جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ |۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 19, 2024
کد خبر: 955123
۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۳
جلسه 147 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور گفت: درصددیم روشی را جلو ببریم که کارآمدی لازم را داشته باشد و یک تغییر تند محسوب نشود، لذا کنکور سر جای خود باقی می‌ماند و به سمت دروس اختصاصی می‌رود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، جلسه ۱۴۷ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، به صورت حضوری و مجازی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

دکتر عاملی در ابتدای این جلسه ضمن بیان خیر مقدم به خدمت اعضای ستاد نقشه جامع علمی کشور گفت: ماه رمضان ماه پر خیر و برکت و ماه پر فضیلتی است که دعا از سوی خداوند مورد پذیرش قرار می‌گیرد. امیدواریم خداوند به همه ما توفیق عمل صالح و خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی و تقویت امید مردم را عطا کند، آن هم در شرایطی که همه طبل‌های دشمن برای ناامید کردن مردم به صدا درمی‌آید.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: موضوع این جلسه بحث نظام سنجش و پذیرش دانشجو در آزمون سراسری است. در جلسه ۸۳۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی طرحی که کار کارشناسی زیادی روی آن شده بود مطرح شد. این طرح در ۱۸ جلسه کمیسیون آموزش نقشه جامع علمی کشور با حضور معاونین دستگاه‌های مرتبط و معاونان پیشین وزارت علوم که در جریان این تحولات بودند بحث شد و علاوه بر این در ۵ جلسه ستاد نقشه مورد مداقه و بحث های چالشی جدی قرار گرفت. علاوه بر آن از وزرای محترم علوم، آموزش و پرورش و بهداشت نیز درخواست کردیم که در جلسه‌ای برای هماهنگی لازم روی این موضوع حضور پیدا کنند که در آنجا هم شاهد وحدت نظر بودیم.

دکتر عاملی گفت: طرح این موضوع آثار ملی فراوانی در پی دارد. در این جلسه اجماع مثبتی روی ساماندهی کنکور سراسری  و در بازنگری نظام سنجش و پذیرش وجود داشت.

استاد دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: آنچه در این طرح مورد توجه قرار گرفت این بود که آموزش و پرورش کشور که ۱۲ سال روی دانش آموز سرمایه گذاری می کند، این سرمایه گذاری باید منتهی به نتیجه و فایده شود نه اینکه دانش آموز مدرک دیپلم را بگیرد برای اینکه مجوز ورود به کنکور ولو با معدل پایین را بگیرد.

وی با بیان اینکه در ۳ هزار داوطلبی که در کنکور قبول می‌شوند حدود ۴۰۰ داوطلب با معدل ۱۲ وجود دارند، این به تنهایی شاخص بیانگری است، اضافه کرد: علت این اتفاق این است که اساس این معدل تاثیری در ارزیابی نهایی آنها ندارد. ملاحظه دیگر اینکه مدل سنجش فعلی قابل اعتماد است و در اعتبار آن تردیدی وجود ندارد و طی سال‌های گذشته هر روز استاندارد بهتری پیدا کرده است و اعتماد به آن بالا رفته، اما روش دقیق و عمیقی برای ارزیابی توانائی‌ها نیست.

دکتر عاملی ادامه داد: پیشنهاد شده که ۳۰ درصد رشته‌های پزشکی از مقطع لیسانس گرفته شود در حالی که در آمریکا  ۸۰ درصد  دانشجوی پزشکی از لیسانس جذب می‌شود. در کشور این روش با همکاری وزارت بهداشت و در چند دانشگاه به صورت پایلوت اجرایی شده و هم اکنون به جذب ۳۰ درصدی رسیده‌ایم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: هم اکنون روش ما در سنجش، هم آموزش و پرورش را خنثی کرده و هم دانشگاه را، چرا که آموزش در ارزیابی نهایی دانش آموز نقشی ندارد و  دانشگاه هم در پذیرش نهایی داوطلب دخالتی ندارد.

دکتر عاملی ادامه داد: نگرانی این بود که این تغییر به یکباره بازخورد سنگینی از ناحیه داوطلبان داشته باشد، اما در صدد هستیم روشی را جلو ببریم که کارآمدی لازم را داشته باشد و یک تغییر تند محسوب نشود، لذا کنکور سر جای خود باقی می‌ماند و به سمت دروس اختصاصی می‌رود. در این روش ۴۰ درصد سهم ارزیابی سازمان سنجش کنار ۶۰ درصد سهم آموزش و پرورش برای دروس عمومی و اختصاصی است و آموزش و پرورش نیز به مرور زمان نظام ظرفیت معنادارتری را در ارزیابی نهایی پیدا خواهد کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این طرح هم اکنون در سطح دولت، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی طرح شده است.

وی گفت: برای ساماندهی سهمیه‌های کنکور باید به سهمیه‌هایی که توسط مجلس تصویب شده توجه کرد و شورای عالی نمی تواند این قوانین را لغو کند. از سال ۶۲ یعنی زمانی که شورای عالی نداشتیم و ستاد انقلاب فرهنگی وجود داشت، این ارگان به مسئله‌ی کنکور ورود کرده است. وظایف شورای عالی مشخص است که در حوزه آموزش، شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت و اختیار دارد؛ لذا وقتی شورای عالی به این مسئله ورود می کند نباید مجلس محترم در این حوزه ورود پیدا کند.

در این جلسه، دکتر منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش، دکتر منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین  مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، دکتر عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پذیرش وزارت آموزش وپرورش و  دکتر ابراهیم سوزنچی معاون خط مشی گذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی به طرح نظرات خود پرداختند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع بندی جلسه گفت: یک کمیته سه نهاده تشکیل مرکب از سازمان سنجش و رئیس آن، ستاد نقشه جامع علمی کشور و مسئولان آموزش و پرورش در آن حضور داشته باشند تا ابهامات موجود در این طرح برطرف شود، ولی سیاست‌‍های کلانی که روی آن جمع بندی شده حفظ شوند و تغییری در آنها داده نشود و ابهاماتی که وجود دارد نیز برطرف شود.
 

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha