به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد حسینی خرسانی ، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در سلسله مباحث (یک نکته از این معنا) مطالبی را عنوان نموده که تقدیم می شود:
حادثه با عظمت، پرشکوه و شگفت انگیز نهضت عاشورای سالار شهیدان حضرت حسین بن علی _علیهماالسلام_ به عمق آفرینش ، جامعیت دین و گسترش تاریخ است. عاشورا تأویل و تبیین عینی معارف و حقایق قرآن است. جنگ کربلا تقابل کل دین با کل کفر و شرک و نفاق و تزویر و دنیا زدگی است. عاشورا مکتب انسانیت، شرافت، عدالت، عزت و بندگی پروردگار است.
قیام سید الشهداء(ع) تجلی همه ارزشهای والای انسانی، آسمانی و اسلامی در برابر تمام نمادهای ابلیسی و شیطانی است. رهبر نهضت کربلا به همه و همه جا و برای همیشه حقّانیّت این واقعیّت قرآنی را به نمایش گذاشت:"...ِ کَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِیلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً کَثِیرَةً بِإِذْنِ اَللّهِ ..." (بقره /۲۴۹ )
ملاک پیروزی در مبارزه، رسیدن به هدف و حفظ آرمانها و ارزشهایی است که نبرد برای آنها صورت می گیرد و معیار شکست نیز تحقق نیافتن هدفهای جنگ است. پس کشته و اسیر شدن و یا کشتن و اسیر گرفتن در ارزیابی شکست و پیروزی دخالت و تأثیری ندارد. چنانکه لشکر انبوه و اندک در هزیمت و نصرت در میدان جنگ در حدّ معدّ است و عنصر مؤثر و تعیین کننده در جنگ، ایمان راسخ، انسجام، اتحاد و برخورداری از رهبری الهی و فرمانبرداری عاشقانه و مخلصانه از اوست. برابر معیارهای پذیرفته شده وحیانی، عقلانی و عقلایی، پیروز جنگ کربلا حسین بن علی _علیهماالسلام_ و یاران او هستند.