چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
طرح نماز آنلاین

حوزه/ به همّت یک امام جماعت مدرسه، طرح اهتمام به نماز اول وقت و آموزش عملی نماز به دانش آموزان مقطع ابتدایی و راهنمایی صورت گرفت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام احمد قادری از امامان جماعت موفق آموزش و پرورش استان قم  که سال ها، بخشی از زندگی خود را وقف دانش آموزان نموده است و فعالیت های او در سال ۱۳۹۴، در همایش "تجلیل از ائمه جماعات موفق مدارس کشور" که در مجتمع یاوران مهدی (عج) - قم برگزار شد، مورد تقدیر وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت،‌ وی، دانش آموخته مرکز تخصصی نماز حوزه علمیه قم است و به تدریس مباحث تخصصی با موضوع نماز، اشتغال دارد.

گفتگوی خبرنگار خبرگزاری حوزه، با این روحانی، به بهانه طرح موفق "نماز در کلاس" یا "آموزش عملی نماز، در کلاس های آنلاین" است که از نظر شما خوبان خواهد گذشت.

چند سال است امام جماعت دانش آموزان هستید؟

بنده از سال ۱۳۸۷ تا کنون، با حکم آموزش و پرورش قم، رسما موفق به این امر مبارک شدم.  بحمدالله در مقاطع زمانی مختلف، در مدارس استان های: خراسان رضوی، کرمانشاه و اصفهان هم این توفیق را داشته ام.

به نظر شما امام جماعت دانش آموزان، چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

امام جماعتِ دانش آموزان، طبیعتا با توجه به جایگاه حسّاس و اثر گذاری که دارد، هر چه جوان تر باشد که حوصله ارتباط با نوجوان ها و جوان ها را داشته باشد، بهتر است. باید از سطح دانش و معلومات دینی خوبی برخوردار باشد، لازم است دوره های آموزشی ارتباط گیری با دانش آموزان را دیده باشد، توان روان شناسی افراد، در برخوردهای مختلف را داشته باشد و به مباحث مورد نیاز دانش آموزان بپردازد.

 تقریبا در دو سال تحصیلی گذشته، به خاطر وضعیت کرونایی، همه نمازهای جماعت مدارس کشور تعطیل بود، شما در این ایام، از چه طریقی، مباحث نمازی را با دانش آموزان مطرح می کردید؟

معمولا بنده علاوه بر عهده دار بودن امامت جماعت مدارس، بعضی از دروس مانند قرآن، تفکر و سبک زندگی و ...را هم برای بچه ها تدریس میکنم. در سال تحصیلی گذشته، با مجتمع آموزشی_فرهنگی دکتر حسابی قم، توفیق همکاری داشتم. بنده از ابتدای سال دیدم که هر روز، یکی از کلاس هایی که نزدیک ظهر برگزار می شود، دقیقا با وقت اذان تلاقی دارد.

برای بنده، هیچ فرصتی بهتر از این فرصت نبود که بتوانم عملا اهتمام به نماز اول وقت را به بچه ها آموزش دهم؛ زیرا امام صادق علیه السلام می فرمایند: 

"کونوا دُعاةَ الناسِ بِغَیرِ اَلسِنَتِکُم" یعنی مردم را با رفتار و عمل خوب خود، دعوت به دین کنید. هر روز، به محض اینکه صدای اذان بلند می شد، درس و کلاس را به مدت ۵ دقیقه تعطیل می کردیم و به بچه ها اعلام می کردم که سریع وضو بگیرند و فقط نماز ظهرشان را در خانه بخوانند. خودم هم جلوی دوربین کلاس، سجّاده می انداختم و به نماز می ایستادم و بچه ها، صدا و تصویر بنده رو داشتند.

بلافاصله بعد از نماز هم، کلاس رو ادامه می دادیم.

به همین سادگی...

مسئولان مدرسه هم با شما همکاری لازم را داشتند؟

بله. بحمدالله مسئولین مدرسه، کاملا با این موضوع موافق بودند و علاوه بر اینکه موافق بودند، همکاری و همراهی خیلی خوبی داشتند و خودشان زمینه را فراهم می کردند. بنده لازم هست که از همکاری های مسئول مجتمع دکتر حسابی، جناب آقای خلیلیان، مدیر مقطع ابتدایی، جناب آقای کریمی و مدیرمقطع متوسطه اول، جناب آقای سالم، کمال تشکر را داشته باشم.

نظر خود دانش آموزان و والدین آنها درباره این طرح چه بود؟

برای خودم خیلی جالب بود که بچه ها مشتاقانه سر کلاس حاضر می شدند و بعضی اوقات که وقت اذان میشد و بنده سرگرم ارائه مباحث درسی بودم، چندین نفر از دانش آموزان، در سیستم پیام می دادند که وقت نماز شده است. این یعنی اثر پذیری بچه ها که همه الحمدلله، قلبشان پاک است. در خصوص والدین هم، بنده مکرّرا پیام ها و تماس هایی داشتم که حقیر را مورد محبت قرار می دادند و از این طرح "نماز در کلاس"، خوشحال بودند. برای بنده هیچ چیز خوشایند تر از این نبوده و نیست که مشمول دعاهای والدین شوم.

 اگر نکته یا پیشنهادی در خصوص نماز و "فرهنگ نماز اول وقت"، خطاب به مسئولان دارید، بفرمائید.

یک نکته عرض میکنم و دو پیشنهاد؛

اما نکته لازم اینکه، متاسفانه ما در "گام نخست انقلاب" از امکانات و زیرساخت هایی که به انقلاب اسلامی برایمان فراهم کرده، در جهت گسترش معنویت در جامعه اسلامی، استفاده ی باید و شایسته را نداشتیم و لازم است که این موضوع، با جدّیت بیشتری در "گام دوم انقلاب"، پیگیری شود.

 مخاطب بنده در پیشنهاد اول، صدا و سیماست. مستحضرید ما در شبکه پُر مخاطبِ "نهال" و "پویا" که به صورت تخصصی برای کودک و نوجوان برنامه های متنوع و خوبی تولید میکند، نتوانسته ایم آموزش نماز را جا دهیم.

در همه شبکه های تلویزیونی، موقع اذان، نماز جماعت پخش می شود، الّا شبکه ای که مربوط به بچه هاست!

این ضعف در سیستم و برنامه ریزی ما است.

بنده از همین جا، ضمن تشکر از برادر گرامی، مدیر فعّال و انقلابی، جناب آقای محمد سرشار عزیز، که مدیریت شبکه موفّق "پویا" و "نهال" را به عهده دارند، تقاضا می کنم که موضوع تاثیرگذارِ پخش نماز را در وقت اذان، با اهتمام بیشتری پیگیری کنند تا بچه های ما بتوانند، به راحتی، الگوبرداری دینی مناسب، داشته باشند.

پیشنهاد می کنم نماز جماعت رهبر عزیز انقلاب که برای دانش آموزانِ تازه به سن تکلیف رسیده، اقامه فرمودند را در مواقع نماز، پخش نمایند و همینطور از نماز جماعت های دانش آموزی، استفاده کنند.

پیشنهاد دوم هم برای وزیر محترم آینده آموزش و پرورش هست که هنوز مشخص نیست که کدام بزرگوار قرار است سکاندار این وزارت مهم را عهده دار باشد، و آن اینکه، در صورتی که خدای ناکرده امسال هم مثل دوسال تحصیلیِ گذشته، به خاطر شرایط کرونایی، مدارس به صورت مجازی برگزار شد، طرح "نماز در کلاس"، به صورت ابلاغیه، به همه مدارس کشور پیشنهاد شود تا از این طریق بتوانیم در مسیر گسترش فرهنگ نماز در جامعه، قدم موثّرتری برداریم.

امیدوارم که همه ما مصداق آیه شریفه "الَّذینَ إِن مَکَّنّاهُم فِی الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَآتَوُا الزَّکاةَ وَأَمَروا بِالمَعروفِ وَنَهَوا عَنِ المُنکَرِ وَلِلَّهِ عاقِبَةُ الأُمورِ" باشیم و توفیق داشته باشیم تا نام خود را در لیست اقامه کنندگان نماز قرار دهیم.

انتهای پیام   ۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۵
    1 0
    احسن