یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
ساجدی

حوزه/ روانشناس متخصص در مسائل اجتماعی گفت: برای خرافه زدایی دینی از ذهن جوانان، باید مصداق های پیوند دین و علم مشخص شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ساجدی در نشست هم اندیشی مبلغان نخبه در عرصه ایمان و باورهای دینی با موضوع «غرب زدگی و خرافه انگاری دین»، به خرافه و معنای آن اشاره کرد و اظهار داشت: خرافه معنای روشنی دارد یعنی اعتقاد متعصبانه و بی مبنا و ضد عقل نسبت به یک موضوع. خرافه، اسطوره و افسانه سه واژه ای هستند که با هم درارتباط اند و هرسه حکایت از سستی عقل و بی مبنایی فردی که از این سه واژه استفاده می کند را دارد.

وی گفت: غرب زدگی نوعی وابستگی همه جانبه و افراطی نسبت به کشورهای غربی می باشد که این نوع وابستگی باعث می شود نقاط ضعف کشورهای غربی را نادیده گرفت، وگرنه اصل توجه به غرب و استفاده از تجارب آنها امر بدیهی و عقلی می باشد؛ منظور ما از مواجهه با غرب نفی آن ها نیست، بلکه نقد نقاط ضعف و عقلی نبودن دلبستگی افراطی به آن ها می باشد.

این روانشناس متخصص در مسائل اجتماعی به موضوع گرایش به غرب اشاره و تصریح کرد: گرایش به غرب یک امر طبیعی است؛ اگر شما ببینید یک کشوری پیشرفت های زیادی در موضوعات مختلف داشته است، عقل می گوید برای استفاده از آن پیشرفت ها و یادگیری، به آن کشور مذکور تمایل داشته باشیم و پیشرفت های صورت گرفته در کشورهای مغرب زمین، این تمایل را در ذهن افراد کشورهای شرقی و مسلمانان بوجود آورده است.

وی با مهم برشمردن قدرت رسانه ای برای نمایش پیشرفت های هر کشور افزود: باید توجه داشت کشورهای غربی با قدرت بالای رسانه ای و تبلیغاتی خود حتی کارهای معمولی خود را نیز به عنوان پیشرفت به دیگر مردم جهان معرفی می نمایند و پیشرفت های صورت گرفته در کشورهای مسلمان را نیز یک امر عادی و گاهی اوقات مهمل می خوانند؛ نخبگان آزاده جهان باید دقت کنند تا زیر بار فریب این شیطنت رسانه ای  نروند.

حجت الاسلام والمسلمین ساجدی اظهار داشت: متأسفانه در کشور ما با وجود بعضی دلباختگان افراطی به کشورهای غربی و ابراز شبهات از سوی آنها، یک حس خود کم بینی میان افراد جامعه ایجاد شده است که حتی پیشرفت های کشور عزیزمان ایران را منکر می شوند؛ باید توجه داشت این افراد، مردمانی بی هویت و سست عقل می باشند که از لحاظ روحی و روانی نیازمند درمان هستند.

وی گفت: همین نگاه های خود کم بینانه و استصحاب نادرست پیشرفت کشورهای غربی و عقب ماندگی کشورهای مسلمان باعث شده است نگاه جوانان به دین یک نگاه خرافی باشد؛ دشمنان برای القای این دسته از خرافه نگری ها به صورت شبانه روزی در تلاش هستند که مسئولین فرهنگی کشور باید برای مقابله با این القائات، تلاشی مضاعف داشته باشند.

این روانشناس متخصص در مسائل اجتماعی تصریح کرد: برای خرافه زدایی دینی از ذهن جوانان باید مصداق های پیوند دین و علم برای جوانان کشور مشخص شود.

وی خاطرنشان کرد: ما در کشور، موفقیت های فوق العاده و زیادی داشته ایم، اما چون دستگاه های رسانه ای و تبلیغاتی ما با قدرت عمل نکرده اند، این موفقیت ها مغفول مانده و باعث شبهه در ذهن جوانان این کشور شده است که چون کشوری مسلمان هستیم، پیشرفت نکرده ایم که ازاله این شبهات، تلاش بی وقفه مسئولین ذی ربط را در نمایش موفقیت های کشور می طلبد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha