شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 949215
۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷
آیت الله سید محمدهادی میلانی

حوزه/ جلسات درس ایشان در حوزه‌ی بزرگ نجف بسیار با شکوه بود و شاگردان فراوانی از جمله آیات عظام: حسین وحید خراسانی، سید عباس صدر، محمدتقی جعفری، سیدمحمدباقر طباطبایی و... در محضر درس او به مدارج بالای علمی دست یافتند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، ۲۹ رجب سالروز رحلت آیت الله سید محمدهادی میلانی است که به این مناسبت زندگینامه این عالم ربانی را تقدیم شما خواهیم کرد.

   

حضرت آیت اللّه‌ سید محمد هادی میلانی در محرم سال ۱۳۱۳ ق در نجف، در خانواده‌ای اهلِ علم و معنویت به دنیا آمد.

اجداد او همه از ساداتِ حسینیِ شهر مدینه‌ی منوره و از فرزندانِ امام چهارم حضرت علی بن الحسین (ع) بودند.

پس از اتمام دروس مقدماتی، به درس حضرات آیات: ابوالحسن اصفهانی، میرزای نایینی و آقاضیاءالدین عراقی حاضر شد و در طول ۲۳ سال حضور در دروس و محافل علمی این بزرگان، توانسته بود بر آراء و نظرات قوی‌ترین اساتید مسلط شود.

آیت اللّه‌ میلانی علاوه بر مهارت در فقه، در علومی همچون فلسفه، تفسیر و علوم قرآنی نیز تبحّر داشت و این دروس را تدریس می‌نمود.

جلسات درس ایشان در حوزه‌ی بزرگ نجف بسیار با شکوه بود و شاگردان فراوانی از جمله آیات عظام: حسین وحید خراسانی، سید عباس صدر، محمدتقی جعفری، سیدمحمدباقر طباطبایی و... در محضر درس او به مدارج بالای علمی دست یافتند.

حسنعلی منصور با تأیید شرعی کدام عالم اعدام شد؟

همچنین آثار فراوان علمی آیت اللّه‌ میلانی در کتب گوناگون معظمٌ له متبلور شده است. محاضراتٌ فی الفِقهِ الامامیَّه در ده جلد، قادَتُنا کیفَ نَعرِفهُم در نُه جلد و... از جمله تألیفات این مرجع بزرگ تقلید به شمار می‌روند.

این عالم بزرگ در سال ۱۳۷۳ ق وارد شهر مشهد شده و با حضور خود، حوزه‌ی علمیه‌ی مشهد را رونقی دوباره بخشید.

سرانجام این عالم ربانی که در اواخر عمرِ خود، از همراهی با نهضت اسلامی مردم علیه رژیم پهلوی غافل نبود در سال ۱۳۹۵ ق برابر با ۱۳۵۴ شمسی در ۸۲ سالگی دار فانی را وداع گفت و پس از تشییعی با شکوه، در جوار مرقد مطهر امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.

   

منبع: سالنامه قمری مرکز پژوهش‏های اسلامی صدا و سیما

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha