شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۳ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | May 11, 2024
حجت الاسلام هادی عباسی خراسانی

حوزه/ استاد حوزه علمیه قم با بیان این که سبک زندگی رضوی ، مصداق بارز کوثر قرآنی می باشد به بیان شاخصه های مهم شیعه واقعی از نگاه امام رضا(ع) پرداخت.

حجت الاسلام و المسلمین هادی عباسی خراسانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» ضمن تسلیت سالروز شهادت ثامن الحجج(ع) ابراز داشت: اُنس با خدا و تهجد، اهتمام به اندیشه و معرفت در نفس و معاشرت صمیمانه و متواضعانه با مردم از جمله شاخصه های سیره نورانی امام رضا(ع) است که اگر هرکدام از ما این ویژگی ها را داشته باشیم بی شک زندگی سعادتمندانه ای خواهیم داشت.

وی همچنین افزود: وجود مقدس این امام هُمام همواره در هر شرایطی راضی به همه مقدرات الهی بودند و به این خاطر ایشان را رضا نامیده اند.

وی افزود: طبعاً تمام کسانی هم که می خواهند بندگی واقعی خدا را بکنند می بایست به تاسی از سیره نورانی حضرت، آنچه موجب رضایت خدای متعال است را انجام دهند و اساساً واسطه رضایت الهی نیز وجود مقدس حضرت علی بن موسی الرضا(ع) می باشد.

انس فوق العاده با قرآن و تدبر در آیات وحی

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین در ادامه با اشاره به ابعادی از سیره علمی و عملی امام رضا(ع) گفت: حضرت انس فوق العاده ای با قرآن کریم داشتند به طوری که هر سه روز یک ختم قرآن انجام می دادند و خودشان می فرمودند چون در آیات تفکر و اندیشه می کنم ختم قرآن، سه روز به طول می انجامد و گرنه روزی یک بار این کار را انجام می دادم.

اُسوه والای ادب و کرامت

حجت الاسلام و المسلمین عباسی خراسانی بیان داشت: از دیگر ویژگی های ایشان کرامت و بزرگواری و ادب بسیار بالایشان در زندگی فردی و اجتماعی است که این ها هم البته برگرفته از سیره قرآنی حضرت و انس فوق العاده ایشان با قرآن کریم است.

وی گفت: در تاریخ آمده که امام رضا(ع) وقتی در مجلسی می نشستند تکیه نمی زدند و با همه با مهربانی و رأفت سخن می گفتند .

چرا امام رضا(ع) را رئوف می نامیم

وی ابراز داشت: یک نکته معرفتی دیگر که ما با بهره گیری از تعالیم و آموزه های دینی دریافت می کنیم این است که اساساً ما یک نبی داریم که رئوف بالمومنین است و یک ولی داریم که همین گونه است؛ صفت باریتعالی این است که رئوف بالمومنین است که در قرآن به عنوان ویژگی شاخص رسول الله (ص) یاد شده است و یکی هم وجود مقدس امام رضا(ع) است که امام رئوف است و در هنگام برزخ و صراط جواب سلام های ما را در زیارت که می رویم، می دهند و به دیدار ما می آیند.

فضیلت بسیار زیارت امام رضا(ع)

استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فضیلت بسیار بالای زیارت امام رضا(ع) گفت: مرحوم شیخ طوسی از حضرت رضا (ع) نقل کرده که ایشان فرمود:« در خراسان بقعه ای است و زمانی خواهد آمد که آن بقعه همواره محل رفت و آمد و مطاف فرشتگان می شود تا روز قیامت که در صور دمیده می شود و قیامت فرا می رسد».

از ایشان پرسیدند: ای پسر رسول خدا! این بقعه کدام بقعه است که حضرت فرمود:« این بقعه در سرزمین طوس است، به خدا سوگند! آن زمین باغی از باغهای بهشت است. هر که مرا دراین بقعه زیارت کند مانند کسی است که رسول خدا را زیارت کرده است و برای او پاداش هزار حج مقبول و هزار عمره مقبول نوشته خواهد شد و من و پدرانم روز قیامت شفاعت کننده او خواهیم بود».

وی همچنین با بیان این که تنها روایت صادره از اهل بیت(ع) به زبان فارسی مربوط به امام رضا(ع) می باشد، افزود: ایشان عالم اهل بیت(ع) هستند و امام رئوفی که حوایج را بسیار سریع برآورده می کنند که این هم برگرفته از خصلت الهی سریع الرضایی ایشان است و خودحاکی از عمق محبت و علاقه ثامن الحجج (ع) به شیعیان و محبین می باشد.

شیعه واقعی در کلام حضرت سلطان

حجت الاسلام و المسلمین عباسی با اشاره به این که امام رضا(ع) هم در گفتار و هم در سیره و سبک زندگی خویش به هدایت مردم به ویژه یاران و نزدیکان می پرداخت، گفت: از نگاه امام رضا(ع) نشانه شیعه واقعی ، تقوای بالا و اطاعت از خدا و اهل بیت(ع) در همه حالات است.

وی افزود: حضرت همچنین بر انجام صله رحم نیز تاکید بسیاری داشته و می فرمودند:« هر که صله رحم نکند تقوای الهی را رعایت نکرده است» که این حدیث گرانقدر در کتاب شریف عیون اخبار الرضا(ع) آمده است.

حدیثی گرانقدر از امام رضا(ع) و نشانه های انسان مومن

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: در حدیث معروفی از امام رضا(ع) داریم که ایشان فرمودند: مومن باید واجد سه سنت و خصلت نیکو باشد؛ سنتی از خدا داشته باشد و آن هم این که اسرار مردم را فاش و برملا نکند. سنتی از پیامبر اکرم(ص) الگو گرفته باشد و آن هم این که مدارا با مردم را سرلوحه زندگی خود قرار دهد و بالاخره این که سنتی از امام و ولی داشته باشد و آن هم این که صبور باشد و مشکلات و سختی ها ، صبر پیشه سازد که این سه عامل از جمله اساسی ترین عوامل کمال برای انسان به شمار می روند.

وی بیان داشت: حضرت رضا(ع) حقیقتاً نیز خود در زندگی شان این گونه بودند و به همین خاطر است که کلام ایشان بر عمق جان شیفتگان و محبان و ارادتمندان می نشست.

مصداق بارز کوثر قرآنی

وی با بیان این که امام رضا(ع) مصداق بارز کوثر قرآنی هستند، گفت: ما نسبت به رسول خدا(ص) این را داریم که خلق و اخلاق ایشان قرآن است و همچنین نسبت به امام رضا(ع) داریم که هر فرمایشی ایشان داشتند از قرآن بود و صحبت و سکوت ایشان برگرفته و ملهم از کلام وحی بود.

حجت الاسلام و المسلمین عباسی خراسانی در خاتمه اظهار داشت: تنفس در فضای نورانی قرآن کریم و برخورداری از سبک زندگی قرآنی ، درس بسیار مهمی است که همه شیعیان و پیروان امام رضا(ع) باید از این امام رئوف اخذ کنند تا ان شاءالله در پناه قرآن و عترت بتوانیم در مقام بندگی خدا به جایگاه حقیقی و شایسته دست یابیم.

 

 

 

کانال تلگرام خبرگزاری رسمی حوزه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha