تیتر سه زیرسرویس
-
علمای شهیر آذربایجان(۱)
فخر دیار آذربایجان
حوزه / آقا سید علی قاضی طَباطَبایی، عارف و استاد اخلاق حوزه علمیه نجف در قرن چهاردهم قمری بود و برخی از مراجع تقلید و بزرگان تربیت یافته مکتب اخلاقی ایشان بودند.
-
آشنایی با عالمی که از راه کار در مزرعه امرار معاش می کرد
حوزه/ عالمی وارسته و استادی جامع الاطراف که از راه کار در مزرعه امرار معاش می کرد و از ارتباط با دستگاه حکومت طاغوت امتناع می ورزید.
-
آیت الله حائری تهرانی با کارنامه ای از خدمات سیاسی و عام المنفعه
حوزه/ نهضت امام خمینی(ره) در نظر ایشان مهم و لازم بود و خودشان از فعالان و همگامان با شهیدان بهشتی، قدوسی، ربانی شیرازی و دیگر شخصیت ها به شمار می رفت.
-
با رئیس جدید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیشتر آشنا شویم
حوزه/ آیت الله رجبی تا به امروز، علاوه بر تدریس متون درسی فقه و اصول در حوزه با تدریس تفسیر و علوم قرآن، جامعه شناسی اسلامی و نظام تفکر دینی در مراکز آموزش عالی حوزه و دانشگاه برای طلاب، دانشجویان، دبیران و اساتید دانشگاه، شاگردان فراوانی را تربیت کرده است. او در رشتههای جامعهشناسی، علوم قرآنی، تفسیر و ... سالها به تدریس در مؤسسه در راه حق، دفتر همکاری حوزه و دانشگاه و نیز دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، آزاد و مرکز تربیت معلم آموزش و پرورش در رشتههای جامعه شناسی، علوم قرآنی و تفسیر اشتغال داشته است.
-
همراه با صاحب المیزان (۱۲)؛
جمله ای پرمعنا و عمیق از علامه طباطبایی (ره)
حوزه/ آیت الله حسن زاده آملی از تعالیم استاد علامه طباطبایی (ره) می گوید: «یکی از کلمات قصار علامه طباطبایی که مدام بر زبان می آورد این جمله بسیار پر معنا و بلند و عمیق است» : «ما کاری مهمتر از خودسازی نداریم!»
-
به مناسبت سالگرد ارتحال آیت الله العظمی مرتضی حائری؛
مردِ الهی/ یادداشت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
حوزه/ شخصیتی مثل آیة الله حاج آقامرتضی حائری رحمة الله علیه رحمة واسعة، اسباب افتخار همه است. ما نسبت به وی، از قدیم ارادت و سوابق زیادی داشتیم؛ هم بنده و هم مرحوم آقای اخوی حضرت آیت الله العظمی آقای حاج آقا علی صافی و هم آقای والدمان رحمة الله علیه که اگر بخواهم آن سوابق را ذکر کنم، بسیار طولانی میشود.
-
امام خمینی (ره)، زندگینامه و خانواده
حوزه/ امام خمینی(ره) در سال ۱۳۰۱ هجری شمسی همزمان با هجرت استاد عالیقدرش به قم و تاسیس حوزه علمیه به این شهر هجرت کرد. او در ۲۵ سالگی به درجه اجتهاد نائل آمد و در ۲۸ تا ۳۰ سالگی آثار بزرگ و عرفانی خویش (مصباح الهدایه، سرالصلوه، شرح دعای سحر و ...) را تالیف نمود.
-
آشنایی با استاد علم و اخلاق حوزه آیت الله شاه آبادی
حوزه/ آیت الله حاج آقا نورالله شاه آبادی، انسانی جامع و دارای جذبه معنوی فراوانی است. رفتار و کردار و چهره نورانی ایشان باعث جذب مردم به ویژه علما و فضلا می شد. هوش و استعداد و سواد بالای ایشان هم از دیگر ویژگیهای آن بزرگوار است که باعث علاقه و عنایت اساتید و همکلاسیها و فضلا به ایشان می شد.
-
فرزانگان علم:
کاغذی را از زمین برداشت و گفت: این را بخوان. گفتم: سواد ندارم!
حوزه/ فرزانهای که مرور زندگیاش عبرتآموز و موجب تشویق طلاب در فتح کمالات علمی و معنوی میشود
-
بازخوانی نظر مقامات کشورهای مختلف درباره رهبر معظم انقلاب
حوزه/ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه می گوید: «با عنایات به مطالعاتی که من درباره مسیح داشته ام در ملاقات با رهبر ایران تمام ویژگی های نوشته شده برای مسیح را در آیت الله خامنه ای دیدم و برایم متجلی شد».
-
عالم تراز اول و گمنام عصر قاجار که در برابر ظلم فتحعلی شاه ایستاد
حوزه/ دانشمند پرهیزکار سید حسن حائری یزدی از علمای تراز اول و گمنام عصر قاجار بود که پس از تولد در یزد و طی مراحل اولیه تحصیلی در آن شهر به تهران رفت. او در حوزه پر سابقه تهران مدتی درس خواند و از آنجا به کربلا رفت.
-
شهید صدر؛ اندیشمندی که تنها به نبوغش تکیه نکرد
حوزه/ یکی از شاگردان ایشان می گفت: یکی از کارهای من این بود که به سفارش آقای صدر، در کتاب بازار بغداد میرفتم و کتابهای جدیدی که میآمد و در آن مسائلی که ایشان سفارش کرده بود، اگر تألیفی از فلاسفه غربی میدیدم، حتی گاهی از جامعهشناسان و روانشناسان میدیدم، میخریدم و برای ایشان میآوردم.
-
مروری بر زندگینامه آیتالله مصباحیزدی
حوزه/حوزه/ شیخ تقی گیوه چی معروف به علامه محمد تقی مصباح یزدی در ۱۱ بهمن سال ۱۳۱۳ هجری شمسی در یزد متولد شد. پدر و نیاکانش از پیشهوران سرشناس یزد بودند و خانواده مذهبی شناخته می شدند.
-
حضور پرقدرت آیت الله مصباح در حیات خلوت آمریکا
حوزه/ استاد تاریخ دانشگاه هاوانا در کوبا که خود جزو هیئت رئیسه این دانشگاه بود، بعد از بازدید از دانشگاه و راهنمایی، در هنگام خداحافظی ناقوس را به صدا در آورد و گفت: ما امیدواریم که صدای اسلام را اینجا بشنویم و بعد به استاد گفت: شما جزئی و پاره ای از قلب من هستید.
-
همراه با صاحب المیزان (۱۰)؛
برخوردی شگفت انگیز از علامه طباطبایی (ره) با همسر خود
حوزه/ آیت الله ابراهیم امینی می گوید: «زندگی خانوادگی او بسیار با صفا و صمیمیت بود، در فوت همسرش برخلاف انتظار ما بسیار اشک می ریخت و محزون و متأثر بود، روزی به ایشان عرض کردم : ما صبر و بردباری و تحمل مصایب را ...
-
درخشش جاوید | مروری بر زندگی پاسدار مرزهای اعتقادی؛ عالمی که وهابیت را مبهوت کرد
حوزه/ در مدرسه حقانی روزی بعد از پایان تدریس آمدند و به من گفتند آیت الله بهشتی با شما کاری دارند. من به طبقه پایین محل دفتر ایشان رفتم، ایشان بعد از سلام و احوال پرسی از من پرسیدند ...
-
آشنایی با آیت الله سید محمد باقر شفتی، معروف به حجت الاسلام
حوزه/ صدای طبلها و شیپورهای مزدوران سلطنت قلب مهربانش را فشرد. دست به آسمان بند کرد و ملتمسانه گفت: پروردگارا! ذلت فزون تر بر فرزندان زهرا روا مدار...
-
آشنایی با عالم وارسته شیخ محمد حسن مظفر
حوزه/ در تقوا و عدالت، مثل برای مردم بود به گونه ای که گمان می کردم او معصومی است که عصمت او ناشناخته است و او در نماز بخصوص در قنوت آن چنان با ندایی دلربا با خدا مناجات می کرد که انسان را به ملکوت می برد و آنچنان صوت با خشوع او تاثیر داشت که گویا بهشت و جهنم در برابر چشمانت مجسم می شد.
-
آشنایی با ملامهدی نراقی:
نگاهی به زندگی و سرگذشت ملامهدی نراقی
حوزه/ ایشان در کنار بارگاه امام علی و امام حسین(ع) مدت زیادی توشه علم و عمل میگیرد. او با شرکت در درس های فقه و اصول بزرگانی همچون آیات عظام وحید بهبهانی، شیخ یوسف بحرانی و شیخ محمد مهدی فتونی رونق دیگری به محفل هرکدام داده، خودرا نیز به قله های سر به فلک کشیده نور و معرفت میرساند.
-
مصباح انقلاب؛
ابعاد علمی آیت الله مصباح یزدی از زبان شاگردان و همراهان
حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین فیاضی با سابقه سال ها مطالعه و تحقیق در آثار مفسران قرآن می گوید: بنده هم اکنون نیز معتقدم آیت الله مصباح در میان افرادی که من می شناسم، یکی از والاترین مفسران قرآن است؛ یعنی کمتر کسی را در این زمینه می شناسم که مانند ایشان تفسیر را بر اساس اصول اجتهادی و مبانی صحیح استنباط بیان کند.
-
با دوران زندگی آیت الله یزدی بیشتر آشنا شویم
حوزه/ آیت الله محمد یزدی از مبارزین انقلابی و یار دیرین امام(ره) و رهبری بود که بعد از عمری مجاهدت، امروز ۱۹ آذر ۹۹ به لقاء الله پیوست.
-
نگاهی بر آثار و تألیفات آیت الله مصباح یزدی + لینک کتب
حوزه/ رسانه رسمی حوزههای علمیه برای آشنایی بیشتر مخاطبان با آیت الله محمد تقی مصباح یزدی به معرفی آثار و تالیفات قلمی و فکری این فقیه حکیم می پردازد.
-
همراه با صاحب المیزان (۹)؛
جایگاه شعر و ورزش در زندگی علامه طباطبایی (ره)
حوزه/ علامه به روش های ورزشی و دفاعی علاقه وافر داشت، لذا برای خودش اسلحه ی کمری و تفنگ برنو تهیه کرده بود و بعدها مرا برای آموزش تیراندازی به صحرا می برد و آموزش نظامی و تیراندازی می داد، در پیاده روی و در انواع شنا یدی طویل داشت، در هیچ کاری از خستگی خبری نبود.
-
مصباح انقلاب؛
سوابق آیت الله مصباح یزدی در مبارزه با رژیم پهلوی + اسناد
حوزه/ در اواسط دهه چهل، ساواک با آگاهی از فعالیتهای انقلابی آیتالله مصباح یزدی، دستگیری او را در دستور کار خود قرار میدهد. بر همین اساس در تاریخ ۵ خرداد ۱۳۴۵، ساواک قم دستور میگیرد که آیتالله مصباح را دستگیر کرده و به مرکز اعزام کند.در چنین شرایطی آیتالله مصباح یزدی که از چندی پیش متوجه حساسیت ساواک نسبت به خودش شده بود به روستایی به نام "فیضآباد" در حوالی آشتیان رفته و پس از دو هفته به سمت یزد حرکت میکند تا در آنجا مخفی شود. از همین رو ساواک تهران در تاریخ ۱۳۴۵/۳/۲۱ حکم دستگیری آیتالله مصباح را به ساواک اصفهان صادر کرده و دستور میدهد: «محمدتقی مصباح یزدی روحانی مقیم قم را که فعلا تحت تعقیب و متواری و به یزد عزیمت نموده [به] وسیله شهربانی محل دستگیر و اعزام دارند. ضمنا آدرس محل سکونت وی در یزد در دست نمیباشد.»