به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، روح الله میرشفیعی، استاد حوزه، در دوره فنون و مهارت مطالعه در جمع طلاب موسسه آموزش عالی فاطمة الزهرا (س) اصفهان با اشاره به اینکه یادگیری شیوه های صحیح مطالعه (مهارتهای مطالعه) سبب یادگیری بهتر و بیشتر می شود، گفت: برای هرکاری ابتدا باید نسبت به آن معرفت (شناخت عمیق) پیدا کرد یعنی هدف از شروع و ادامه آن را مشخص نمود؛ زیرا هر کاری بدون شناخت و آگاهی کامل شروع شود به نتیجه نهایی نخواهد رسید.
وی در ادامه ضمن تعریف شناخت و فراشناخت به بیان و راهبردهای آنها پرداخت و اظهار داشت: شناخت فرآیندی است که افراد به کمک آن یادمی گیرند، فکر می کنند و به یاد می آورند. همچنین فراشناخت عبارت است از دانستن درباره ی نحوه یادگیری، راهبردهای شناختی عبارتند از: تکرار و مرور، بسط و سازمان دهی و راهبردهای فراشناختی ابزارهایی هستند برای هدایت و نظارت بر راهبردهای شناختی که عبارتند از: خودنظم دهی، خودوارسی، تشخیص مشکل و تعیین هدف.
میرشفیعی در ادامه به انواع حافظه حسی، کوتاه مدت و بلند مدت اشاره و علت فراموشی در هریک از حافظه ها را اینطور بیان کرد: بی توجهی و بی دقتی در حافظه حسی، گنجایش محدود حافظه، جایگزین شدن اطلاعات و محو اثر به خاطر گذر زمان و عدم مرور ذهنی در حافظه کوتاه مدت باعث فراموشی می شوند. ضمن اینکه تداخل خاطرات، حواس پرتی، نسبت و اسناد نادرست زمان، مکان و شخص، حواس پرتی، تلقین و سرکوب و واپس زنی باعث فراموشی اطلاعات درحافظه بلند مدت می شوند.
وی در پایان به آموزش روش پس ختام در مطالعه پرداخت و اظهار داشت: یکی از مهمترین و معروفترین روش های به سازی حافظه روش پس ختام است. این روش زمان مطالعه را کاهش و میزان یادگیری و به خاطر سپاری را افزایش می دهد. روش پس ختام متشکل از مراحل زیر است: پیشخوانی، سوال کردن، خواندن، تفکر، از حفظ گفتن و مرور است.
انتهای پیام