یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 931343
۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸
حجت‌الاسلام کمال فتاح زاده

حوزه/ هرروز شاهد گران تر شدن اجناس و کمبود نیازهای روزمره مردم در سطح بازار هستیم و در نهایت با به وجود آمدن آسیب های اقتصادی و اجتماعی، رشد انواع بزه و جرائم مرتبط با فقر افزایش می یابد و تمایل به خودکشی و هنجارشکنی و قانون ستیزی قابل پیش بینی است.

به گزارش خبرگزاری "حوزه" از یاسوج، حجت‌الاسلام کمال فتاح‌زاده در یادداشتی با اشاره به وضعیت بیماری کرونا و لزوم حمایت از اقشار آسیب‌پذیر آورده است: کم‌کم به یک سالگی کرونا نزدیک می شویم، یکی از بخش‌هایی که کرونا بر روی آن تاثیرات  منفی داشته اقتصاد است، هرچند بر اقتصاد قریب به ۱۷۰ کشور  جهان تاثیر منفی گذاشته  اما وضعیت  اقتصادی کشورها، مختلف بوده و به همین خاطر تاثیر منفی کرونا بر کشورها کم و زیاد است.

در ایران هم چون مشکلات اقتصادی  از قبل مانند وجود تحریم و بیکاری و تورم و گرانی وجود داشته، با آمدن ویروس منحوس کرونا تاثیرات منفی  بر روی اقتصاد کشور بیش از پیش شده که می‌طلبد برای جلوگیری از ایجاد بحران اقتصادی در کشور تدابیر و برنامه های خاصی در نظر گرفته شود.

شاید در دنیای پرغوغای امروز که مشکلات معیشتی و اقتصادی در بسیاری از کشورهای دنیا و از جمله کشور ما سایه انداخته است، کمتر به همنوع و آسیب دیدگان اجتماعی اقتصادی پرداخته شده است. هرچند با توجه به سنت‌های دیرینه و وجدان درونی و دینی خود کمک به همنوع توسط گروه‌های جهادی و مردم نوع دوست و بعضی از نهادها شکل گرفته اما کفایت نمی کند.

 باید مسئولان تدابیر ویژه بیاندیشند تا در بحران اقتصادی قرار نگیریم. کرونا در درجه اول  به مصرف ما فشار وارد می‌آورد، چرا که مصرف بسیاری از کالاها به سفر و مسافرت مردم گره خورده است.

وقتی کرونا  مصرف  این  کالاها و خدمات را با رکود مواجه می‌کند فعالیت بسیاری از اصناف مرتبط مانند تالارها و رستوران ها، آرایشگاه‌ها و اصناف بارکود شدید مواجه میشوند و از آن طرف اکثر کارخانجات  وکارگاه ها در این   شرایط کرونا  تعطیل  و تولید آنها متوقف  شده است.

وقتی کل اقتصاد با رکود مواجه شود همه کارگزاران  مانند کارگر و کارفرما و سرمایه دار باهم ضرر می کنند در دوران رونق اقتصادی همه کارگزاران  باهم سود می کنند اما در دوران  رکود شدت و سرعت آسیب دیدگان و فقرا و افراد ضعیف جامعه با سرعت و شدت بیشتر  ضرر می کنند چون  سرمایه دار از سودش کاسته می شود اما افراد ضعیف و فقیر نان شب خود را از دست می دهند و از آنجا که پوشش بیمه ای در کشور ما ضعیف است کرونا و تشدید محدودیت ها باعث گسترش  فقر عمومی در کنار فقر ناشی تحریم  و بی تدبیری بعضی مسئولان می شود،مخصوصا در زمان  حال که دولت در سطح کلان به اقداماتی نظیر نقدینگی روی آورده است که موجب تورم می شود.

 این تورم در کنار این عوامل باعث عزای فقیر و جشن اغنیا و ثروتمندان می شود ثروتمندانی  که دارایی آنها کالا است و  کالای  آنها درعین حفظ شدن، موجب سود بیشتر برای آنها می شود و ولی تورم برای فقرا که همان دارایی خود را وارد بازار کرده و از دست دادند ، عزا می شود. همه این عوامل زمانی بیشتر انسان وجامعه رو غصه دار می کند که مسئولان نظارتی  کنترل بازار را از دست بدهند  و در این شرایط کرونایی نتوانند  نظارت درستی بربازار داشته باشند.

هرروز شاهد گران تر شدن اجناس  و کمبود نیازهای روزمره مردم در سطح بازار هستیم و در نهایت با به وجود آمدن آسیب های اقتصادی و اجتماعی، رشد انواع بزه و جرائم مرتبط با فقر افزایش می یابد و تمایل به خودکشی و هنجارشکنی و قانون ستیزی قابل پیش بینی است.

پس می طلبد مسئولان  قوای مختلف در راستای  تشدید محدودیت ها و مدیریت آن،  مدیریت بهتری داشته  وحمایت از آسیب دیدگان کرونا که با تعطیل کردن مشاغل خود ضرر کرده و به مرحله رکود و ورشکستگی  رسیدند را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha