، مثلاً حضرت موسى به سراغ فرعون برود و یا حضرت سلیمان، فرمانروایى مانند بلقیس را دعوت كند، ولى هدف نهایى یكى است. درست مانند حركت‏هاى گوناگون امامان معصوم‏علیهم السلام.

اگر از انبیاى گذشته براى معرّفى و یارى پیامبر آینده پیمان گرفته شده، پیامبر آینده نیز مأمور است به نمایندگى از تمام پیروانش، ایمان خود را نسبت به پیامبران گذشته اعلام نماید.

* پيام ها                      

1- ایمان خود را اظهار كنید. «قل»

2- ایمان به انبیا، در كنار ایمان به خداوند است. «آمنا باللّه و ما انزل ... والنبیّون»

3- خدمات پیشینیان را نادیده نگیریم. «و ما انزل على ابراهیم... و ما اوتى موسى»

4- آمدن انبیا، جلوه‏ اى از ربوبیّت الهى است. «والنّبیّون من ربّهم»

5- دین و هدایت الهى، همواره همراه بشر بوده است. انبیا همچون معلّمان یك مدرسه‏ اند كه به طور زنجیره‏ اى مأمور ارشاد مردم هستند. «ابراهیم و اسماعیل ‏و ...»

6- تمام انبیا، داراى هدف واحد هستند. «لانفرّق بین احد منهم»

7- برترى بعضى از انبیا بر برخى دیگر؛ «فضّلنا بعض النبییّن على بعض» [اسراء، 55] هرگز مانع ایمان ما به همه‏ ى آنها نیست. «لانفرّق بین احد منهم»

8 - پیامبر اسلام، با اظهار ایمان خود به سایر انبیا، پیروان آنها را به وحدت دعوت مى‏كند. «لانفرّق بین احد منهم»

9- پیامبر اسلام، تسلیم مطلق حقّ است. «نحن له مسلمون»

10- كسى كه میان انبیا فرق بگذارد، در حقیقت تسلیم خدا نیست. «لا نفرّق... نحن له مسلمون»

11- مؤمنان، هماهنگ با تمام موجودات، تسلیم خدا هستند. «له اسلم من فى السموات و الارض... و نحن له مسلمون»

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha