جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۶ شوال ۱۴۴۵ | Apr 26, 2024
حلی

حوزه/ نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری فرهنگ سازی را یکی از رسالت های حوزه ها دانست و گفت: امروز رسالت حوزه عمیق تر از آن است که فقط روی فقه و اصول کار کند، یعنی به همان میزان که روی فقه و اصول کار می شود روی ضرورت های دیگر جامعه هم باید کار شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شهرکرد، حجت الاسلام و المسلمین نکونام، در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره «علامه حلی»  گفت: امروز حوزه‌های علمیه به عنوان مجمع تمام عیار خوراک دهندگی و جهت دهندگی برای یک نظام و در مقام نظام سازی برای خود و بشریت است یعنی هرآنچه انبیاء الهی و اولیاء الهی ارائه دادند، امروز جمهوری اسلامی این فرصت را پیاده کرده که با نشر این معارف زمینه بهره مندی بشریت از تعالیم انبیاء و وحی را فراهم آورد.

وی با بیان این که نظام اسلامی می رود تا عصاره اسلام و وحی را برای بشریت تبیین و حاکم کند، گفت: لازمه تحقق این مهم آن است که در منابع وحی، اسلام، قرآن و  سیره نبوی و علوی به معنای واقعی پژوهش و تحقیق و این سیره به معنای واقعی در منظر جامعه قرار بگیرد.

امام جمعه شهرکرد افزود: امروز در کتاب ها و منابع اسلامی هیچ کمبودی نیست و تمام آنچه را بشر به آن نیاز دارد در منابع اسلامی و قرآنی موجود است، اما باید این منابع به روز شوند.

رئیس شورای حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری، جشنواره علامه حلی را یک حرکت بسیار مبارک دانست و گفت: ارائه موضوعاتی همچون علوم قرآنی، علوم حدیث و فقه و اصول، کلام و فلسفه در جشنواره خوب است اما امروز ضرورت نظام اسلامی و جامعه اسلامی به اندازه ظرفیت جمهوری اسلامی و گسترش جمهوری اسلامی است.

امام جمعه شهرکرد با طرح این سؤال که گستردگی جمهوری اسلامی چقدر است؟، ادامه داد: امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی در برابر طواغیت، مستکبرین  و قدرت های به اصطلاح بزرگ و مدعی ایستاده است  و علیرغم همه سنگ اندازی ها گستردگی جهانی پیدا کرده است.

وی اظهار کرد: این سوال پیش می آید که اگر ما گستردگی جهانی داریم جهان امروز چقدر با زوایای اسلام و نیازهای بشری مطابق آنچه در منابع دین و اسلام دارد آشنا است؟ و چقدر تشنگی خودش را ابراز می کند و این عطش در دنیا کاملا مشهود است؟ این منابع را چه کسی باید استخراج و در معرض افکار عمومی قرار بدهد؟ بدون تردید حوزه های علمیه است.

حجت الاسلام و المسلمین نکونام با بیان این که امروز نه دردها و نه درمان ها برای بشریت شناسایی نشده است، گفت: دردها را آن گونه که باید و جامعه نیاز دارد هنوز شناسایی نکرده ایم و جامعه ما به دنبال درمان قرآنی و روایی و وحیانی نیست، درحالی که وقتی به منابع دینی مراجعه می کنیم می‌بینیم که نسخه برای درمان این دردها پیچیده شده است  که این ها را حوزه ها باید برای جامعه تببین و تشریح کنند.

وی، ترس را یکی از دردهای امروز جامعه دانست و گفت: ترس یک بیماری در جامعه تمدنی است و اگر جامعه بخواهد به اوج تمدن خودش برسد با یکی از چیزهایی که به شدت باید مبارزه کند ترس است

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با انتقاد از کسانی که با ترس خودشان امتیاز به بیگانه می دهند، ادامه داد: امام راحل و رهبر معظم انقلاب با تمام وجود در مقابل استکبار ایستادند، ولی متاسفانه بعضی ها غیر از این عمل می کنند و همین ترس آنها باعث می شود که امتیازها را به دشمن بدهند و قوانین کشور اجرا نشود و بسیاری از مشکلات دیگر به وجود بیاید.

امام جمعه شهرکرد تاکیدکرد: باید این را به باور عمومی جامعه تبدیل کرد که اجازه ندهیم افرادی که می ترسند ترس خودشان را بر جامعه حاکم کرده و موقعیت پیدا کنند که حتی با قانون مقابله کنند و  تهدید هم بکنند که اگر اجرای این قانون مشکلاتی برای کشور داشته باشد شما که این کار را می‌کنید باید هزینه آن را هم قبول کنید.

وی تصریح کرد: القاء ترس، تنبلی‌ و تساهل و تسامحی که در جامعه توسط بعضی‌ها دیده می‌شود، نسخه های درمان کننده قرآنی دارد که باید حوزه های علمیه این ها را استخراج و در جامعه ساری و جاری کنند.

امام جمعه شهرکرد، فرهنگ سازی را یکی از رسالت های حوزه ها دانست و گفت: این که در منبر و تریبون و رسانه باید فرهنگ سازی هایی صورت بگیرد جای خودش، اما این که با پژوهش عمیق این ها گفتمان و باور عمومی حاکم جامعه تبدیل شود، مسئله مهم دیگری است که رسالتش بر دوش حوزه های علمیه و پژوهشگران است.

 رئیس شورای حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان این که قرآن مهجور است گفت: قرآن به معنای واقعی کلمه در حوزه‌ها باید جایگاه داشته باشد و آن گونه که قرآن می خواهد، ضرورت جامعه از درون آن استخراج، تبیین و راهکار در اختیار جامعه قرار داده شود.

وی تاکیدکرد: امروز رسالت حوزه عمیق تر از آن است که فقط روی فقه و اصول کار کند، یعنی به همان میزان که روی فقه و اصول کار می شود روی ضرورت های دیگر جامعه هم باید کار شود و وقتی بزرگان همچون آیت الله جوادی  بر جایگاه متنی پیدا کردن قرآن در حوزه ها تاکید می کنند برای همین است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • علی IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۹
    0 0
    با ایشان موافقم حوزوی ها دیگر فقه و کلام و... برایشان کافی نیست، باید مثل دوران طلایی علمی اسلام تلاش کنند و علم تولید کنند کما اینکه شاهد بودیم در عصر طلایی علمی اسلام اکثر دانشمندان به فقه ، قران و.... کاملا اشنا بودند